Foto weekoverzicht Judith #140

Het is nu zondag eind van de middag en ik heb de hele middag Ostheimer figuurtjes in de webwinkel gezet. Ik had nog een heleboel houten diertjes, bomen en mensfiguren die in de kast stonden, maar nog niet in de webwinkel door tijdgebrek. Dit weekend had ik me voorgenomen om dat te regelen. Ik ben blij dat het nu online staat, maar tegelijk vind ik het altijd erg veel werk en zonde van mijn tijd. Snap je het nog? Nou ja, maakt ook niet uit, ze staan er en ze zijn te bestellen. Voor de herfst zijn bijvoorbeeld de appelbomen en perenbomen erg leuk voor de seizoenstafel en natuurlijk om mee te spelen. Maar goed, genoeg reclame voor mijn webwinkel, hier is het weekoverzicht!

Maandag

Een werkdag, die startte met het naar school brengen van Sterre. Daarna een afspraak op een school. Terwijl ik daar zat werd ik gebeld door een andere school. Kennelijk had ik daar òòk een afspraak staan, maar die stond niet in mijn agenda. Wat daar precies is misgegaan heb ik niet helemaal meer kunnen achterhalen, want hij was voor de zomer al gemaakt en naar mijn idee niet bevestigd door de school en daardoor niet in mijn agenda beland. Naja, we hebben een nieuwe afspraak gemaakt. ‘s Middags had ik ook een afspraak, dus mijn agenda was lekker gevuld. Eind van de dag haalde ik Sterre op van de opvang en we zagen met het naar huis rijden een regenboog die zij graag op de foto wilde hebben.

Dinsdag

Er was een bijeenkomst voor alle intern begeleiders in de regio en ik moest daarbij zijn. Ik zag een heleboel bekenden en eigenlijk was het best gezellig. Rond 2 uur was het klaar en reed ik naar de school van Sterre, om haar op te halen. Helaas moest ik na 30 minuten weer terug, omdat ik me realiseerde dat ik mijn jas op de andere locatie had laten hangen. Grrrr! Zonde van mijn tijd! Het zit gewoon nog niet zo in mijn systeem, dat ik een jas aan heb tegenwoordig.

Ik nam Sterre mee naar huis en ging in de werkkamer werken. Sterre werkte aan haar spreekbeurt over Cystic Fibrosis. Ze moest een goed doel kiezen en aangezien ze zelf drager is van deze ziekte, wilde ze daar meer van weten.

Eind van de middag ben ik nog even gaan sporten en maakte ik samen met Sterre een smoothie. Ik een groene, zij een roze 🙂

Woensdag

Ook een drukke dag met afspraken en eind van de middag weer gesport. Ik was pas heel laat thuis en moest daarna direct Sterre naar de hockey brengen en vervolgens nog koken. Druk druk druk dus! Sterre wilde gelijk de Orangina opdrinken die ik als perspakket had gekregen. Dat vindt ze zo lekker! Eigenlijk mogen ze van ons nooit frisdrank, maar voor deze keer mocht ze het opdrinken.

Donderdag

Mijn vrije dag, maar omdat ik een event had van Khiel’s over Autisme en huidverzorgingsproducten (ik weet het, een vreemde combi, maar de vereniging voor Autisme en Khiels werken samen om meer bekendheid voor Autisme te krijgen) moest ik nadat ik Sterre naar school had gebracht de jongste twee (ik hield Lenthe thuis, omdat ze heel moe was) naar onze oppas Shakira brengen en meteen door naar Amsterdam. Helaas was het file en nog meer helaas was het dat ik gedoe kreeg met de auto. Motorstoring enzo. Ik redde het gelukkig wel tot de plaats van bestemming, maar daar moest ik de ANWB bellen om te kijken wat er aan de hand was. Daar werd ik helaas niet veel wijzer van, want het was een onbekende melding en even later was de melding weer weg. Het advies was om naar de dichtsbijzijnde garage te rijden, maar dat zag ik niet zitten. Ik moest op tijd de kinderen ophalen en ik wilde ook liever in Den Haag naar de garage dan in Amsterdam. Dus uiteindelijk ben ik op de gok naar huis gereden en dat ging gelukkig goed.  Ik moet komende week nog wel terug naar de garage.

De kindjes waren nadat ik ze ophaalde heel moe en sliepen al na 10 tellen in de auto 🙂 (foto gemaakt door Sterre, want ik was aan het autorijden)

Vrijdag

Ik hield Lenthe nog een dagje thuis, want deze ochtend had ik ook tijd om met haar te spelen. We hebben een paddestoel geknutseld van papier en een spelletje gedaan. Daarna mochten ze even tv kijken, zodat ik de woonkamer kon schoonmaken. Dat was nogal nodig. Ook kwam er nog iemand Mommy Measures halen. Sterre was op schoolreis, dus ik hoefde niet al om 3 uur in Den Haag te staan gelukkig. Wel moesten Yuren en Lenthe om 5 uur in het zwembad liggen. Maik was iets eerder thuis van zijn werk, zodat hij Sterre kon ophalen in Den Haag. Die kwam namelijk om exact dezelfde tijd aan als het zwemmen.

‘s Avonds aten we kastanjesoep. Superlekker! Wie het recept wil, je vindt het hier.

Zaterdag

Ik was erg toe aan weekend, maar jammer genoeg was het weekend ook druk. Eerst sporten, toen in de regen de hockeywedstrijd van Sterre kijken.

De grappige laarsjes zijn trouwens van Sourcy. Vanaf 1 oktober kun je ze sparen met actiezegels. Meer over weten? Kijk dan op de website van Sourcy. Ik kreeg er veel opmerkingen over op het hockeyveld, ze zijn echt leuk. Na de hockey haalde ik nog even wat verse herfstbloemen bij het tuincentrum.

‘s Middags ging Maik naar een feestje van zijn werk. Ik mocht ook mee, maar de kinderen niet en we hadden geen oppas, dus helaas is hij alleen gegaan. Ik kon dus de hele avondspits in mijn eentje doen: koken, iedereen douchen, eten, de hele kinderclub naar bed brengen. ‘s Avonds wilden ze graag het Junior Songfestival zien, dus kon ik heel even een kopje thee drinken en de Elle Eten lezen. Een unicum, waar ik echt even van heb genoten.

Fee was nog even in slaap gevallen vlak voor het eten, dus die was ‘s avonds nog wel in voor een feestje. Ik kon ongeveer 3 keer naar boven. Toen ze eindelijk ging slapen kwam Maik net thuis. We hebben nog even tv gekeken, maar ik was zo moe dat ik al snel in slaap viel.

Zondag

Ik was al heel vroeg wakker en sloop zachtjes naar beneden om te gaan werken. Helaas was Fee een half uur later ook wakker en vlak daarna Yuren eveneens. Van werken kwam het dus niet echt. Maik ging in de ochtend sporten, dus begon ik maar vast aan het stoofpotje voor maandagavond. Toen Maik thuis was ging ik boven alsnog werken en Maik ging schoonmaken. Helaas waren we allebei daardoor het vlees vergeten en toen ik de brandlucht rook was het al te laat: alles zwart. Dat worden frietjes dus maandagavond…

 

Vorig artikelNaamkaartjes op een festival
Volgend artikelSlaapkamer op zolder
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in