De dag van de tandenfee

Ik weet het, tegenwoordig is overal een dag voor, maar ik werd er dus op gewezen dat het vandaag de dag van de tandenfee is. Je weet wel, dat imaginaire toverfeetje dat op miraculeuze wijze ‘s nachts je melktand onder je kussen vandaan haalt en vervangt door een muntje. Deze speciale dag wordt dus al sinds de jaren 80 van de vorige eeuw gevierd (dat valt dus best mee, want dat was gewoon 1980 mensen) en herinnert aan dit eeuwenoude ritueel. Doe jij ook mee vandaag?

Lees ook: Tikkitik tandenpoetsklok

De dag van de tandenfee

Ik vind de dag van de tandenfee een mooie aanleiding om jullie er op te wijzen dat er dus een superleuke website is voor ouders van kinderen die aan het wisselen zijn. En ja, toevallig is deze website van mij, maar dat doet niks af aan het feit dat het wisselen van de melktanden best een mijlpaal is en zeker gevierd mag worden! De website Highteeth helpt je daarbij. Deze staat namelijk boordevol informatie over tanden wisselen, educatieve printables die je gratis kunt downloaden en uitprinten en een webwinkel vol toffe spulletjes.

Tandartskoffer

Zo vind je in de webwinkel bijvoorbeeld een hele leuke tandartskoffer, waarmee kinderen zichzelf als tandarts kunnen verkleden en het ritueel bij de tandarts kunnen naspelen. Zeker ook geschikt voor kinderen die het een beetje spannend vinden om naar de tandarts te gaan.

Tandendoosjes

De hartjes tandendoosjes zijn mijn favoriet. Alle kinderen hebben hier zo’n mooi tandendoosje. De gouden vind ik momenteel het leukst, vooral ook omdat deze heel neutraal is. Net een schat, waar je kind alle uitgevallen melktandjes zorgvuldig in kan bewaren. Leuk klein cadeautje als de eerste tand is uitgevallen (of eruit getrokken, zoals menig moeder doet bij haar kind)

Deurtje van de tandenfee

Om een beetje in de sfeer te blijven van de dag van de tandenfee tip ik ook het deurtje van de tandenfee. Die is namelijk zò leuk! Het is een klein grapje, maar van groot formaat. Het kartonnen deurtje plak je met plakband dat je dubbel vouwt op de muur, het laddertje zet je er tegenaan. Vervolgens vertel je je kind het verhaal van de tandenfee en vertel je dat ze achter het deurtje woon om ‘s nachts, bij de eerste uitgevallen tand, deze te komen omwisselen voor een muntje. Wedden dat je kind dit geweldig vindt?

Tanden wisselen

Kinderen wisselen hun melktanden en melkkiezen voor grote mensen tanden tussen hun 4e en 12e jaar. Daarna wordt goed poetsen nòg belangrijker. Het uitvallen van de eerste tand is dus een uitgelezen kans om hier extra de aandacht op te vestigen. Hier thuis mogen ze dus een tandenfeestje geven, een hight teeth, waarbij we allerlei educatieve opdrachten doen die ervoor zorgen dat zowel je eigen kind als de bevriende kinderen op het feestje leren waarom het belangrijk is je tanden goed te poetsen.

Tandenfeestje

Ook een tandenfeestje geven? Of leuke producten kopen die te maken hebben met het wisselen van de melktanden? Kijk dan zeker even op Highteeth.nl!

Vorig artikelPrullenbakken die matchen met je interieur
Volgend artikelDe make-over van onze badkamer
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

1 REACTIE

  1. Wat leuk dat je echt een feestje maakt van de tandenfee! Ik ga zeker kijken op je andere website of ik voor m’n kids ook nog iets speciaals kan kopen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in