Grappige cadeautjes voor een bruiloft

image-books-trouwen-blikjes Mijn nichtje Stephanie trouwt vandaag. Ik vind dat best bijzonder, want we schelen best wel een aantal jaartjes. Voor mij was ze altijd mijn kleine nichtje, alleen nu is ze opeens ook groot J Helaas kan onze oma dit niet meer meemaken. Zelfs als ze nog had geleefd, had het waarschijnlijk niet meer mogelijk geweest om erbij te zijn, of misschien nog heel kort alleen bij de ceremonie. Gelukkig is ze er bij in ons hart.

 

Lang geleden

Grappig is het, dat ik zelf 10 jaar geleden trouwde. Niet op dezelfde datum trouwens, Maik en ik zijn op 7 juli 2006 getrouwd en hebben dit jaar dus ons 10 jarig jubilieum gevierd. Ik dacht vanmorgen terug aan onze trouwdag. We hadden ook zulk prachtig weer die dag. We liepen heel relaxed naar het theater, waar we op “We’re the special two” van Missy Higgins de trouwzaal binnen liepen.

Trouwambtenaar met een drankprobleem

Vervolgens werden we getrouwd door een trouwambtenaar met een drankprobleem. Daar waren we in het voorgesprek achter gekomen, toen lag ze half dronken op de bank met een fles wijn naast zich en stelde ze rare vragen. We twijfelden nog om een andere aan te vragen, maar het was nogal kort dag en we besloten de gok maar te wagen. Uiteraard was het geen geweldige toespraak, er wordt door familie en vrienden nog steeds om gelachen. Ach, dat maakt het ook wel weer grappig.

Borrel & diner

Na het trouwens maakten we foto’s in de stad, hadden we een zonnige borrel bij Restaurant Basaal en aten we daar ’s avonds met een klein clubje familie. Dat eten was voor mij trouwens geen succes: ik was 9 weken zwanger van Sterre en kotsmisselijk. Heb bijna niks kunnen eten. Daarom gaan we elk jaar op 7 juli samen uit eten, zodat ik het een beetje in kan halen J

Cadeautjes

Voor een bruiloft is het best lastig om cadeautjes te verzinnen. De meeste mensen vragen geld, begrijpelijk, maar zelf vind ik het niet zo leuk om te geven. Of in ieder geval niet alleen geld. Een after-wedding relax pakket vind ik grappig, en is zelf samen te stellen door bijvoorbeeld een mooie mand te kopen met daarin een fles bubbels, maskertjes, massageolie, wat lekkers voor bij de bubbels, rozenblaadjes, rode hartjes, enz.

Recent kwam ik deze leuke blikjes tegen van Image Books. Het zijn blikjes speciaal voor geliefden, met een quiz over de liefde, leuke liefdesquoten of vragen die je elkaar kunt stellen. Ze heten dan ook de You & Me love games. Ik vind het blikje met de vragen het leukste, omdat dit ook echt zinvol is om er af en toe bij te pakken in je relatie. Zeker als er kinderen zijn, is het de kunst om met elkaar in gesprek te blijven en aandacht voor elkaar te hebben, in plaats van alleen aandacht voor de kinderen en gesprekken over de kinderen. Ik vind dat dus een superleuk klein cadeautje voor bij een huwelijk, wat je kunt combineren met een envelopje.

Ik ben wel benieuwd: hoe lang zijn jullie getrouwd en wat was het leukste cadeau dat je hebt ontvangen? Overigens kost een bruiloft best veel geld. Hier lees je hoe je daar op kunt besparen?

wedding-gift-blikjes

Vorig artikelDeze kinderfilm moet je zien, bekijk de trailer!
Volgend artikelBaden-Württemberg voor outdoor, wijn, food & shoppen
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

1 REACTIE

  1. hallo Judith, Leuk idee voor een huwelijk. waar kan je deze doosjes kopen? ik vind ze online niet direct terug? bedankt alvast, Ans

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in