Foto weekoverzicht Judith #86

Fee klimt uit maxicosi
Fee klimt uit maxicosi

Op de een of andere manier voelt deze week als een zware. Als ik bedenk waarom dan denk ik dat het komt omdat ik een paar dagen niet fit was en ik moest werken, maar nog geen gastouder had. Dan is het flink aanpoten. Gelukkig begint onze nieuwe gastouder maandag en kan ik eindelijk weer rustig mijn werk doen, in plaats van alles tussen de bedrijven door ‘s avonds en in het weekend.

Maandag

Op maandag ging de wekker weer vroeg. Kwart over 6 om precies te zijn. Om kwart voor 8 zaten we in de auto en om 10 voor 8 stond ik in de file naar Den Haag. Uiteindelijk waren de kinderen dus niet op tijd op school en daar baalde ik van. Elke maandag is het prijs, heel irritant! De rest van de dag bestond grotendeels uit heen en weer rijden. Naar huis, naar de school van Yuren, weer naar huis, naar de school van de meiden, tussendoor nog wat bellen en op de laptop voor mijn werk, koken, kids douchen en mijn bed in. Best wel vermoeiend allemaal. Er kwamen dus ook niet zoveel blogjes online deze week, want ik had geen tijd om te schrijven. Oh ja, ook de GGD kwam langs om ons huis te checken voor de nieuwe gastouder. Het werd in orde bevonden gelukkig.

Dinsdag

Deze ochtend waren we wel op tijd op school. Ik maakte een lekkere salade voor de lunch, verstuurde bijna alle pakketjes van deze wedstrijd (alleen de pakketten 1 en 2 niet, want NIEMAND wilde die blijkbaar :))

pakketjes winactie
De pakketjes voor de winactie

Ook kreeg ik de uitslag van het uitstrijkje dat ik moest doen voor het bevolkingsonderzoek, omdat ik 40 werd. Het was gelukkig helemaal goed. Ik had dat wel verwacht, aangezien ik helemaal geen gekke klachten heb, maar dat hoeft niet altijd iets te zeggen. Dus ik was toch opgelucht. Fee kreeg deze dag een nieuw autostoeltje. Ze begon vorige week opeens uit de maxi-cost te klimmen, terwijl we aan het rijden waren. Dat vond ik geen goed idee en een teken dat het tijd werd voor een andere stoeltje.

Fee in nieuwe autostoel
Ze vindt het wel wat, dat nieuwe autostoeltje
Woensdag

Een zonnige dag, en een korte dag voor school natuurlijk. Ik had Lenthe thuis gehouden. Ze was heel moe, die lange schooldagen zijn nog best pittig voor haar. Sterre ging uit school met een vriendinnetje mee, dus ik hoefde pas einde van de middag haar op te halen, in plaats van om 3 uur uit school. Verder kwam onze nieuwe gastouder een ochtend meelopen. Ik moest ook nog even naar mijn werk, dus dat kon mooi zonder kinderen. Ideaal. ‘s Avonds ging ik naar SportCity voor meten en wegen en natuurlijk ook om te sporten. Ik schreef hier van de week al een aparte blog over. Ik kan trouwens vertellen dat ik al 1 kilo ben afgevallen deze week. En na de detox ben ik ook niet meer aangekomen, dus in totaal is er nu ruim 3 kilo af.

sterre trampoline scheveningen
Sterre springt op de trampoline. Zij heeft gelukkig nog een sterke bekkenbodem 😉
Donderdag

Donderdag was weer vooral heen en weer rijden naar school, tussendoor wat werken en ‘s middags had ik voor de kinderen wat te knutselen klaargelegd uit school. We aten ‘s avonds ragout met rijst, en Fee was dat alleen maar op haar been aan het smeren. Why?? Het werd dus een vieze bende. Toen de kids allemaal op bed lagen ging ik nog even touwtje springen. Dat ging enigszins mis. Ik plaste gewoon in mijn broek! En ik had het niet eens door. Dat, beste mensen, gebeurt er dus met je bekkenbodem na 4 kinderen. Onthoud dat! Anyway, ik besloot dus maar een hoepel te bestellen om thuis te hoelahoepen. Als het goed is gaat dat beter werken.

touwtje springen
Touwtje springen. Ik kijk een beetje raar 🙂
Vrijdag

Mijn vrije dag was redelijk rustig. Natuurlijk Yuren wel vroeg opgehaald uit school, maar daarna gezellig hier thuis gerommeld. Wat spelletjes gedaan enzo. Yuren was supervrolijk, hij heeft het zo naar zijn zin op de Vrije School. Echt een goede beslissing geweest. ‘s Middags werd de Black Bastard geleverd, een soort van Green Egg. En ik ging in bad. Maar toen had ik wel een pottenkijkertje 🙂

Fee kijkt bij het bad
Kijken bij mama die in bad ligt
Zaterdag

In de nacht werd ik wakker van ontzettende pijn in mijn wang en hoofd. De volgende dag bleek ik wat koorts te hebben. Blijkbaar zaten mijn holtes links compleet verstopt met groen snot, het klopte gewoon. Heel naar. Er was alleen geen tijd om op bed te gaan liggen, want ‘s morgens kregen we bezoek van iemand die ons nieuwe huis van een warmtepomp gaat voorzien en ‘s middags ging Maik naar een cursus voor de nieuwe barbecue. Dus leefde ik die dag op paracetamol en zat ik gewoon om 4 uur met 4 kinderen in het zwembad. Het was de eerste zwemles van Lenthe, dus ik mocht mee om te kijken. Daarna reed ik door naar Maiks broer, want Annicka was jarig. Maik kwam na de cursus daar ook heen, we aten er en daarna gingen we weer naar huis. Ik wilde nog tv kijken, oa Ik Vertrek, maar ik was zo moe en beroerd dat ik meteen in slaap viel.

ziek 2016
Koorts 🙁
Lenthe eerste zwemles
Lenthe (helemaal links) voor het eerst naar zwemles
Zondag

Ik voelde me gelukkig al wat beter toen ik wakker werd en de koorts was ook weg. Dus gewoon uit bed gekomen, de was gedaan, Ik Vertrek op de laptop gekeken en geluncht. Daarna kwamen Lisette & Marc op bezoek. We kennen ze van de cursus Samen Bevallen die ik deed toen ik zwanger was van Sterre. Al een aardige tijd dus. Ze hadden voor ons wat wijntjes meegenomen uit Rivesaltes tijdens hun vakantie. De kinderen speelden gezellig en wij konden bijkletsen. Was leuk om ze weer te zien!

Daarna stond er een barbecue op de planning. Helaas was het helemaal geen lekker weer. Maik besloot toch de bbq aan te steken en we aten alles gewoon binnen op. Ging prima. Vervolgens kinderen op bed en daarna wij ook.

bbq binnen
Bbq binnen

Komende week kan ik weer “gewoon” lekker naar mijn werk, dat zal zeker een stukje rust geven. Ook moet Fee haar 2e serie prikken en vier ik mijn 40e verjaardag met vrienden en familie. Nu nog duimen voor mooie weer…

juut outfit
Dit shirtjes was ik al een poos kwijt, maar ik vond het ergens onderin een doos terug 🙂
Fee onder de bank bij het zwembad
Fee kroop aldoor onder de bank in het zwembad. Gek kind!
Vorig artikelLaat je verrassen door Laag Holland
Volgend artikelSuperhippe soufflé bakjes
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in