Lekker toeren in de zomer op de motor

Lekker toeren in de zomer op de motorLiefhebbers van motorrijden weten het: rondtoeren in de zomer is het fijnste wat er is. Wie z’n motorrijbewijs heeft gehaald, zal regelmatig een motor huren om hier van te genieten. Of je koopt een motor. Dat kan natuurlijk ook. Heerlijk alleen zijn met de elementen, genieten van de natuur en de wind die door je haren onder je helm gaat. Ik heb diverse vrienden die zweren bij motorrijden, zeker nu de kinderen wat ouder worden en ze wat meer tijd krijgen om op pad te gaan zonder kinderen. 

Voordelen van toeren in de zomer op de motor

Lekker rondtoeren op de motor geeft een ultiem gevoel van vrijheid. Verstand op nul en gaan. Nou ja, helemaal op nul natuurlijk niet, je moet wel op het verkeer letten, maar je kunt met je motor over de prachtigste wegen rijden. Bovendien kun je behoorlijke snelheid maken, dus je kunt ook echt een mooie afstand afleggen. Last van files heb je niet, je bent superwendbaar en piept zo overal tussendoor. Ook parkeerproblemen heb je over het algemeen niet met een motor. Ergens een terrasje pakken aan zee is dus geen enkel probleem. Last, but not least: het is ook nog eens een stuk goedkoper dan met de auto. Die verbruikt namelijk een heleboel benzine meer per kilometer. 

Motorkleding

Een must voor wie regelmatig op de motor zit is natuurlijk goede kleding. Deze kleding beschermt je, sowieso tegen de kou of de warmte, maar ook als je onverhoopt zou vallen is goede motorkleding een hele welkome bescherming. Motorkleding kopen is dus ook gewoon veilig en daardoor belangrijk. Een ander aspect is dat je met motorkleding beter opvalt bij de andere weggebruikers. Je bent op een motor namelijk best kwetsbaar, dus het is goed dat mensen je wel zien in hun spiegels. Motorkleding is trouwens niet verplicht, je kunt dus geen bekeuring krijgen als je het niet draagt. Maar het is dus wel aan te raden als je gaat motorrijden. Het is een investering, maar je doet er vervolgens lang mee. 

Waar ga je naartoe?

Je kunt in Nederland natuurlijk vele kanten op met de motor. Populair zijn natuurlijk de natuurgebieden, onder andere in Friesland, Drenthe of de Veluwe. Ook de kust is een goede keus, zeker als je in het Oosten van Nederland woont. Dan is het een heerlijke dagtocht om even richting Zandvoort of Scheveningen of misschien wel Zeeland te rijden. Daar lekker een terrasje pakken, genieten van de zon, en dan snel weer de motor op om het gevoel van vrijheid te ervaren. Veel motorrij plezier!

Lekker toeren op de motor

Vorig artikelRecept Picanha van de barbeque met vlees van Bollensteak
Volgend artikelWat te doen op Ameland? Bezienswaardigheden en activiteiten.
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in