Foto weekoverzicht van Judith #1

weekoverzicht-in-fotos-1Ik krijg regelmatig te horen dat lezers wat meer over mijn leven willen weten. Hoe ik dat nou allemaal combineer enzo, werken, gezin, bloggen, sociaal leven. Toegegeven: het is soms best balanceren om alle ballen hoog te houden hoor. Maar het inspireerde mij om te proberen wekelijks een fotoverslagje te maken van wat ik doe. Weet niet of het me elke week gaat lukken, want ik was het al vanaf begin januari van plan en we zitten nu alweer bijna in februari. Maar wie weet. Hier deel 1!

Op maandag ging ik naar de Kleine Fabriek. Ik schreef hier al eerder een blogje over, want kleine Lenthe was mee en het was leuk om te zien wat haar aansprak. Zelf zag ik ook een heleboel moois, wat ik gedoseerd terug zal laten komen op deze blog. Het was vooral leuk om ineens weer met een persoonlijk oog naar de babykleding te kunnen kijken.

De truitjes hieronder zijn van de wintercollectie 2015 van Kidscase en met name het gele truitje rechts vind ik superleuk. Echt iets voor onze Lenthe! Al weet ik niet of ik het aankrijg, want ze zit in haar “roze fase” momenteel…

kidscasekleding noeser

Ik liep ook nog even langs de stand van de Webvedettes. Daar trof ik Diana aan, die zichzelf tegenwoordig aanmoddermoeder noemt en daar ook over blogt trouwens. Daarnaast voorziet webwinkels samen met de andere Webvedettes van tips en adviezen. Met Diana ga ik in mijn verlof nog eens afspreken, we hebben elkaar al veel te lang niet meer gesproken! Van Marianne van de Perswinkel ontving ik een mooie tas met spulletjes voor reviews en winacties, dank je wel! Daarover later meer.

webvedettes

Toen ik thuis kwam met mijn tas vol flyers en goodies, raakten de kinderen meteen geïnspireerd en gingen kledingwinkeltje spelen. Dat vond ik heel creatief en leuk, maar ik werd wel een beetje zenuwachtig van de troep die ze maakten: alle kleding werd van boven uit de kasten gesjouwd! Desondanks was het een leuk spel en ze hebben na afloop alles weer netjes opgeruimd gelukkig.

winkeltje spelen

Als Sterre & Yuren naar school zijn, is Lenthe natuurlijk nog gezellig thuis. Ik probeer dan leuke dingen met haar te doen, zoals deze sneeuwpop maken en pompoentaart bakken.

sneeuwpop maken pompoentaart

Op woensdagavond bestelde ik na mijn werk 2 handgemaakte stempels bij Durftestempelen. Eentje voor High Teeth en eentje voor Hip & Hot. Ik heb ze inmiddels ontvangen en ben er hartstikke blij mee! Ik ga ze vooral gebruiken voor de post die ik verstuur, bijvoorbeeld bestellingen via High Teeth en de producten van winacties die ik via Hip & Hot verstuur.

Stempel high teeth stempel hipenhot

Op donderdag en vrijdag stond ik voor de klas. Ik werk op een school voor Speciaal Onderwijs en dat is best pittig af en toe, zeker nu ik hoogzwanger ben. Dit was mijn één-na-laatste week dat ik nog moest werken voor mijn verlof. Ik ben na die werkdagen altijd zo moe, dat ik vaak niet eens mijn laptop meer aan zet. De blogjes die ik voor deze dagen publiceer, zet ik dus altijd op maandag of dinsdag al klaar.

Zaterdag en zondag besloot ik geen laptop aan te zetten. Even quality time met het gezin. Op zaterdag gingen we naar Voorburg. Sterre was dringend toe aan nieuwe schoenen. Zij heeft hele smalle voeten en we kunnen dan ook niet vaak voor haar slagen, maar dit keer lukte het, nog in de uitverkoop ook. Via Z8 had ik afgelopen week al online een nieuwe outfit voor haar gescoord en ze was er helemaal mee in haar nopjes.

nieuwe outfit

In de middag op zaterdag heb ik met de kinderen geknutseld. Ze wilden een doorkijkje voor op het raam maken. Dat deden we in winterse sferen, met alleen blauw en wit vliegerpapier en zijdevloeipapier. Yuren en Lenthe moest ik natuurlijk helpen, maar ze hadden er veel plezier in en de resultaten zijn ook leuk. Toen ik ze had opgehangen bedacht ik me: het is maar goed dat er een vierde kindje onderweg is, want zo op het raam is er toch echt een lege plek, zien jullie?

raamknutsels

Op zondag had ik last van nesteldrang denk ik. Ik heb alle kleding van de kinderen uitgezocht en de kasten opgeruimd. Er lag veel in wat te klein was of kapot en daardoor was het een zootje. De kinderen werkten niet heel erg mee. Ze moesten natuurlijk steeds dingen passen waar ze geen zin in hadden. En ondertussen renden ze maar door de kamer, stoeiden en regelmatig ging dat mis en kon ik weer een ruzie oplossen. Uiteindelijk is het wel gelukt. Daarna leek het me nog een goed idee om de plastic bakken waarin ik alle kleding van de kinderen bewaar eens tevoorschijn te halen. Daar ontdekte ik een bak tussen met oude kleren van Sterre die ik voor Lenthe had bewaard. Helaas keek ik te laat en was ze er alweer uitgegroeid. Het poezenjurkje van Smafolk (collectie 2008) dat ze aan heeft op de foto hier onder kan ze gelukkig nog wel aan als tuniekje. Omdat het roze is, is ze er heel erg blij mee 🙂

stenen verven yuren stenen verven lenthe

Yuren moest een nieuwe pyjama, we bestelden er eentje online bij Gap. Ik werd niet heel blij van zijn keuze: een zwarte pyjama met glow-in-the-dark botten, maar ach, hij werd er zo gelukkig van dat ik het niet kon weigeren. Geven jullie ook wel eens toe aan zulke dingen? Of houd je dan je poot stijf en mogen ze alleen kiezen wat je zelf mooi vindt? Lastig dilemma soms… Ze hadden trouwens wel leuke dingen, dus ik bestelde ook nog wat voor de andere kinderen. Tip: met de code hurrygap krijg je 25% korting momenteel!

Tot slot verfden we gisteren stenen. Daar heb ik plannen mee voor Valentijnsdag. Die had ik vorig jaar al, maar toen kon ik nergens geschikte stenen vinden. Deze zomer waren we op het strand in Nice en daar vond ik precies de stenen die ik nodig had voor dit idee. Ik heb ze meegenomen en nu kon ik eindelijk mijn plan uitvoeren. Daarover later meer.

Wat deden jullie deze week?

Vorig artikelWaarom iedereen een plaid in huis moet hebben
Volgend artikelDuurzame kinderkleding bij Lullaby Road
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in