Foto weekoverzicht Judith #360

werken maandagTerwijl ik dit schrijf heb ik net de race met Max gekeken. Wie het ook keek, snapt dat mijn hartslag nog steeds hoog is van de spanning en frustratie. We kijken met grote spanning uit naar de laatste wedstrijd volgende week… Verder was deze week eigenlijk wel prima. Ik heb me een beetje afzijdig gehouden van het hele corona gebeuren en me gewoon lekker gefocust op sint en kerst. Ik hoef nergens heen, mijn huis is warm, fijn en we zijn gelukkig allemaal gezond op dit moment. Hopelijk volgen er nog een paar mooie weken. 

Maandag

De dag begon weer vroeg op maandag. Ik wilde eigenlijk voor de vergadering gaan wandelen, maar besloot toch samen met Sterre te ontbijten, zodat ze niet uit een leeg huis hoefde te vertrekken. Ze zegt altijd dat ze dat niet leuk vindt. Daarna hadden we dus een online vergadering. Daarin werd ook gezegd dat we nu weer moeten thuiswerken. Daar was ik wel blij mee, want nu was het toch steeds zo onduidelijk en tegelijk hoorde ik veel over besmettingen op scholen waar ik kwam. Na de vergadering heb ik wat mails beantwoord en toen was het alweer lunchtijd. Feetje was inmiddels ook door Maik opgehaald en die had hele verhalen over school. Rond 1 uur ben ik een uurtje gaan wandelen. Even naar Den Hoorn en terug. Daarna was ik weer fris en fruitig genoeg voor een middag achter de laptop, waarbij Fee me vergezelde, al spelend met het poppenhuis (dat ook op de werkkamer staat) Het was ook Sint Pannenkoek, dus bakte ik als verrassing pannenkoeken, die we traditioneel op ons hoofd legden natuurlijk. 

sint pannenkoek 2021Fee speelt poppenhuis werkkkamer

Dinsdag

Tot een uur of 1 was ik aan het werk achter de laptop. Daarna ging ik, door de regen, een rondje rennen. Ik moest twee keer terug: de eerste keer omdat er iemand voor de deur stond aan wie we iets hadden verkocht via Marktplaats, de tweede keer omdat er iemand aan de deur stond met een groot pakket. Dat was de egg chair die we hadden gekocht. Helaas kregen we ‘m met geen mogelijkheid op de plek van bestemming: boven. Door het trapgat lukte niet en ook via het raam paste het niet. Dat klinkt nu heel dom, alsof we het niet gemeten hebben, maar dat hadden we dus wel. We dachten we dat het toch zou lukken. Hij ging bijvoorbeeld wel door de voordeur. Maar de draai op de trap kon hij niet maken. We hebben nog even overwogen om ‘m voor beneden te houden, maar dat hebben we niet gedaan, omdat hij wel erg groot is. Dan neemt hij twee plekken in, en onze ouders kunnen er bijvoorbeeld al niet in zitten. Dus hij gaat terug, helaas. In de middag had ik nog een afspraak en eind van de dag kwamen de kinderen bij mij in de werkkamer zitten om aan hun surprises te werken. ‘s Avonds was ik moe en ging ik in bad. 

egg chairbath time 2021

Woensdag

Het waaide enorm hard! Wat een storm. Maik was vrij en dook de werkkamer in om aan zijn surprise te werken. Ik was ook vrij, maar had toch nog wat werk te doen in de vorm van mails beantwoorden. Bij de post zaten nog wat laatste cadeautjes voor sinterklaas. Altijd spannend of alles op tijd zal komen. Ik ging ook lekker wandelen door het park hier vlakbij. Het regende vrij hard, maar ik had toch 5 km in de benen. 

rainbow groothoeklens

Donderdag

Na een grote hagelbui was de eerste activiteit van de dag een run van 10 km. Ik trof het, want de zon ging schijnen en het ging best lekker. Daarna heb ik wat zitten werken, nog wat afgrond van de surprise van Fee en de werkkamer opgeruimd, omdat Niky en Joyce daar ‘s avonds kwamen eten. Zo fijn dat we deze plek nu hebben. Maik kon met de kinderen beneden eten en ik met de meiden boven. Ik had leuk gedekt enzo, kaarsjes aan, ramen open want dat moet van Hugo. Ik had zelf getest in de middag trouwens, omdat ik de volgende dag weer een keer naar de sportschool wilde. Daar was ik ruim 2 weken niet geweest, eerst vanwege de schouderpijn en daarna omdat ik met iemand in aanraking was geweest die corona had. Voor mij alleen nog altijd geen besmetting 🙂 Eind van de dag ging ik met Lenthe naar pianoles en daarna kwamen Nik & Joy. Niky had eten gehaald bij Hummus in Delft en zo hadden we een gezellig avondje met z’n drietjes. Dankbaar voor! 

hardlooprondje dec 2021

tafel gedekt voor joyce en niky

juut joy nik dec 2021

Vrijdag

Vrijdag is testdag, want ik wil op zaterdag gaan zwemmen. Ik was dus ruim 2 weken niet bij de sportschool geweest. Vandaag besloot ik na de negatieve test maar weer eens te gaan. Ik mis de krachttraining, of beter gezegd, mijn lijf mist het. Je kunt thuis best sporten, maar dat is toch niet hetzelfde als met de apparaten op de sportschool. Ik ging op een rustig moment, hopelijk is het goed gegaan en was er niemand met Covid die er rondliep. Het voelde in elk geval wel heel goed. Verder heb ik met de kinderen nog wat laatste dingen aan de surprises gedaan en zijn we vroeg naar bed gegaan, omdat ik de nacht ervoor heel slecht had geslapen. 

mont dor kaasfonduewandelen dec 2021

Zaterdag

Weekend! Vaste prik op zaterdag is natuurlijk het zwembad. Daarna ontbijt en even lekker op de bank met een boek. Ik was bezig in Het geheim van het nachtegaalbos van Lucy Strange. Ik heb al andere boeken van haar gelezen en ze zijn heel mooi en spannend. Geschikt vanaf een jaar of 14 trouwens, dus ook een prima kerstcadeau voor pubers die graag lezen. Ik las ‘m zelf op de ereader met mijn Kobo abonnement gratis. Wij hebben zo’n gezinsabonnement, alle kinderen en ik hebben een ereader en zo lezen we allemaal best veel leuke boeken. Heel blij mee! Om 3 uur gingen we surprises doen. We hadden 2 weken gelezen lootjes getrokken. Fee had Maik, dus ik had haar geholpen met haar surprise, gedicht en cadeautjes. De rest had allemaal zelf geknutseld. Het was een leuke middag, op zulke momenten is het echt gezellig om 4 kinderen te hebben. Yuren had voor Sterre kristallen gekocht (ze spaart die al een jaar of 3) en daar was ze zo blij mee, dat hij een dikke knuffel kreeg. Maik had een heel lief gedicht voor mij gemaakt en Lenthe had een leuk cadeau voor Fee verzonnen waar ze heel blij mee was. Een geslaagde middag dus. We sloten af met een gezellige avond gourmetten. 

surprises 2021gourmette 5 dec 2021

Zondag

We waren vroeg op, Maik en ik. Meestal gaan we na elkaar hardlopen, maar vandaag besloten we allebei tegelijk te gaan. Wij lopen nooit samen, omdat Maik veel harder loopt dan ik en bovendien ging hij maar 5 km en ik wilde er 7 lopen. We vertrokken dus tegelijk, maar deden allebei een ander rondje. Op 5 km kwam ik Maik tegen, hij was inmiddels klaar met zijn training, maar moest nog naar huis lopen. Ik had nog 2 km te gaan dus reden door. Thuis sprongen we snel onder de douche en rond 10 uur kwam sinterklaas de zakken met cadeaus pakken. Yuren: was echt grappig mam, dat jij met die zakken naar de buren liep 🙂 Ze hadden dus met z’n alleen bij het raam zitten kijken. Waarom doe ik al die moeite nog? Hahaha. Anyway, we dronken warme chocolademelk en aten gevuld speculaas, en begonnen met het uitpakken van de cadeaus. Iedereen was blij en tevreden. Daarna wilden we een nieuw spel doen, Paleo. We snapten er alleen niks van, wat een ingewikkelde/onduidelijke spelregels zeg. Het schijnt wel heel leuk te zijn, dus we moeten nog maar eens een paar tutorials kijken ofzo. Ik ruimde alle sinterklaasversieringen op en haalde vast wat kerst naar beneden. Deze week de boom met ballen versieren. We aten pizza bij de tv, met Max dus. Dat was bloedstollend spannend, mijn hartslag ging van 100 naar 60 naar 100 etc. Op naar volgende week!lenthe bubblegum

sint 2021

3 zakken sinterklaas 2021waar komen die zakken vandaanpapa blij met nieuwe trui sint 2021

Vorig artikelFoto weekoverzicht Judith #359
Volgend artikelDe kracht van een hoekbank in je interieur
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in