Hoe je kinderen kunt motiveren om te leren typen

sterre-typecursusAls 12 jarige heb ik een typecursus gedaan. Op zo’n ouderwetse typemachine was dat toen nog. Dat kun je je nu niet meer voorstellen. Toch heb ik er mijn hele leven profijt van gehad. Ik test nog wel eens mijn typesnelheid en die is best goed! Ik kom tot 408 APM (aanslagen per minuut). En jij? Doe een typetest en je weet het. Als je wil weten hoe je kinderen kunt motiveren om te leren typen, is dit wel een goede manier. Kinderen zijn vaak competitief en raken gemotiveerd als ze de noodzaak ergens van inzien. 

Hoe je kinderen kunt motiveren om te leren typen

Dit wedstrijdje is best leuk om eens aan te gaan me je kinderen thuis. Vaak hebben ze niet zoveel zin in een typecursus, maar je kunt kinderen al motiveren door een competitie met ze aan te gaan. Daarna willen ze zichzelf vaak wel verbeteren. Hoe leuk is dat niet om dat spelenderwijs te doen? Typetopia maakt er in het programma zelfs een heel avontuur van. Elke kind zal daar veel plezier aan beleven. Je kunt via de website een proefles volgen om dat te ervaren. Mijn kinderen gaan het binnenkort ook doen, want ik heb zelf zoveel plezier van het blind kunnen typen, dat ik ze dat graag ook wil meegeven voor ze naar de middelbare school gaan. Zo maak je verslagen en werkstukken namelijk veel sneller!

Praktische informatie

TypeTopia is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. Er zijn twee versies, eentje voor kinderen van de basisschool en een versie voor kinderen van 13+. TypeTopia werkt met games en avonturen, waardoor kinderen spelenderwijs het blind typen oefenen. En juist dat blind typen is zo handig! Daar heb je echt je hele leven plezier van. Precies daarmee onderscheidt TypeTopia zich ook, zij richten zich niet alleen op het typen met 10 vingers, maar ook echt op dat blindtypen. Alle lessen zijn te volgen vanuit huis, het enige dat je nodig hebt is een laptop en een internetverbinding. En natuurlijk elke dag een beetje tijd en motivatie. Gemiddeld duurt het tussen de 20 en 35 weken voor een kind het typediploma heeft. Dat hangt ook af van hoe vaak een kind oefent. Het beste is natuurlijk elke dag! De kosten liggen rond de €140 per kind. 

Ook geschikt voor kinderen die extra ondersteuning nodig hebben

Heeft jouw kind dyslexie of autisme? Misschien denke je wel dat zo’n typecursus niet haalbaar is? Dat is niet zo! TypeTopia is zo georganiseerd dat het ook voor kinderen met extra ondersteuning haalbaar is om een typediploma te halen. Juist voor deze kinderen is het fijn als ze snel kunnen typen. Dat scheelt namelijk een heleboel frustratie en vaak kunnen zij getypte taal beter lezen dan geschreven taal. 

Gun jij je kind ook een goede typecursus? 

typmachine

Vorig artikelHoe zorg je voor een comfortabele woonkamer?
Volgend artikelWaar kun je echt authentiek Albanië zien?
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in