Hoe Lenthe zindelijk werd…

Pampers-Easy-Up-1024x1024 Wie hier regelmatig meeleest, of mij volgt op social media weet het: die Lenthe van ons, dat is me er eentje… Nagellak, viltstiften, je moet het allemaal uit haar buurt houden, anders zit alles onder. Stoelen en tafels zijn niet veilig in haar buurt, want ze klimt overal op. Dat deed ze al, toen ze nog heel klein was en net kon lopen. Ze is eigengereid èn eigenwijs. Een doorzetter en creatief. Stiekem vind ik dat heel leuk. Ook al is het soms behoorlijk irritant!

Zindelijkheidstraining

Toen Yuren naar school ging, moest hij echt zindelijk worden. Daar waren we al een poosje mee bezig, maar het wilde niet. Lenthe was inmiddels ruim twee, en ze zag wat een aandacht je kreeg met plassen en poepen. Als haar grote broer op het potje mocht, dan zij ook! Ze ging er eigenlijk direct in mee. Luiers? Die zijn voor baby’s!

Het lukte helaas nog niet meteen. Daarom stapten we over van de gewone Pamper Active Fit naar de Easy Up Pampers. En we kochten ondergoed voor haar, om over de Easy Up Pampers heen te doen. Dit vond ze gelukkig oké. Het leek tenslotte net alsof ze ook al groot was.

Ideale overgang

Wij hebben het ervaren als de ideale overgang van luier naar broekje. De Pampers Easy Up Broekjes uit de PampersPremium Protection lijn hebben een extra droog laagje dat tot 12 uur lang droog houdt. Net als een echt broekje zijn ze gemakkelijk aan en uit te doen, waardoor ze steeds beter wennen aan het proces van broek naar beneden en op het potje of de wc zitten. Het gemak maakt dat ze op tijd zijn en niet steeds een ongelukje hebben.

Zindelijk

Lenthe was binnen 4 weken zindelijk met de Easy Up Pampers broekjes. Overdag dan. Alleen de eerste week had ze nog regelmatig ongelukjes, en toen had ze het trucje door. Yuren had iets langer nodig, maar dat zat ‘m eerder in het poepen dan het plassen. Lenthe heeft nog zeker een half jaar de broekjes gebruikt voor ‘s nachts. Een gewone luier wilde ze echt niet meer. Dat is ons prima bevallen, ze was steeds vaker droog en die ene keer dat ze toch plaste was haar luier wel flink dik van de plas, maar ze lekte nooit door.

Inmiddels zijn beide kindjes zindelijk (dag en nacht), en zijn de Easy Up Pampers achterin de kast beland. Voor Fee, als ze straks 2 jaar is. Dan hoop ik het haar ook weer zo snel te leren met deze broekjes.

Hoe ga jij dat straks doen als je kindje zindelijk moet worden? Meteen cold turkey ondergoed aan, of ook eerst een overgangsperiode met de Easy Up Pampers?

broekje pampers easy up

Vorig artikelVier vaderdag in het museum
Volgend artikelZomerproducten voor kinderen die je niet mag missen – part one
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in