Deze kinderfilm moet je zien, bekijk de trailer!

trailer-bekijken Ik weet nog hoe spannend ik vroeger verhalen over schatkisten en schatkaarten vond. Jij ook? Ik verslond boeken over dit thema en zat op het puntje van mijn stoel als een tv-serie erover ging. Exact dat effect had de trailer van de film Fruit Shoot ‘de Dropping’ – en de schat van Blijburght ook op mij. Wow! Deze kinderfilm moet je zien!

Première

Toen Yuren en Sterre uit school kwamen, had ik de trailer klaar gezet voor ze. Het was leuk om te zien dat het exact dezelfde uitwerking op ze had als op mij. Ook zij zijn nu super nieuwsgierig naar de hele film!

Thema schatkist
Na schooltijd en in het weekend vind ik het leuk om met de kinderen rondom aan een thema te werken. Laatst deden we dat n.a.v. het boekje Wauw Pauw, maar nu lijkt het me leuk om deze film als uitgangspunt te nemen. Een schat is namelijk een perfect onderwerp om kinderen enthousiast te maken. De komende dagen staan hier dus allemaal leuke dingen op de planning:
  1. Het knutselen van een oude schatkaart (met bruine thee over een afgescheurd wit papier krijg je een tof effect)
  2. Het knutselen van een schatkist van een oude doos of bruin geverfde eierdoos
  3. Het maken van gouden munten en sieraden van brooddeeg wat je daarna verft
  4. Het uitzetten van speurtochten
  5. Het doen van spelletjes rondom het thema “schatkist” (gooi de munten in de kist d.)
  6. En de film natuurlijk samen kijken!
schatkaart-maken-met-thee munten-van-goud
Wie doet mee met dit leuke thema voor de kinderen deze week? Ik plaats mijn foto’s op Instagram onder de hashtags #themaschatkist #fruitshootdedropping. Leuk om dezelfde hashtags te gebruiken als je meedoet, zo kunnen we ideetjes van elkaar op doen!
Film Fruit Shoot De Dropping
Inmiddels is de hele film online te zien via deze link. Aansluitend laten we het thema dan nog een paar dagen doorlopen, want er is genoeg te verzinnen aan activiteiten rondom het thema “schatten”. Ben je ook benieuwd naar deze superspannende kinderfilm? Je kunt de trailer hier bekijken. De film is geschikt vanaf ongeveer 5 jaar.
Achtergrondinformatie 
Frisdrankfabrikant Fruit Shoot heeft acteur Pim Wessels gevraagd een spannende kinderfilm te regisseren, ter ondersteuning van de suikervrije variant van de drank met toegevoegde vitaminen. De film heet Fruit Shoot ‘de Dropping’ – en de schat van Blijburght. Wessels is onder meer bekend van zijn rol in jeugdserie SpangaS en zijn deelname aan het programma Dance, Dance, Dance. Hij heeft zijn eigen videoproductiebedrijf, SETLIFE. Fruit Shoot ‘de Dropping’ – en de schat van Blijburght is de eerste productie die Wessels regisseert. Enneh… vergeet geen popcorn en limonade te kopen voor het kijken van de film! Bekijk de film hier.

Vorig artikelMijn top 3 verjaardagscadeaus bij Radbag
Volgend artikelGrappige cadeautjes voor een bruiloft
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in