Huisdieren verzorgen een groot plezier voor kinderen

De kinderen blijven hier thuis zeuren over een huisdier. Helaas zijn we allemaal flink allergisch, en is een harig beest in huis een absolute no go. Tot groot verdriet van iedereen, dat snap ik, maar wat doe je er aan? Ik blijf wel zoeken naar mogelijkheden, omdat ik weet hoe goed het is voor kinderen om te leren omgaan met dieren.

Lees ook: De invloed van huisdieren op kinderen

Konijnen

Ik denk na over een konijn. Wellicht zou deze met een konijnenhok in de tuin kunnen. Ik heb geen idee hoeveel last je er dan nog van hebt? Tegenwoordig zijn de verkrijgbare konijnenhokken zo goed, dat konijnen ook in de winter gewoon buiten kunnen blijven. Je kunt het zo gek maken als je zelf wil zag ik, ze hebben zelfs hele huizen a la Villa Kakelbont van Pippi Langkous beschikbaar. Helaas is onze tuin daar nou weer net niet groot genoeg voor. Ze zijn wel geweldig, als je een grote tuin hebt denk ik dat een konijn er heel blij van wordt. Gelukkig bestaan er ook compactere formaten voor mensen met een wat minder grote tuin.

Kippen

Kijk, zo’n kakelvers eitje elke dag lijkt me nou wel wat. Ook een kippenren is zo gezet, de leukste huisjes kun je online vinden. Ik moet me er alleen nog eens in verdiepen of het niet teveel werk is. En of die beesten geen ziektes enzo verspreiden. Ik ben daar altijd een beetje huiverig voor, of denk ik nou te moeilijk. Wie heeft er thuis kippen en hoe bevalt dat?

Zebravinkjes

Ik ken diverse mensen die een volière hebben met zebravinkjes. Dat schijnen hele makkelijke dieren te zijn, sociaal ook. Ze maken niet al te veel lawaai, zijn leuk om naar te kijken en kunnen in de winter buiten blijven. Als je dan een redelijk grote volière hebt lijkt het me best prima voor die beestjes, al blijf ik toch ook vinden dat vogels gewoon vrij horen te vliegen in de lucht.

Hokken

Misschien ben je nu nieuwsgierig waar ik al die prachtige hokken online vond? Nou, dat was dus bij Grootplezier. Daar kun je je echt vergapen aan de meest grote hokken en kooien voor dieren. Je zou er bijna zelf eentje als vakantiehuisje willen hebben. Groot voordeel: ze zijn dus leuk om naar te kijken. Je wil immers in je tuin wel tegen een mooi hok aankijken…

Vorig artikelVier het Sint-Jans feest!
Volgend artikelDe 5 grootste tv-irritaties van vroeger
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in