Hoe kun je het best planten stijlen in de woonkamer

Hoe kun je het best planten stijlen in de woonkamerBen je van plan om je woonkamer te stijlen dan is het misschien een leuke toevoeging om planten te stijlen binnen je woonkamer. Maar hoe stijl je nou het best planten met de rest van je interieur? Hieronder bespreken we een aantal tips hoe je het best planten kunt stijlen met je interieur.

Lees ook: Een schonere lucht met luchtzuiverende kamerplanten

Een mix van kleuren

Allereerst is het natuurlijk de bedoeling dat je de ruimte voorziet van een laagje verf. Heb jij in gedachten om de ruimte te voorzien van prachtige planten. Je kunt de muren bijvoorbeeld voorzien van witte verf, of zwarte/groene verf. Op deze manier creëer je sfeer in de ruimte die je graag wil zien. Bij de verfwinkel verf-plaza.nl vind je de prachtigste kleuren verf voor in jouw jungle achtige woonkamer.

Kies de juiste planten

Er zijn natuurlijk heel veel verschillende planten, maar welke planten zijn ideaal voor jou? Het is belangrijk om te kijken naar de planten die het best binnen jouw interieur passen. Op deze manier creëer je een geheel. Er zijn verschillende zaken waar je rekening mee moet houden voordat je planten aanschaft. Denk hierbij bijvoorbeeld aan hoe vaak je thuis bent, of je luchtzuiverende planten wil, hoeveel planten je wil en waar je ze neer gaat zetten. Op deze manier weet je precies waar je naar moet zoeken en kun je voor jezelf een plan maken. Er zijn een aantal planten die erg populair zijn, namelijk de Monstera en een sansevieria.

Plantenpot

Een plant heeft natuurlijk ook een ‘huisje’ nodig waar ze goed in kunnen groeien en ontwikkelen. Maar wat zijn nou eigenlijk de juiste plantenpotten? Een vereiste van een goede planten pot is dat hij groot genoeg is voor de plant. De plant moet natuurlijk kunnen groeien en de wortels moeten genoeg ruimte hebben. Daarnaast is het belangrijk dat je potten koopt die perfect binnen jouw interieur passen. Er zijn verschillende soorten potten met verschillende texturen, hoogtes en kleuren. Ook een plantenmand is een optie. Het is maar net wat jij wil en wat beter in het interieur past. 

Planten verzorgen

Nu je de planten hebt gekocht en op de juiste manier hebt neergezet is het natuurlijk wel de bedoeling dat je ze goed verzorgt. Het zou ontzettend zonde zijn als de helft van de planten na een korte tijd al dood is. Zorg er dus voor dat je de planten op de juiste plek zet en genoeg water geeft. Per plant kan dit verschillen, dus het is belangrijk dat je genoeg research doet naar wat de specifieke plant nodig heeft. Op deze manier kun je ontzettend lang genieten van jouw kamerplanten en je prachtige woonkamer.

Vorig artikelDeze gereedschappen heb je gegarandeerd nodig als je je woning gaat veranderen
Volgend artikelHoe zorg je voor een comfortabele woonkamer?
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in