Foto weekoverzicht Judith #346

Juut 45 ballonnenDe allerlaatste zomervakantieweek zit er op. Toch altijd weer jammer. Aan het begin kijk je tegen 6 lange weken vrij aan, en ineens is het voorbij. We hebben een heerlijke vakantie gehad en het feit dat ik het jammer vind dat het voorbij is, komt dan ook omdat het zo fijn was. Een beetje ritme is ook weer fijn. De kinderen hebben allemaal zin in het nieuwe schooljaar, voor Yuren zijn laatste op de basisschool, zo gek! En Fee gaat leren lezen en schrijven, ook bijzonder. Ik was ook jarig deze week! Best een dingetje, omdat ik 45 werd. Dan kom je toch aan de verkeerde kant van de 40 zeg maar 🙂 Helaas doe je daar verder niks aan, dus tja. 

Maandag

Uiteraard begon ik de dag in de sportschool. Daarna kwam een vriendinnetje van Lenthe de hele dag bij ons spelen. Ze bleef ook eten. We besloten de barbecue aan te steken, gezien het mooie weer. Je weet immers nooit of dat snel weer een keer kan. Ik heb ook veel buiten gezeten, want werken lukt toch niet met de kinderen om mij heen en Maik die zijn laptop nodig heeft. Mijn eigen laptop is nog steeds ter reparatie weg. Al met al was het wel een gezellig dagje eigenlijk. Ook besloot ik ‘s avonds toch mijn verjaardag maar te vieren op zaterdag. Ik word tenslotte 45 en een vriendin zei me dat ik op z’n minst wat mensen moest uitnodigen, omdat het toch fijn is als je de 45 mag halen. En dat is natuurlijk zo. Helaas zijn er veel mensen die al iets anders hebben, maar we maken er gewoon een feestje van met de mensen die er wèl zijn zaterdag! We staken de bbq nog maar eens aan. 

salade aug 2021bbq aug 2021 weer

Dinsdag

De ochtend begon goed met een rondje hardlopen en daarna winkelen in Delft. Ik wilde graag wat nieuws kopen van kleding, maar ik vond echt niks leuk. Allemaal rechte modellen van jurkjes enzo of te korte rokjes naar mijn zin. Ik ben tenslotte geen 20 meer, dus te kort vind ik niet meer mooi staan bij mezelf. Rond 1 uur was ik thuis. Ik was toen nog niet overal geweest, maar Fee had een vriendje uitgenodigd om te komen spelen dus moest ik op tijd terug zijn. Daarna werd het een rotmiddag, eigenlijk. Het vriendje kwam, maar Fee deed heel raar. Ze ging van hem wegrennen, wilde niet praten en duidelijk niet met hem spelen. Waarom werd niet duidelijk. Na een uur proberen besloot de moeder van dat vriendje, die was gebleven om een kopje thee te drinken, maar weg te gaan en haar kind weer mee te nemen. Ik probeerde met Fee er over te praten, maar ze weigerde om ook maar iets te zeggen. Toen was ik er zelf ook klaar mee. Een kwartier later deed ze net of er niks aan de hand was en ging ze vragen of ik een spelletje wilde doen. Ik zei van niet, omdat ik nog boos was over haar gedrag van daarvoor. Toen ging ze helemaal raar doen: ze ging mij slaan, heel hard gillen en huilen. Er was geen land mee te bezeilen, dus uiteindelijk heb ik haar naar boven getild en op haar kamer gezet. Daar heeft ze wel een half uur zitten krijsen. Uiteindelijk werd ze rustig. Toen naar haar toe ging, kreeg ik een knuffel, maar ze weigerde nog steeds om er iets over te zeggen en ging dan met haar vingers in haar oren zitten. Tenslotte heb ik het maar gelaten, maar ik was wel heel moe van dit gedoe. Ik ben dan ook lekker vroeg naar bed gegaan, terwijl de kinderen en Maik geheimzinnig beneden aan de slag gingen voor mijn verjaardag…

avondzon vanuit huis aug 2021

Tas

Er kwam een nieuwe laptoptas binnen van Joof, die werd meteen ingepikt door Fee. Een kleurrijke tas die je ook als rugtas kunt gebruiken. Handig als ik straks weer aan het werk ga, vooral omdat ik verwacht/hoop dat ik na de zomer weer wat vaker naar scholen toe kan in plaats van de hele dag thuis werken. 

Fee laptoptas Jooffee staat op de tuinbankg

Woensdag

Op woensdag was ik jarig! Ik werd 45, een kroonjaar dus. Ik vind jarig zijn de laatste tijd een beetje een dingetje. Heb geloof ik het ouder worden nog niet echt omarmd. Wat natuurlijk wel moet, want uiteraard hoop ik heel oud te worden, en tegenhouden kun je het ook niet. Maar toch. Als je 45 wordt sta je ineens aan de verkeerde kant van de 40 en ga je dus richting de 50. Gelukkig heb ik nog 5 jaar om daar aan te wennen. Ik werd in ieder geval verrast door Maik en de kinderen met taart, ballonnen en als cadeau kreeg ik storytiles. Dat vond ik echt heel leuk. Iedereen had een eigen tegeltje uitgekozen wat ze bij mij vonden passen. Dat maakte het heel persoonlijk. Maik moest daarna werken en ik ging om half 12 op de fiets naar Central Park Voorburg, voor een lunch ter gelegenheid van de nominatie van Wijnvrouw van het jaar. Als wijnliefhebber erg leuk voor mij. We hebben heerlijk gegeten, een 3 gangen lunch met perfecte wijn-spijs combinaties. Floor van Ede won de nominatie, zij mag op 21 september naar Gastvrij Rotterdam om te horen of ze uiteindelijk ook wijnvrouw van het jaar wordt. Als je mee wil stemmen, dan kan dat hier.

Central Park voorburg

wijnvrouw van het jaar 2021

dessert central park voorburg

storytiles verjaardaggenieten van de zon aug 2021 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lof der Zotheid

Ik was rond half 4 weer thuis, Maik en ik zaten lekker buiten op de bank in de zon. Later werd het bewolkt en verhuisden we naar binnen. Er stond gepland dat Maik hartige taart zou maken en ik zat lekker onder een dekentje met een boek te wachten tot hij ging koken. Dat deed hij niet en het schoot wel door mijn hoofd dat het een beetje gek was, maar goed, ik had laat geluncht dus misschien hield hij daar rekening mee? Rond half 6 zei hij echter ineens: gaan jullie je even allemaal opfrissen, we gaan over een kwartiertje weg. Toen begon me te dagen dat hij nog iets had geregeld voor mijn verjaardag: we gingen uit eten! De kinderen wisten ook van niks. Uiteindelijk reden we naar Lof der Zotheid, een restaurantje in Den Haag waar we vaker met de kinderen komen. We waren er nu al een tijd niet geweest, mede door Corona, dus het was leuk dat we daar gingen eten. Vonden de kinderen ook super. 

lof der zotheid aug 2021

lof der zotheid aug 2021 fee yuren lenthe

Donderdag

Tja, die etentjes moesten er wel weer afgelopen worden, ik ging dus hardlopen in de ochtend. Ondanks een vrij harde wind ging dat best lekker. Helaas had Runkeeper het niet goed geregistreerd, dat was balen. Dat heb ik de laatste tijd wel vaker. Dan telt hij wel de tijd, maar niet de kilometers. Heel stom. Na het hardlopen heb ik lunch gemaakt voor de kinderen. Sterre, Yuren en Lenthe gingen daarna naar Delft om te winkelen, daar hadden ze zin in. Ik en Fee gingen even naar een school waar ik adviseur ben. Deze school is verhuisd en ik vond het leuk om even een kijkje te nemen in het nieuwe gebouw. Was heel mooi geworden. Daarna heb ik thuis nog een paar spelletjes met Fee gedaan en toen was het alweer tijd om te koken. 

fee met pip

Vrijdag

We waren vroeg wakker, Maik moest naar zijn werk en dus op tijd in de trein zitten. Ik ging na het ontbijt naar de sportschool. Tussendoor kwam een collega mijn wijnrekken ophalen. Ik had ze te koop gezet, omdat we nu de wijnkoelkast hadden. De kinderen regelden het keurig. Ik had best lang gesport, want ik was woensdag, met mijn verjaardag, niet geweest. Dus nu deed ik twee series krachttraining, zodat ik toch alle spieren deze week gehad heb. Toen ik thuis kwam was het al bijna half 12. Na het douchen wilde Fee een spelletje Yeti in mijn Spaghetti doen. We hebben dat nieuw en het is eigenlijk best grappig. Je hebt een bord met spaghetti slierten en daar bovenop staat een yeti. Om beurten moet je sliertjes wegpakken, maar zodra de yeti in het bord valt, heb je verloren. Het lijkt enigszins op Mikado. Dat soort spelletjes zijn vrij simpel en duren ook niet zo lang. Voor zo even door vind ik dat ideaal. Daarna maakte ik lunch voor de hele kinderclub en ging ik een poosje in de zon zitten. Het waaide flink, maar in de tuin was het toch heerlijk. Rond 3 uur moest ik er echter aan geloven: schoonmaken. Het huis was echt vies, en overal lag rotzooi van de kinderen. Ik ben begonnen met ze alle 4 aan tafel te zetten en ik heb echt alles wat ik kon vinden op tafel neergelegd. Een voor één heb ik iets omhoog gehouden en moesten ze zeggen van wie het was. Zo verzamelden ze allemaal een stapeltje, wat ze daarna zelf mochten gaan opruimen. Dat scheelde al een heleboel. Daarna  het ik gestofzuigd, gedweild en gestoft en toen kon ik weer genieten van een schoon huis. De kinderen gingen boven Sterre helpen met haar boeken kaften. We aten pizza, want ik had geen zin om te koken 🙂

boeken kaften sterre aug

Zaterdag

In het weekend probeer ik meestal een 10 km te lopen, zo ook deze zaterdag. Het ging niet heel top qua snelheid, maar goed, ik ben wel geweest. Das het belangrijkste. Daarna moest ik nog best haasten om op tijd in Den Haag te zijn bij het superleuke vegan tentje Vegane Glorie. Eigenaresse Juul had mij en nog een aantal bloggers uitgenodigd om de kaart te ontdekken, want ze heeft het (net als heel veel andere horeca ondernemers) best pittig gehad het afgelopen jaar. Het was dik genieten daar. We zaten binnen, maar er was ook een fijn zonnig terras. Het interieur is top, helemaal mijn smaak met veel roze en planten. Leuke details ook, ze vertelden dat alles in het interieur een tweede leven heeft gekregen. Veel komt van de kringloop bijvoorbeeld. Ik vind het knap als je dan zo’n aansprekend interieur kunt maken. Alleen daarom moet je er al heen, maar ook het eten was lekker. Mijn absolute favorieten: de quesedilla’s, de pita met oesterzwammen en de American pancakes. Sowieso waren de desserts allemaal erg lekker. De golden latte en vegan wijn vond ik ook echt heerlijk. 

vegane glorie interieur

vergane glorie binnen

vegane glorie quesedillas

pancakes vegane glorie

Verjaardagsfeest

Om 2 uur ging ik er vandoor, want vanaf 3 uur vierde ik mijn verjaardagsfeestje. Het was een cadeautje dat we lekker buiten konden zitten de hele dag. De zon scheen volop. Het was niet zo heel druk, veel mensen waren nog op vakantie, net terug van vakantie of hadden een andere afspraak staan, maar er was een gezellig clubje gekomen waaronder 2 vriendinnen uit Zeeland die ik al heel erg lang ken. Bijna iedereen bleef eten en vertrok pas toen het koud begon te worden. Heerlijke dag dus! 

feestje aug 2021 verjaardag

Juut nelleke ilonka

Zondag

Eerst zwemmen natuurlijk, daarna douchen en ontbijt en toen bleken de meiden in het gezin bedacht te hebben om te gaan shoppen. Ze wilden nog wel een “back2school” outfit. Maik moest ook nog iets halen dus gingen we maar met z’n allen, zonder Yuren. Die had geen zin en nieuwe kleren had hij op vakantie al genoeg gekocht. Sterre had precies in haar hoofd wat ze wilde, Lenthe en Fee lieten zich meer verrassen door wat er beschikbaar was. Uiteindelijk kwamen we voor Lenthe nog het beste weg, die had 2 dingen in de uitverkoop gevonden. Sterre en Fee gingen voor iets uit de nieuwe collecties. Tevreden gingen we weer naar huis om de race te kijken, maar daar was niets anders dan regen. De hele middag werd de race uitgesteld tot na het eten het verlossende woord kwam dat er gewoon niet meer geracet werd. De kinderen moesten natuurlijk allemaal vroeg naar bed, want morgen begint school weer! Spannend! 

back to school outfit 2021

Vorig artikelJuf Maike to the rescue: de gelukkige leraar
Volgend artikelHoe verplaats je je op je vakantiebestemming?
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in