Foto weekoverzicht Judith #463

Maik bruarfossHet is een drukke tijd. Met de opleiding die ik volg heb ik eigenlijk alleen de zondag als dag om even wat anders te doen dan werk, en die vloog deze week vanwege de sint ook voorbij. Ik was ook wat verkouden, maar gelukkig was dat eind van de week weer over. Nu nog even 3 drukke weken door bikkelen, en dan is het vakantie. Ik kijk er, net als andere jaren, weer erg naar uit! 

Lees ook: Foto weekoverzicht Judith #462

Maandag

Met maar drie uur slaap begon ik aan de dag. Dat viel niet mee… Gelukkig was het best druk, dus dan ga je gewoon mee in de flow van de dag. Maik bracht mijn moeder naar het station. De dag vloog eigenlijk voorbij. Rond 4 uur had ik wel even een dipje. Ik was blij dat de dag er toen bijna op zat. De kinderen waren trouwens wel heel blij dat we er weer waren. We hadden weinig in huis, dus aten we omelet met brood en na het eten ging ik meteen naar boven. Het lukte me nog net om de reünie van Boer Zoekt Vrouw te kijken en toen ben ik als een blok in slaap gevallen. 

Thuis na ijsland kids

Dinsdag

Ik had gelukkig een betere nacht gehad. Wel ben ik nog steeds wat verkouden, een week al. Om me heen hoor ik ook niet anders dan mensen die aan het snotteren zijn of zelfs ziek zijn. Gelukkig bestaan er neusdruppels, daarmee voel ik me wel wat beter overdag. Het was een volle dag met afspraken. Ik reed van het één naar het ander en was zelfs pas om half 7 thuis. Toen moest ik nog snel koken. Ik wisselde even wat om, want het meeste was best veel werk, maar gelukkig had ik ook kaasfondue in huis. De kinderen blij, want die hadden op “vies” eten gerekend en dat viel ineens mee 🙂 Helaas was ik ‘s avonds nog steeds niet klaar. met werk, dus na het eten ging ik nog wat dingen op de laptop doen die af moesten voor morgen. Daarna was ik wel klaar met deze dag.

vrolijke sterre

Woensdag

Deze woensdag had ik me voorgenomen alleen de ochtend te werken, want ik heb al weer heel wat uurtjes gemaakt op niet-werkdagen. Het huis was leeg, iedereen was naar werk of school, dus dat was lekker. Kon ik even op mijn gemak wat dingen doen achter de laptop, zoals wat administratie en een online afspraak. ‘s Middags heb ik mijn surprise in elkaar gezet. Ik was er best trots op, want ik kon nergens een voorbeeld vinden. Ben toch tevreden hoe het gelukt is. Yuren moest eitjes en stroopwafels rondbrengen, maar door de kou had hij weinig zin. Zijn handen vroren er zowat af. Ik vond het wel sneu. Hij ging toch, met kerstlichtjes aan zijn kar. 

eitjes rondbrengen dec

Donderdag

Normaal is donderdag mijn vrije dag, maar de komende weken heb ik toch steeds afspraken. Het is heel erg druk op mijn werk en dat blijft ook nog wel even zo tot de kerst. De hele ochtend zat ik op een school. Eigenlijk was er in de middag ook nog een studiedag waar ik best naartoe had gewild, maar een collega zette me met beide benen op de grond en zei: niet gaan Judith! Ze had ook gelijk. Op donderdag is het ook altijd pianoles, dus ik kon maar een uurtje. En dan moest ik ook nog een half uur heen en een half uur terug fietsen. Dus ik besloot het toch te skippen na deze drukke week. En daar was ik achteraf heel blij om. 

Vrijdag

Ik moest weer naar de opleiding in Rotterdam. Na lang twijfelen besloot ik toch de fiets te pakken. Het was koud, maar wel lekkere kou. Ik had me er op gekleed. Wanten mee, wollen trui aan, dat ging best. Terug vond ik wat pittiger, omdat het toen al donker was en ik ook nog eens mijn lampjes vergeten was. Toch was het ook wel fijn, na zo’n hele dag zitten, om even te bewegen in de frisse lucht. Ik had zelfs nog puf om te koken (witlof), maar daarna was mijn energie wel even op.  

opleiding mediation

Zaterdag

Maik bracht mij vandaag naar de opleiding in Rotterdam. Ik had al een uur gezwommen en daardoor geen zin om weer te gaan fietsen. Maik had de auto nodig, omdat hij nog wat dingen moest regelen voor sinterklaas. Het was weer een leerzame dag. Het is echt leuk (en moeilijk, want mediation is weer een totaal andere tak van sport dan adviseren!). Gelukkig zijn we met een leuke club en dat maakt het ook wel heel gezellig. De dag vloog voorbij. Ik was wel ontzettend moe, dus na het eten ben ik samen met Fee in bad geweest voor nog even wat quality time met haar en daarna ben ik mijn bed in gedoken. Nog wat tv kijken en toen lekker gaan slapen. 

soep bij ineke en wim

Zondag

Ik had in de nacht een paar uur wakker gelegen, maar was gelukkig in slaap gevallen en toen pas om 8 uur wakker geworden (omdat Fee naast mijn bed stond die een vakje van haar adventskalender wilde openmaken ;-)). Ik had eigenlijk willen hardlopen, maar het was glad dus ik besloot dat niet meer te doen. Na het ontbijt reden we even naar Maiks ouders voor koffie en om het gevulde speculaas op te halen dat Maiks moeder altijd maakt voor sinterklaas voor ons. Ondertussen waren de pubers druk in de weer thuis met het afronden van hun surprises. Om 3 uur was het tijd om met elkaar sinterklaas te gaan vieren met de surprises. Het was weer heel gezellig. Op zulke momenten genieten ik echt enorm van ons grote gezin. De kinderen worden steeds vaardiger in het maken van surprises en gedichten. Ze hadden het dit jaar allemaal zelf gedaan, ook Fee. En iedereen had tot het laatst zijn mond gehouden. Er waren briljante gedichten gemaakt, leuke cadeaus gekocht en mooie surprises gemaakt. Ik was supertrots op iedereen. Het was een leuke middag en we hebben ontzettend gelachen. ‘s Avonds lag er opeens sneeuw! Fee vond het maar wat leuk, dus hebben we na het eten een rondje met de slee gedaan. En een kleine sneeuwpop gemaakt. 

surprises 2023

Fee op de slee 3 dec 2023

Vorig artikelFoto weekoverzicht Judith #462
Volgend artikelHelp, mijn kind heeft misschien dyslexie, wat nu?
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in