Geiten versus koeien

Kabrita 2 3 voedingLaat ik maar even beginnen met een waarheid als een koe (haha). Borstvoeding is altijd het beste voor je baby en peuter. Moedermelk wordt gemaakt voor jouw kind en heeft alles in zich dat je baby en peuter nodig hebben voor optimale groei en een gezond immuun systeem. Bovendien is het geven van borstvoeding het meest gezond voor moeders zelf. Borstvoeding is dus eigenlijk niet te vergelijken met welk soort poedermelk dan ook.

Maar, als je voor kunstvoeding kiest, direct na de geboorte of na een periode van borstvoeding, kun je wel een andere vergelijking maken: die tussen geitenmelk en koemelk.  Vroeger, toe we allemaal nog in hippe, harige berevellen liepen, dronken we veel meer geitenmelk dan melk van de koe. En dat is ook wel logisch: geitenmelk is lichter verteerbaar en geeft minder vaak aanleiding tot overgevoeligheidsreacties en maag- en darmklachten. De eiwitten en vetten in geitenmelk worden door ons lichaam beter opgenomen en verteerd dan die van koemelk. Dat wisten we al toen we nog schattige sandaaltjes van gras vlochten.

kabrita geiten poedermelk

Dat we in 2015 op onze hakjes en in designersjeans vooral zuivelproducten op basis van koemelk kopen, komt vooral omdat koeien economisch interessanter zijn. Ze produceren simpelweg meer melk. En dus heeft de industrie koemelk verkozen als eh… melkkoe. Met onze gezondheid heeft die keuze niets te maken.

Met die kennis in je achterhoofd, is het fijn om te weten dat Kabrita babyvoeding maakt op basis van geitenmelk. Makkelijk verteerbaar en met goed op te nemen vetten en eiwitten, voor een gezonde groei van je baby en peuter. Iedere variant babyvoeding van Kabrita bevat de meest optimale samenstelling van vitamines, mineralen, onverzadigde vetzuren en prebiotische vezels.  Na je borstvoedingsperiode wil je nog steeds het meest gezonde alternatief, toch?

Ook leuk: Kabrita gebruikt alleen Nederlandse geitenmelk, afkomstig van een groep Nederlandse geitenhouders die heel goed voor hun blije geiten zorgen. En oh ja, nog iets over de smaak. Die lijkt op koemelk en wordt omschreven als mild, licht, fris, prettig en puur.  Ik zou het gewoon eens proberen.

geiten kabrita site

Volg ons!
Volg Hip & Hot Blogazine via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste tips voor ouders en kinderen!

facebook.com/hipenhotmagazine
twitter.com/hipenhot
instagram.com/hipenhot
pinterest.com/hipenhot

Banner-gesponsord-product

Vorig artikelMamalicious introduceert Minimize!
Volgend artikelIn stijl de piste op
Judith van Wijk
Vrouw, 46, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in