Tips om langer batterij te hebben met je telefoon

Morgen ga ik weer een paar dagen naar het buitenland voor mijn werk. Ik heb dan niet overal de beschikking over een stopcontact, terwijl ik wel mijn telefoon regelmatig gebruik. Als ik iets erg vind, is het wel dat de batterij leeg gaat en ik niet kan opladen. Nu heb ik gelukkig een powerbank, maar zelfs dan overkomt het me soms dat dit niet voldoende is. Daarom zocht ik naar tips om langer batterij te hebben met je telefoon.

Tips om langer batterij te hebben met je telefoon

Er zijn uiteraard een aantal dingen die je kunt doen om te zorgen dat je batterij langer mee gaat als je op pad bent. Ik zet hieronder welke ik gebruik.

  1. uitzetten van pushberichten. Regelmatig krijg ik pushberichten van diverse apps of websites. Zoals bijvoorbeeld nu.nl of Facebook. Het scheelt als je deze uitzet.
  2. De helderheid van je scherm is ook zoiets. Ik heb deze standaard op de laagste stand staan. Je went er vanzelf aan dat het minder fel is en het scheelt fors in de batterijduur.
  3. Flight modus aan. De beste manier om te zorgen dat je batterij niet snel leeg gaat, is door je telefoon zo min mogelijk te gebruiken. Door je telefoon op de vliegtuigmodus te zetten, spaar je enorm veel batterij. Je kunt niet gestoord worden door smsjes, appjes, mails of andere berichten. Je bent echt even een uur offline en kunt tegelijk ook even echt met je aandacht zijn iets anders zijn. Of dat nu je omgeving, je kinderen, je man, je sport of wat dan ook is. Het werkt echt! En niemand mist je dat uurtje, echt niet.
  4. Zet de trilfunctie uit. Ik vind het sowieso irritant om steeds gestoord te worden door zo’n geluidje, want dan ga ik toch weer kijken. Bovendien kost dat trillen natuurlijk ook energie. Bij mij staat het standaard uit.
  5. Schakel bluetooth uit als je dat niet gebruikt. Ook dat helpt echt.
  6. Schakel je mobiele data uit als je ergens bent waar wifi is. Dit voorkomt dat, als de verbinding hapert, je Iphone 6S blijft zoeken. Dat zoeken kost namelijk ook stroom. Bovendien bestaat de kans dat je dan soms 4g hebt en je daarmee je bundel leegtrekt. Ik heb dat zelf vaak thuis op de slaapkamer, waar de verbinding minder stabiel is dan in de woonkamer.
  7. Installeer een batterij-app, zoals Battery Doctor zodat je meer inzicht krijgt in je batterij verbruik.
  8. Zet Siri uit. Want echt, hoe vaak ik dat niet per ongeluk oproep? En dat kost natuurlijk elke keer stroom.
  9. Zorg dat je de laatste updates doet, want hier zitten altijd verbeteringen in die ook helpen om de batterijduur langer mee te laten gaan.

Weet jij nog tips die van belang zijn en hier niet zijn genoemd? Laat het weten bij de reacties.

Vorig artikelFoto weekoverzicht Judith #114
Volgend artikelDIY Paasketting
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in