Foto weekoverzicht Judith #77

Lenthe-als-cowgirlWat.een.week. Het was echt een gekkenhuis. Er gebeurde zoveel, dat ik bijna niet weet waar ik moet beginnen. Ik ga het toch proberen. Hier komt mijn foto weekoverzicht…

Maandag

We merkten al langere tijd dat er geld verdween uit de spaarpot van Sterre. Na eerst de kinderen aan de tand te hebben gevoeld, bekroop ons een unheimisch gevoel. Onze gastouder…

Je hoopt dat het niet waar is. We belden het gastouderbureau en vertelden onze vermoedens. In overleg besloten we een webcam op te hangen. Die verstopten we, zodat ze het niet zou zien. Niet lang daarna was er weer geld weg. Toen we de beelden terugkeken zagen we duidelijk dat de gastouder aan de spaarpot zat. Dus toch…

We belden direct het gastouderbureau en besloten haar op maandagochtend te confronteren. De consulent van het gastouderbureau zou daarbij aanwezig zijn. En zo geschiedde. Maik deed het woord. Eerst deed ze heel verbaasd, maar toen Maik vertelde dat we er beelden van hadden, gaf ze gelukkig meteen toe. Haar reactie was nogal emotieloos, vonden wij. Ze bood haar excuses aan, mompelde wat over krap bij kas, maar een echt sluitend antwoord voor haar daden kwam er niet.

We verzochten haar per direct te vertrekken. Ze hoefde ook niet meer terug te komen. Dat gaf ons wel meteen een oppas-probleem van heb ik jou daar. Ik moest al mijn afspraken van die dag afbellen. Drama! Later bleek dat ze bij het andere gezin, waar ze op donderdag en vrijdag werkte, ook gestolen had. Ook zij hebben haar meteen ontslagen.

Ik kan je vertellen dat zoiets veel energie kost! Ik ben behoorlijk van slag geweest: het idee dat je je kostbaarste bezit, je kinderen, een jaar lang aan zo iemand hebt toevertrouwd. Wat heeft ze nog meer gedaan? Misschien heeft ze ook wel in mijn kasten gesnuffeld, niet goed op de kinderen gelet, enz. Al het vertrouwen is weg… Klein positief puntje: de dag erna kwam ze nog even kort haar excuses aanbieden en een envelop met geld brengen, voor in de spaarpot van Sterre.

vlot bouwen
Als team een vlot bouwen en te water laten 🙂
Dinsdag 

Gelukkig had ik voor dinsdag oppas kunnen regelen via een meisje dat wel eens bij ons op donderdag oppast. Ik had namelijk die dag een teamuitje en dat had ik voor geen goud willen missen! We gingen naar het eiland van Maurik, waar we allerlei Expeditie Robinson-achtige activiteiten deden. Helaas ben ik niet zo’n held. Ik heb ontzettende hoogtevrees, dus veel dingen durfde ik niet, maar ik vond het toch erg leuk. En het was prachtig weer!

expeditie robinson
Paal hangen 🙂 Erg charmante foto van mij he?
Woendag

Ook deze dag had ik oppas geregeld. Helaas ging er ook iets mis: de oppas had niet door dat het woensdag was en liep vrolijk met Fee in de stad, terwijl de kinderen uit school waren. Ik moest dus van mijn afspraak weg en naar school racen, om ze op te halen. Naja, niks aan te doen. ‘s Avonds ging Maik de sleutel ophalen van onze tijdelijk woning in Delft.

Lenthe cowboy
Lenthe speelde met het overbuurmeisje. Ze waren weer prachtig verkleed. Ze gaat haar vast heel erg missen!
Donderdag

Deze dag had ik wel een afspraak, maar geen oppas. Aan het einde van de middag kwam wel mijn moeder. Er moest namelijk nog ontzettend veel ingepakt voor de verhuizing, en dat gaat heel lastig met 4 kinderen om je heen. Dankzij mijn moeder kon ik alvast aardig wat dozen inpakken. Ik werd er wel een beetje verdrietig van… Sowieso is verhuizen niet mijn hobby, maar ons huis is eigelijk zo fijn en staat op een heerlijke plek, dat het ook een beetje pijn doet om weg te gaan. Het is alleen veel te klein!

av verhuizen
Alle kasten leeghalen….
Vrijdag

Op vrijdag mocht Sterre afzwemmen voor zwemvaardigheid 1. Mijn moeder zou mee gaan kijken, maar helaas had Lenthe hoge koorts en was ook Fee niet fit. Zij besloot dus thuis te blijven. Na het zwemmen begon Sterre ineens te huilen dat ze niet lekker was. Ik nam haar mee naar huis, en bracht mijn moeder plus alle zieke kindjes naar het nieuwe huis. Daar bleek dat Sterre vooral heel gespannen was vanwege de verhuizing. Toen ze eenmaal daar was en zag dat haar speelgoed er al stond, knapte ze zienderogen op. Ik ging terug naar huis om verder in te pakken en ik heb die dag best veel gedaan.

sterre zwemvaardigheid
Geslaagd!
Zaterdag

De volgende dag gingen Maik en ik samen hard aan de slag. Jammer genoeg werd Lenthe steeds zieker, ze had op een gegeven moment over de 41 graden koorts en ging ook overgeven. Ik zou eigenlijk met Maik in ons oude huis slapen, zodat we zondag meteen vroeg verder konden, maar nu besloot ik toch maar in het nieuwe huis te gaan slapen. Van slapen kwam niet veel: Lenthe was heel erg ziek ‘s nachts, moest overgeven en had torenhoge koorts. Fee had ook hele hoge koorts, dus met 2 zieke meisjes in een vreemde kamer en een vreemd bed deden we met z’n allen geen oog dicht.

wagen volgeladen
En maar heen en weer rijden met een volgeladen auto…
Zondag

Zondag was de grote verhuisdag. We hadden een bus gehuurd en alle spullen werden of naar de opslag, of naar dit huis gebracht. Een flinke klus! Ik ging om half 9 naar de Jumbo, zodat ik voor de verhuismannen broodjes kon halen, maar die bleek pas om 10 uur open te gaan. Omdat Fee moe was, besloot ik dan maar een stuk te gaan wandelen in de buurt. Ik verdwaalde. Ik had op sommige stukken geen 3G dus deed mijn Google Maps het niet. Ik wandelde dus maar wat op mijn gevoel rond. Gelukkig heb ik 5 jaar in Delft gewerkt, redelijk in de buurt van waar ik nu woon zelfs, dus ik herkende wel wat dingen af en toe. Zoals bijvoorbeeld de waterspeeltuin in Tanthof, waar ik deze zomer vast een aantal keren met de kindjes te vinden zal zijn.

Delft tanthof wandelen
Best wel mooi in de omgeving….

Rond 10 uur was ik terug, ging ik alsnog naar de supermarkt voor de boodschappen en al snel kwamen de mannen met de eerste lading spullen. Ik heb geholpen met wat dozen uit de auto’s te tillen, maar de echt zware dingen heb ik aan de spierbundels overgelaten. Ik zorgde daarna voor de catering.

Toen ze weer weg waren ben ik dozen gaan uitpakken. Wat een chaos! Toch kwam ik al een heel eind. Later kwam er natuurlijk nog een hele lading dozen, overal stond wat. En de keuken was nog helemaal niet leeg, dus toen ik moest koken miste ik scherpe mesjes, borden, pannen, enz. Niet handig!

werkplek delft
Gelukkig is mijn werkplek al ingericht. Alle voorraad ligt in de kasten, dus de bestellingen kan ik gewoon uitleveren!

Hoe dat verder afloopt lezen jullie volgende week….

Vorig artikel12 redenen waarom Pampers Baby-Dry Pants veel fijner is dan een gewone luier
Volgend artikelWie, wat, waar op Instagram: @gras_vd_buren
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in