Mama goes fit bij SportCity

Juut & Vincent SportCity Oke. Het moet nu echt gaan gebeuren. Ik wil er minstens 5 kilo af, en nog belangrijker, mijn vetpercentage naar beneden. Sinds de bevalling van Fee wil het maar niet lukken om weer dat Baywatch-figuur te krijgen. Ik was ècht afgevallen, maar toen gingen we verhuizen en kwam de klad in het wekelijkse sportschoolbezoekje. Bovendien werd ik culinair ontzettend verwend op diverse persreizen èn smaakte de rosé op die mooie zomerse dagen ook heel goed. Tijd voor verandering…

Back to the (sport)school

De start van het nieuwe schooljaar vond ik een prima moment om dat luie zweet er uit te trainen en de regelmaat van het sporten op te pakken. Dus ging ik vorige week voor het eerst naar SportCity en maakte een afspraak voor een Personal Fitplan.

D-day

Vandaag was D-day. Dat wil zeggen: ik moest op zo’n meetapparaat staan met blote voeten en dan ging de computer, of beter gezegd, medewerker Vincent van SportCity, mij vertellen hoe het er voor staat met mijn lijf. Nu had ik dat de laatste tijd zelf al wel een beetje in de spiegel gezien natuurlijk, maar met harde cijfers is het toch anders.

Het goede nieuws was: ik heb voldoende spieren. Dat ik de afgelopen jaren met enige regelmaat aan sport heb gedaan was zichtbaar. Pfff. Geen slappe vaatdoek dus. Het slechte nieuws was mijn vetpercentage. Dat was namelijk in de gele zone en dat is niet best! Dus nu gaan we de komende 8 weken heel hard werken om dat percentage in de groene zone te krijgen. Daarbij wil ik zelf graag 5 kilo afvallen.

Personal Fitplan

Hierbij word ik dus ondersteund door Vincent, die aan de hand van deze dramatische resultaten een realistisch doel voor over 8 weken heeft vastgesteld, in combinatie met een trainingsschema. Hierbij ga ik 2 a 3 keer per week naar de sportschool en mag ik op mijn eten letten (maar heb ik niet echt een dieet). Het doel over 8 weken is dat mijn vetpercentage in de groene zone komt en mijn gewicht 3 kilo lager is. Dat vind ik echt weinig, ik heb stille hoop dat me zelfs wel iets meer gaat lukken. We zullen zien…

Motivatie

Ik heb er in ieder geval zin in! SportCity heeft een soort sleutel, waarmee je al je vorderingen kunt bijhouden en waar je trainingen in staan. Je hoeft ‘m alleen in de apparaten te steken en dan vertelt ie je precies welke oefening je daarna moet doen en hoe het ging. Je verdient “moves” en badges en dat motiveert natuurlijk enorm. Extra leuk: er is een Apple Watch app, dus ik krijg alle info òòk via mijn horloge binnen. Ik ben fan!

trainen SportCity

Vincent

Oh ja, nog even over Vincent. Ik had dus een afspraak met hem en ik dacht: waar ken ik jou van? Dus, flapuit als ik ben, zei ik dat hardop. Mijn vermoeden bleek te kloppen, hij is een (vergeten) BN-er. Ik ben benieuwd of jullie hem herkennen en weten waar hij van is? (laat dan even een reactie achter)

Wie doet mee?

Ik ben benieuwd wie van mijn lezers mee doet met mijn 8 weken Fitplan? Gewoon een schop onder je kont en 3 keer per week naar de sportschool. Doel: 3 kilo eraf. Is te overzien toch? En wil je ook zo’n Personal Fitplan op jou persoonlijke situatie afgestemd, direct zien wat je vorderingen zijn en je trainingen bijhouden via een “sleutel”? Dat kunnen ze bij SportCity heel goed! Er zit er bij jou in de buurt vast ook een vestiging.

Doe je mee? Post je sportschool-foto op Instagram met de hashtag #backtosportschool!

Samen houden we het beter vol dan alleen! En met deze hashtag kunnen we elkaar snel terugvinden en motiveren.  

Personal Fitplan SportCity

Vorig artikelMusthaves om een leuke en gezonde lunchtrommel te maken
Volgend artikelCreatieve manieren om kunstgras te gebruiken
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

3 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in