Wat gaat er in de broodtrommel?

Als je kind naar school gaat is het belangrijk dat het gezond eet en voldoende beweegt. Geef het goede voorbeeld en ontbijt goed. Verder geef je natuurlijk een gezonde lunch mee naar school. Je kind is immers volop in de groei en heeft dus voldoende voedingsstoffen nodig. Een goed ontbijt levert energie voor de benodigde concentratie. Bovendien heeft je kind, als het ontbijt, in de loop van de ochtend minder trek in iets tussendoor. Door elke ochtend met je kind te ontbijten, leert het dat ontbijten belangrijk is.
gezondeboterhamEn wat stop je dan in het lunchtrommeltje? Op de site van het Voedingscentrum vind je allerlei tips en adviezen. Het zijn inkoppetjes, maar varieer ook eens met rauwkost als tomaat, komkommer en wortels, als broodbeleg of in plaats van fruit. Hou snoep, chips en andere snacks voor speciale gelegenheden, bijvoorbeeld voor in het weekend.

Vorig artikelBack to school met de leukste kindermode
Volgend artikelSpaanse Kinderkleding
Heleen Ravenhorst
Helaas is Heleen op 2 december 2018 overleden aan de gevolgen van longkanker. Wij laten de vele blogs die zij voor ons geschreven heeft voorlopig online staan. Heleen was moeder van 3 en een bonuszoon. Zij woonde op het mooie Goeree Overflakkee en werkte in de communicatie bij een baas. Ook was ze druk met haar eigen marketing & communicatiebedrijf Signaalgroen. Zij werd blij van de zon, het strand, een goed glas witte wijn, hardlopen, fietsen door mooi landschap en op vakantie gaan met de camper naar Spanje.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in