Interview met een reisblogger: Droomplekken

Corno-strand2Met de zomervakantie interviewen we een aantal reisbloggers. Ter inspiratie, om te genieten van hun verhalen en prachtige foto’s. Je kunt ze natuurlijk blijven volgen, wie weet word je wel aangestoken met het reisvirus! Deze week Corno van Droomplekken.nl

Vertel: wie ben je!

Corno van den Berg, reisjournalist. Geboren en getogen op de Veluwe en na de School voor Journalistiek ben ik blijven hangen in Utrecht. Ik heb een vriendin.

Wanneer ben je gestart met je blog en waarom?

Het idee voor Droomplekken.nl begon zo’n acht jaar geleden, terwijl ik werkte voor kranten en tijdschriften als reisjournalist. De blog is nu zo’n zes jaar live.

oman-reisverhaal-regen

Welk moment wist je: ik wil reizen?

Na de School voor Journalistiek wilde ik een lange reis maken. Zo’n zes maanden door Canada, Amerika en Mexico trekken. Net buiten New York heb ik een auto gekocht en ben op pad gegaan. Ik stuurde wat artikelen in naar het AD, waarvoor ik toen werkte, en ze werden meteen geplaatst in het Reizen-katern. Goh, als het zo makkelijk is…

Wat was het eerste land waar je naartoe ging?

Het begon eigenlijk met een reis voor een lokale krant naar het in mijn ogen toen nog grimmige Roemenië. Let wel, het was 1992, de dictatuur was daar voorbij. Ik mocht schrijven over mijn reis, mijn ervaringen en merkte dat ik dat heel erg leuk vond.

schildpad-zout

Wat is je favoriete stad, land en waarom?

Rome, ik vind het geweldig om te zien hoe de Italianen hun moderne, chaotische cultuur loslaten op een stad die al 2.000 jaar tot de belangrijkste ter wereld behoort. Een heerlijke mix van toen en nu; genieten van al je zintuigen.

Welke keuken vind je het lekkerst?

Ik ben dol op Indiaas eten dat lust ik echt elke dag!

Oman-kinderen

Wat is je ultieme vakantietip voor Nederland?

Het zou logisch zijn om de Veluwe te noemen, dus dat doe ik dan ook maar.

Wat is in jouw ogen de meest hippe plekje op aarde?

Dat moet het festival Burning Man zijn, dat dit jaar ook een Nederlandse versie krijgt. En je raadt het al: op de Veluwe 😉

Hoe ziet je werkdag er uit?

Ik heb twee soorten werkdagen. Per jaar ben ik zo’n 6 maanden op reis. Dan ben ik van ’s ochtends vroeg tot vaak in de avond bezig met de artikelen voor de website en mijn foto’s en video’s. Veel bezienswaardigheden bezoeken, maar vooral lekker actief zijn (veel trekkings) en op zoek naar bijzondere mensen. Als ik in Nederland ben, is het vooral artikelen afronden, veel surfen naar leuke fotoseries en video’s die ik dan deel op mijn websites. En natuurlijk de website bijhouden en Facebook, waar ik de meeste bezoekers naar mijn site trek.

Schrijf je op reis of schrijf je thuis je artikelen?

Op reis schrijf ik vaak anekdotes, thuis maak ik er een artikel van.

Ga je wel eens twee keer naar dezelfde plek en zo ja, welk plekje is absoluut de moeite waard om vaker te bezoeken?

Ja, vaak zat. Net nog naar Maleisië geweest, waar ik zo’n 15 jaar geleden ook was. Als reiziger ontwikkel je jezelf. Je kennis neemt toe, en je interesse veranderen of verdiepen zich. Dus beleef ik het de tweede keer heel anders.

Zie in je huis terug dat je veel reist?

Ja, het staat vol met souvenirs, allemaal met een verhaal. En als ik nu op reis denk ik vaak: oh, dat past er nog wel bij. Maar helaas, dat is niet zo.

Wat is jouw ultieme reiservaring?

Een 20-daagse rondreis naar Antarctica vanuit Ushuaia (Argentinië). Tien dagen op zee en tien dagen aan land tussen pinguïns, zeeolifanten en andere dieren. Ondertussen genieten van rust en ruimte tussen ijsbergen, verlaten eilanden en een eindeloze zee. Ik zou meteen weer gaan!

South-Georgia

Heb je een mooie voor-op-reis-tip?

Ik vind dat de zonsopgang op reis wordt onderschat. Vaak sta ik voor dag en dauw op, om de zonsongang te zien. Meestal sta ik alleen, wat zonde is. Want elke nieuwe dag moet je vieren…

Heb je een motto? Daar sluiten we dan graag mee af!

I would rather own little and see the world than own the world and see little of it.

thumb_Ruige-kust-Algarve_500x281

Vorig artikelVoordelen van parkeren bij een vliegveld
Volgend artikelHippe handbagage proof koffers
Daniëlle van den Oetelaar
Daniëlle is 35 jaar en woont samen met man, zoontje Loek (juli 2015) en poes Mik in Arnhem. Ze werkt als communicatieadviseur bij een afvalrecyclingbedrijf. Maar het liefst is ze thuis. Lekker het bos in, spelen met Loek, hakend op de bank, een nieuw recept uitproberen en op zondag met z'n drietjes in bed wakker worden. Kleine dingen die groots aanvoelen. Voor Hip & Hot neemt ze onder andere kijkjes achter de schermen van webwinkels.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in