Foto weekoverzicht Judith #441

juut en ilonka de brielse aapDe laatste loodjes wegen het zwaarst zeggen ze meestal en in dit geval ging dat voor mij wel op. Deze één-na-laatste schoolweek was heel druk en pittig. Daar kwam nog bij dat ik nog steeds niet helemaal in orde ben na dat virus op mijn longen. Ik vraag me toch af of het geen Corona is geweest. Ik blijf maar hoesten, heb een pijnlijke plek hoog in mijn rug/schouder, een hese stem en ben wat kortademig bij wandelen enzo. Dat had ik na Corona ook allemaal een beetje, dus het is wel typisch. Anyway, schouders eronder en richting de eindsprint. 

Lees ook: Foto weekoverzicht Judith #440

Maandag

Soms weet je gewoon dat het een mega drukke week wordt en dat begon dus met deze maandag. Geen tijd om te sporten, dus ik heb me er bij neergelegd dat dat deze week niet zal lukken. Wel vergaderen, afspraken, data afstemmen met de scholen voor volgend schooljaar, enz. Sterre kreeg vandaag haar cijfers van de toetsweek en dat had ze heel goed gedaan. Mooie cijfers gehaald! Yuren had ze vorige week al en ook hij heeft het goed gedaan. Allebei over, Yuren VMBO T 2e klas en Sterre naar Gymnasium 5. Eind van de dag kwam er ook nog een monteur voor onze wasmachine. Deze is al voor de 6e keer ofzo kapot. Het is steeds hetzelfde, namelijk het bakje waar het wasmiddel in moet gaat telkens lek. Hij wast dus verder prima, maar ik ben hier nu wel een beetje klaar mee. Er zit zo’n autodose functie op, dus steeds gooi je er een liter wasmiddel in en dat is dan na 1 keer wassen al helemaal weggelopen. AEG laat je niet in de steek zeggen ze toch? Nou, ze blijven wel telkens komen om weer iets te vervangen, maar een structurele oplossing zou toch fijn zijn.  

mama rapport

Dinsdag

De dag begon met het in elkaar zetten van de nieuwsbrief. Dat is altijd best een werkje, dus tegen 11 uur was ik blij dat ik het af had. Daarna zat ik de hele rest van de middag in overleg. Deels live, deels online. De dag vloog zo voorbij, voor ik het wist was het kwart over 6 en was pas net mijn laatste overleg afgelopen. Gelukkig had Maik gekookt, daar was  ik hem heel dankbaar voor, anders hadden we pas laat kunnen eten. Lang leven de gezinsplanner waar altijd precies op staat wat we gaan eten. Kan Maik altijd even inspringen. Ik zet bij recepten zelfs precies erbij op welke bladzijde uit de Allerhande of de Delicious je het kan vinden. 

sporten juli 2023

Woensdag

Ik had niet eens zo’n heel drukke dag met werkafspraken, maar doordat Maik allerlei plannen had op zijn vrije dag, moest ik ineens andere dingen opvangen. Zo wilde Yuren naar de kapper, moest Fee worden opgehaald van een feestje en moest Maik een douchedeur halen en monteren en met Yuren mee met zijn eitjes lopen. Ondertussen had ik ook nog een paar afspraken en telefoontjes enzo. Ik was enorm moe dus lag om 21.00 uur al op bed. Had trouwens ook niet heel goed geslapen. ‘s Avonds las ik nog even in een boek wat ik van iemand heb gekregen: Je allerbeste jaar. Best interessant om eens te lezen. Het is al een oud boek, maar de informatie is nog zeker actueel. Misschien ga ik wel eens zo’n jaarplan maken dit jaar. 

fee juli 2023

Donderdag

Yuren ging naar Walibi en moest vroeg op school afgezet worden. Daarna had ik een online overleg via Teams. Daarna was er ruimte om even wat administratief werk te doen en voor ik het wist moest ik de bestellingen inpakken en Fee van school halen. De middag was druk: Fee had pianoles, het was open les dus ik mocht kijken. Daarna snel naar huis, koken en weer met Lenthe naar pianoles. Eenmaal thuis heb ik Fee op bed gelegd en ben ik zelf ook vroeg gegaan. Maik kwam laat thuis, hij had afgesproken met een collega om te gaan borrelen en wat eten. 

laptop op bed juli 2023

Vrijdag

Hoewel vrijdag altijd mijn vrije dag was, had ik toch twee afspraken. Dat ga ik volgend jaar wel echt anders doen, want ik ben teveel aan het werk geweest op werkdagen dit jaar. In de ochtend had ik voor het eerst in 12 dagen tijd om weer eens naar de sportschool te gaan. Dat voelde fijn. Daarna was ik even kort thuis en toen moest ik Fee van school halen. Ze kreeg haar rapport en dat was heel mooi. Ze wilde bij een vriendinnetje spelen, dus ik hoefde haar niet mee naar huis te nemen en ging gelijk door naar mijn afspraak. Die duurde tot half 4. Eenmaal terug kon ik alweer bijna Fee ophalen. Voor een collega moest ik nog een speciaal biertje halen, dus reed ik langs de slijter en daarna door naar Fee. Thuis maakte ik een recept met orzo, de kinderen vonden het superlekker! Maik ging nog even eitjes lopen met Yuren en ik legde Fee op bed. 

kaart julilenthe boekvoordeel
 
 
 
 
 
 

Zaterdag

Ik werd 5 voor 7 wakker en ben toen toch nog snel naar het zwembad gegaan. Na een uurtje zwemmen heb ik de hele ochtend zitten werken aan een nieuwe website waar ik mee bezig ben. Dit is een website met alleen reisonderwerpen. Inmiddels staat alles, maar nu moet hij nog worden gevuld met artikelen. Inmiddels staan er 8 artikelen op, maar dat is natuurlijk lang niet genoeg. ‘s Middags ging Fee afzwemmen voor haar B! Dat ging hartstikke goed en ze was heel blij met haar diploma. Eind van de dag had ik een date geregeld voor Maik. We gingen floaten. Ik had dat nog nooit gedaan en ik moest in het begin echt even wennen, maar uiteindelijk was het wel grappig. Een uur vond ik wel lang, ik was het op den duur wel beu. Mijn huid was na afloop heel zacht, dat was fijn. We sloten af met een etentje bij de Boterbrug, een nieuw restaurant in Delft. 

Fee zwemdiploma bde boterbrug
 
 
 
 
 
 

Zondag

Nadat ik een zwaar rondje had hardgelopen, omdat ik nog steeds last heb van mijn longen, reed ik naar Brielle, waar ik met Ilonka had afgesproken bij de Brielse Aap. We hebben de hele middag in de tuin daar gezeten in de zon en samen geluncht. Ilonka en ik kennen elkaar echt al vanuit de box, ze was mijn overbuurmeisje. We klikken nog steeds heel goed en hoewel we anderhalf uur rijden bij elkaar vandaan wonen en daardoor minder vaak afspreken, is het altijd weer vertrouwd en gezellig. ‘s Avonds keek ik oude foto’s, omdat er een oude kleuterjuf met pensioen gaat, en er was een oproepje of oud leerlingen een persoonlijke kaart wilden sturen. Ik heb met oude foto’s iets zitten knutselen en dat naar de school opgestuurd, samen met wat herinneringen die ik had uit die tijd. 

Hanneke houdt niet van vakantie: ’Op dag drie wil ik al naar huis’

Vorig artikelMandarijnenkatjes als kindertraktatie
Volgend artikelHandige service: LifeSigns
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in