Eerste hulp bij “geen tijd om te koken”

maaltijdsalade-ah-chipolataworstjesJullie lezen het regelmatig in mijn weekoverzicht: ik werk 3 a 4 dagen per week en ben dan vooral veel buiten de deur. Niet zelden kom ik rond half 6 binnenrennen om de gastouder af te lossen. Dan hebben de kinderen honger en ben ik bekaf. Er moet dan wel gekookt worden. Daarom: Eerste hulp bij “geen tijd om te koken”!

Lees ook: Tijd om te koken

Te moe om te koken

Soms heb ik best nog zin om te koken, maar meestal niet. Iedereen met (jonge) kinderen zal het herkennen: ze zijn moe en maken ruzie, ze zeuren om eten óf ze hangen aan je been. Ga dan maar eens proberen de aardappels te schillen, boontjes te doppen en een lekker sausje te maken voor bij het vlees…. Dat lukt me dus vaak niet. Ik raak geïrriteerd, de aardappelen branden aan of het duurt te lang voor alles klaar is.

Lekker makkelijk

Mijn werkdagen zijn dan ook de dagen dat ik probeer iets makkelijks in te plannen. Ik was enorm verrast toen ik de nieuwe maaltijdsalades van Albert Heijn ontdekte. Er zijn 3 soorten: Provençaalse groenten met aardappelwedges en vinaigrette, AH Warme Maaltijdsalade Griekse kipgyros met aardappelwedges en tzatziki dressing en AH Warme Maaltijdsalade Italiaanse worstjes met aardappelwedges en witte wijnazijn vinaigrette. Natuurlijk probeerde ik ze alle drie uit, want ik kon niet kiezen. Geen tijd om te koken? Dan is dit heel handig!

3 soorten AH Warme Maaltijdsalades

Nu ben ik niet zo’n fan van kip, omdat ik hier niet goed tegen kan, maar de kindjes vinden het heerlijk. Zij kozen dus voor de kipgyros. Ik moet eerlijk bekennen, toen het in de pan zat, rook het zó lekker! Ik kreeg er meteen trek van en baalde stiekem ook een beetje dat ik de kip niet kon eten. De kindjes zaten te smullen!

Zelf nam ik de versie met Italiaanse worstjes . Lekker met gedroogde tomaatjes, smakelijke worstjes en knapperige sla. De aardappelpartjes zijn lekker kruidig en je hoeft eigenlijk geen zout meer toe te voegen. De worstjes en de dressing hebben voldoende smaak.

Zonder schuldgevoel

Een dag later probeerde ik de vegetarische versie: Provençaalse groenten. Ook daar werd ik door verrast. Met parmezaanse kaas, lekker veel verschillende groenten en een fijne dressing. Ik heb zitten smullen. Dit wordt een blijvertje! Ik had het gevoel dat ik gewoon gezond had gegeten, terwijl het me nauwelijks tijd kostte. Ideaal voor een drukke dag. Als je moe bent en geen tijd of zin hebt om te koken, zijn deze warme maaltijdsalades zo gehaald en klaargemaakt. Zonder schuldgevoel een turbogerecht op tafel zetten. Dat is handig bij geen tijd om te koken!

Makkelijk te maken

Het klaarmaken van de AH Warme Maaltijdsalade is echt een eitje. De verpakking is verdeeld in 2 stukken: hetgeen je moet verwarmen en wat koud zo je bord op kan. Je schept de inhoud van het deel wat koud blijft in een diep bord, terwijl je de aardappels en het vlees of groenten (op de verpakking staat precies wat verwarmd moet worden) in de pan verwarmt. Beetje olijfolie er over, wat roeren en na 4 a 5 minuten is je Warme Maaltijdsalade klaar. Kwestie van opdienen, wijntje erbij en smullen maar!

Eerste hulp bij “geen tijd om te koken"

Vorig artikelWin een supervet wintersportpakket!
Volgend artikelFoto weekoverzicht #94
Judith van Wijk
Vrouw, 46, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in