Foto weekoverzicht Judith #87

fee-stofzuigt
Fee aan het stofzuigen…

Het was weer een drukke week, maar wat was het fijn dat we nog een hele week mooi weer kregen! Dat maakt het leven zoveel lichter, en alles wat ik moet doen zoveel makkelijker.

Maandag

Een werkdag natuurlijk, en de eerste dag dat onze gastouder officieel begon. Zo fijn dat we weer iemand hebben, na al die weken schipperen tussen werk en de kindjes. Ik kon gewoon de hele dag op mijn gemak alle afspraken langs, zonder te hoeven nadenken over kinderen die ik ergens moest brengen of halen. Uiteindelijk haalde ik wel Sterre & Lenthe op, omdat ik toevallig net klaar was en van Den Haag naar Delft moest rijden. Daarna nog lekker thuis zitten werken.

‘s Avonds ben ik gaan sporten. Ik kan merken dat ik het weer heb opgepakt, want ik begin me fitter te voelen en het gaat me ook gemakkelijker af als ik conditietraining doe. Ik kan langzaam meer opbouwen. Nu volhouden!

gastouder-en-de-kindjes
Onze nieuwe gastouder doet spelletjes met de kinderen
Dinsdag

Weer een dag vol afspraken, er zijn aardig wat crisisgevallen momenteel, dus ook dit keer was het fijn dat ik gewoon mijn gang kon gaan. Naast de afspraken had ik ook heel wat administratie te doen, dus ik hoefde me niet te vervelen.

stoer-in-de-speeltuin
Yuren in de speeltuin, deze foto stuurde de gastouder door
Woensdag

De ochtend zat vol werkafspraken, de middag bestond uit heerlijk genieten op het strand met collega’s. In Den Haag wordt er ieder jaar een volleybal taartentoernooi georganiseerd voor het onderwijs. Sowieso leuk om al je oud-collega’s te zien en andere mensen die ik via mijn werk ken. En uiteraard sportief bezig te zijn. Ik heb één wedstrijd gevolleybald, maar helaas kreeg ik meteen last van mijn knie dus ik hield het daarna voor gezien. Heel jammer, maar het is niet anders. Aan het einde van de dag moest ik Sterre en Lenthe bij een vriendinnetje ophalen, dus ik ben rond 6 uur weer weggegaan.

volleybaltoernooi
Zonnig op het jaarlijkse volleybal taartentoernooi!
Donderdag

Normaal werk ik de donderdagochtend thuis, maar vandaag had ik een afspraak. Daarom kwam onze gastouder een ochtendje extra. Fijn geregeld. ‘s Middags heb ik met Fee gespeeld en de kinderen opgehaald van school. Ik rijd wat af de laatste tijd met de auto, pfff. Dat was in Den Haag toch makkelijker.

Vrijdag 

Ik moest naar het consultatiebureau met Fee voor prikken. Natuurlijk was ze weer veel te mager. Ze weegt nu 8500 gram bij anderhalf jaar. Ik weet, veel baby’s wegen ongeveer het dubbele, maar ik heb altijd tengere kindjes en ik word een beetje moe van elke keer hetzelfde verhaal aanhoren en vertellen. Fee ontwikkelt zich prima: ze loopt, ze praat, ze communiceert. Ik maak me nergens druk om. Gelukkig bleef het er uiteindelijk bij dat ik over een half jaar nog eens moet meten en wegen. Prima hoor, dan moet ze ook weer prikken. Ik doe een ander inentingsschema, dus Fee heeft nu pas 3 prikken gehad. Ze had er trouwens geen last van, al huilde ze heel eventjes toen ze de prikken kreeg. Maar ze heeft niet meer geslapen en ze is ook niet koortsig geweest.

tomaatjes-snoepen
Bij het boodschappen doen zat Fee stiekem tomaatjes te snoepen 🙂
Zaterdag

Het was een dramatische nacht. Lenthe was verkouden geworden en die uitte dat door elke 5 minuten wakker te worden en enorm te gaan huilen. We hebben haar maar bij ons in bed gelegd, omdat ze anders ook Fee steeds wakker maakte. Ze bleef echter onrustig, dus veel had ik niet geslapen. Om 6 uur was bovendien Fee al wakker dus begon de dag.

Na een gezellig ontbijtje pakte ik mijn koffer. Mijn nichtje trouwde deze dag. We konden geen oppas regelen voor de kindjes, dus besloot ik alleen te gaan. Maik ging met de kindjes Delft in, ik met de trein naar Zeeland. In de trein heb ik lekker kunnen werken aan mijn blog, want de afgelopen weken was het zo druk dat het me niet goed lukte om voldoende vooruit te werken.

op-naar-zeeland-voor-de-bruiloft
Ik had mijn über dure Diane von Furstenburg jurkje aan op de bruiloft. Gelukkig heb ik er niks op geknoeid!

De bruiloft was in Vlissingen in het MuZEEum. Bijzondere locatie en het was mooi om er bij te zijn. ‘s Avonds was er een feest op het strand, in een strandtent waar ik ooit zelf een aantal jaren zomers heb gewerkt. Leuk om er te zijn, en het strand heeft sowieso altijd een bijzondere sfeer.

steef-trouwt
De trouwauto
Zondag

Ondanks de feestelijke bruiloftsavond, moest ik toch vroeg uit de veren. Ik organiseerde namelijk een verjaardagslunch deze dag. Ik had alle vriendjes en vriendinnetjes uitgenodigd die ik de afgelopen 40 jaar heb verzameld en een deel daarvan kon ook komen. Via de Buffettenboer had ik een heerlijke lunch laten komen, zodat ik daar zelf niet teveel werk aan had. Ideaal! Het was een gezellige middag, en het weer hielp mee: precies rond elf uur begon de zon te schijnen en pas na het feestje kwam er bewolking. Het was fijn om bij te kletsen met vriendinnen die ik niet zo vaak zie, omdat ze best ver weg wonen. Superleuk dat ze de moeite hadden genomen om langs te komen!

feestje-juut-40
Feestje omdat ik 40 ben geworden

Al met al was het dus een heel leuke week. Voor komende week staan er ook weer bijzondere dingen op het programma, waaronder voor het eerst binnenkijken in ons nieuwe huis!

sprookjes-prentenboek-caroline-ellerbeck
Dit leuke sprookjes prentenboek van Caroline Ellerbeck zat bij de post. Ik had meegedaan aan het crowdfundingsproject om dit boek te kunnen publiceren. Blij mee! Een superleuk sprookjes-zoekboek.
Vorig artikelBaden-Württemberg voor outdoor, wijn, food & shoppen
Volgend artikelI love pink so much
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

1 REACTIE

  1. Hoi Judith,
    Ik volg je blog al een tijdje. Erg leuk! Zelf heb ik ook vier kindjes en de jongste is nu 3 weken oud. Ik las in deze blog dat je een ander vaccinatieschema volgt. Wat voor schema volg jij?
    Groet, Monique

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in