Interview met een travelblogger: Reisjunk Greg

Foto2 In aanloop naar de zomervakantie interviewen we een aantal reisbloggers. Ter inspiratie, om te genieten van hun verhalen en prachtige foto’s. Je kunt ze natuurlijk blijven volgen, wie weet word je wel aangestoken met het reisvirus! Deze week Greg van Reisjunk.nl.

Vertel: wie ben je!

Mijn naam is Greg, 25 jaar, digital nomad, avonturier en professioneel hangmathanger. Ik ben de oprichter van Reisjunk.nl, een online travel magazine voor de avontuurlijke reiziger.

Wanneer ben je gestart met je blog en waarom?

Pas in 2012 maakte ik mijn eerste echte reis. Daarvoor ging ik gewoon op vakantie, niet wetende dat je voor hetzelfde geld meer kan zien, doen en ervaren. Sinds die eerste reis naar Thailand en Cambodja, reis ik zoveel mogelijk. Steeds meer mensen vroegen mij om tips voor allerlei bestemmingen. Ik vond het leuk om iedereen te helpen met de voorbereidingen van hun reizen en omdat ik meer tips had dan ik kon vertellen ben ik begonnen met het opzetten van een website. Dit is ondertussen iets meer dan 2 jaar geleden en ik had toen nooit kunnen dromen waar het mij allemaal heeft gebracht.

Foto1

Welk moment wist je: ik wil reizen?

Dat was het moment dat ik aan het werk was bij de Albert Heijn en een collega terugkwam van haar trip door Thailand en Australië en mij haar foto’s liet zien. Ik keek altijd naar Expeditie Robinson maar op de een of andere manier had ik nooit beseft dat ik ook naar dat soort tropische bestemmingen zou kunnen vliegen. Niemand in mijn omgeving maakte ooit zo’n reis dus het was nooit in mij opgekomen om dit zelf te doen. Na wat research over backpacken in Thailand wist ik het zeker: ik moest en zou een reis door Thailand maken.

Wat is in jouw ogen de meest hippe plekje op aarde?

Als ik eerlijk ben, bezoek ik niet zoveel ‘hippe’ plekken. Het zijn juist vaker de hippie plekken die ik bezoek. In deze categorie vond ik de laid back sfeer op Koh Rong in Cambodja erg fijn en de heilige stad Pushkar in Rajasthan (India) erg bijzonder.

Foto5

Hoe ziet je werkdag er uit?

Dat is elke dag anders. Ik heb op dit moment zeer weinig structuur in mijn leven en doe vooral waar ik zin in heb. Als ik in Nederland ben begin ik soms om 7 uur met werken, soms pas om 12 en als het een keer echt lekker weer is, werk ik gewoon niet. Die vrijheid vind ik heerlijk.

Schrijf je op reis of schrijf je thuis je artikelen?

Beide. Bij korte reizen schrijf ik meestal pas thuis de artikelen en wanneer ik lang onderweg ben, schrijf ik op de bestemming. Als ik zelf op reis ga dan ga ik eigenlijk altijd minimaal een maand weg. Dan reis ik op mijn eigen tempo en heb ik genoeg tijd om tijdens het reizen te schrijven. Bij persreizen is er meestal een erg druk programma en doe ik alles pas weer wanneer ik thuis ben.

Foto3

Ga je wel eens 2 x naar dezelfde plek en zo ja, welk plekje is absoluut de moeite waard om vaker te bezoeken?

Ik ben drie keer op Koh Rong geweest de afgelopen jaren. Dit Cambodjaanse eiland heeft het formaat van Hong Kong en was tot een paar jaar geleden bijna onbewoond. Er was niet meer dan een vissersdorpje aan het strand en een enorme jungle met verlaten stranden. Toen ik in 2012 voor het eerst op Koh Rong kwam, ging er nog geen grote boot en moesten we mee met een vissersboot. Er waren een paar guesthouses met bungalows aan het strand en that’s it. Tegenwoordig gaan er meerdere speedferry’s en zijn er zelfs plannen om er een vliegveld te bouwen. De eerste wegen zijn er ook al te vinden. Het is enorm zonde van de natuur en puurheid van dit eiland maar elke keer als ik er kom, voelt het alsof ik er voor de eerste keer kom. Dit is omdat er elk jaar weer zoveel veranderingen zijn. Wat ik er altijd kan vinden zijn prachtige stranden, leuke mensen en vooral een fijne sfeer. Het is een echte backpackersbestemming en er komen nog geen ‘toeristen’. Wanneer ik door Azië reis, kan ik het nooit laten om ‘even’ langs te gaan.

Welke keuken vind je het lekkerst?

India! Ik heb een paar maanden geleden een maand door India gereisd en ik mis de Indiase keuken enorm. Hoewel je daar altijd een beetje moet opletten met wat je eet, zijn de combinaties van smaken helemaal te gek.

Heb je een mooie voor-op-reis-tip?

De beste tip die ik zo vlug kan verzinnen is ‘do as the locals do’. Reis en leef zoals de locals leven en als het kan zelfs met locals. Zo leer je een land echt kennen. Van het openbaar vervoer tot de keuken. Zo ben je verzekerd van de meest bijzondere ervaringen.

Heb je een levensles/wijsheid/motto? Daar sluiten we dan graag mee af!

Mark Twain schreef ooit “Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn’t do than by the ones you did do.” Ik denk dat veel mensen dromen van bijvoorbeeld een lange reis maken maar vaak allerlei redenen hebben om van hun dromen geen werkelijkheid te maken. Natuurlijk is het soms eng en misschien gaat het mis, maar als je het niet probeert, ga je er zeker spijt van krijgen.

Greg blijven volgen? Dat kan op zijn website Reisjunk.

Foto4

Vorig artikelZò ga je hardlopen en houd je het vol
Volgend artikel9 x wat je kunt doen met vlierbloesem
Daniëlle van den Oetelaar
Daniëlle is 35 jaar en woont samen met man, zoontje Loek (juli 2015) en poes Mik in Arnhem. Ze werkt als communicatieadviseur bij een afvalrecyclingbedrijf. Maar het liefst is ze thuis. Lekker het bos in, spelen met Loek, hakend op de bank, een nieuw recept uitproberen en op zondag met z'n drietjes in bed wakker worden. Kleine dingen die groots aanvoelen. Voor Hip & Hot neemt ze onder andere kijkjes achter de schermen van webwinkels.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in