Interview met een travelblogger: Roëll van WeAreTravellers.nl

Roell We Are Travellers In aanloop naar de zomervakantie interviewen we een aantal reisbloggers. Ter inspiratie, om te genieten van hun verhalen en prachtige foto’s. Je kunt ze natuurlijk blijven volgen, wie weet word je wel aangestoken met het reisvirus! Deze week Roëll van WeAreTravellers.nl.

Vertel: wie ben je!

Hi, mijn naam is Roëll! Een aantal jaar terug heb ik na een wereldreis WeAreTravellers.nl opgericht en inmiddels blog ik sinds juli 2015 fulltime voor deze reiswebsite. Hier schrijf ik overigens niet alleen voor, maar ook andere travelbloggers delen zo nu en dan hun tips. Verder woon ik in Amsterdam samen met mijn vriend, maar ben ik ook nog vaak in Utrecht te vinden omdat ik daar vandaan kom.

Wanneer ben je gestart met je blog en waarom?

WeAreTravellers.nl ben ik in 2013 gestart nadat ik met mijn vriend op wereldreis ben geweest. Tegenwoordig zul je eerder zien dat mensen een blog starten voor hun reis, maar ik wilde dat half jaar zonder verplichtingen weg, zonder smartphone en hield familie en vrienden vooral op de hoogte via foto’s op Facebook. Toen we terug kwamen, merkten we pas hoe bijzonder zo’n reis is en dat toch heel wat mensen er vragen over hebben. Zo veel mogelijk van onze tips ben ik toen gaan verzamelen op WeAreTravellers.nl en inmiddels staan niet alleen de tips van die wereldreis erop, maar ook van eindeloos veel andere reizen.

Welk moment wist je: ik wil reizen?

Vroeger ging ik al met mijn ouders en zusje 6 weken met een busje roadtrippend door Europa dus in principe zat het reisvirus er al vroeg in. Maar ik droomde ook altijd al van verder gelegen continenten en landen. Toen ik ging studeren, gingen twee van mijn beste vriendinnen een half jaar naar het buitenland. Twee maanden nadat zij weg waren, vond ik het helemaal niks dat ik alleen thuis zat en alleen maar aan het studeren was. Om die reden ben ik heel hard gaan werken naast mijn studie om een ticket bij elkaar te sparen om naar Brazilië te vliegen. Mijn vader was uiteindelijk zo lief om me wat geld te lenen voor daar, met als gevolg dat ik aan het einde van de zomer mijn eerste backpackreis maakte. Sindsdien ben ik elk jaar wel ver weg geweest, op wereldreis gegaan en kan ik niet meer zonder reisavonturen. Ik denk dat die Brazilië reis er wel echt voor gezorgd heeft dat ik zag hoe makkelijk en tof reizen is, maar ook dat als je het echt wilt het ook mogelijk is.

myanmar mandalay

Wat vond je van Brazilië?

Zo tof! De Zuid-Amerikaanse vibe, de cultuur die gevuld is met muziek en dans, maar ook de natuur daar en toffe steden als Rio de Janeiro trokken me enorm. We hebben er echt de tijd van ons leven gehad en zijn onder meer naar Salvador de Bahia, Rio de Janeiro, Ilha Grande, de Pantanal en Iguacu geweest. We eindigde onze reis in Buenos Aires in Argentinië. Met de vriendin waarmee ik toen op reis was, ben ik twee jaar later nog eens naar Brazilië geweest om het noorden van het land te ontdekken.

Wat is je favoriete stad, land en waarom?

Het wordt denk ik saai als ik weer Brazilië noem, maar een andere stad die ik onwijs gaaf vind is bijvoorbeeld Barcelona. Het ligt aan het strand, de sfeer is er relaxt, de gebouwen zijn er mooi en het eten is er goddelijk. Maar ook ben ik onlangs verliefd geworden op Miami. Als er een stad multicultureel is in Amerika, dan is het Miami wel. Je vindt er onwijs toffe wijken als Wynwood maar ook de zee is hier overdonderend mooi. Qua landen ben ik onder andere verliefd geworden op Myanmar. De tempels die je in steden als Bagan vindt, maar ook de lieve mensen in Mandalay en de geweldige natuur in Inle Meer vond ik fantastisch. Verder vond ik Maleisië ook erg tof om doorheen te reizen. Je kan in dat redelijk kleine landje onwijs veel vinden. Zo kun je naar een giga stad als Kuala Lumpur, maar kun je ook binnen een dag in de jungle van Taman Negara staan, vervolgens brengt een bus- & bootreis je naar paradijselijke stranden als de Perhentians en niet veel dagen later kun je in kleurrijk Melaka of groen Cameron Highlands staan.

Jordanie

Welke keuken vind je het lekkerst?

Mexicaans! Volgens mij kan ik elke dag wel wraps of rijst met bonen eten. Denk daar een goed biertje bij of verse vruchtensap en ik ben helemaal gelukkig. Al moet ik wel zeggen dat de wraps in Mexico wel minder groot zijn dan hier in Nederland of Amerika, waar we toch meer Tex-Mex eten. Een keuken die ik graag nog wel zou willen ontdekken is trouwens de Surinaamse keuken.

Wat is je ultieme vakantietip voor Nederland?

Een weekendje of week naar Texel. Lekker uitwaaien op het strand, de vuurtoren beklimmen voor een tof uitzicht, naar een festival als Sommeltjespop en lekker uit eten.

Frankrijk Normandie _ Etretat

Wat is in jouw ogen de meest hippe plekje op aarde?

In september ga ik naar New York en daar heb ik wel hoge verwachtingen van qua hip-gehalte. Ben benieuwd of die verwachting waar wordt gemaakt! Anders is Tokyo mijn tweede keuze.

Hoe ziet je werkdag er uit?

Mijn werkdag begint niet zo vroeg als de meeste mensen, ik kan mijn bed iets te goed waarderen in de ochtend dus meestal sta ik er rond 9 uur pas naast. Dan wordt er een cappuccino gemaakt, indien aanwezig havermout met fruit en vervolgens wordt de laptop open geklapt. Dan begin ik meestal eerst mijn statistieken van WeAreTravellers en mails te checken, om vervolgens aan mijn to-do lijstje te beginnen dat vooral bestaat uit het schrijven van artikelen. Dat is denk ik wel hoe een standaard werkdag eruit ziet en meestal vliegt die echt voorbij.

Zuid-Afrika roadtrip

Schrijf je op reis of schrijf je thuis je artikelen?

Als ik op reis ben, probeer ik wel echt op reis te zijn en te genieten van een nieuwe plek. Ik ben wel bezig met plaatsen van foto’s op instagram en zo nu en dan check ik mijn mail of de site, maar het echte schrijven doe ik altijd erna.

Zie in je huis terug dat je veel reist?

Ja! Er zijn twee grote stapels Lonely Planet’s te vinden, op veel plekken zul je souvenirs spotten en in de gang hangt een grote ixxi gemaakt van onze reisfoto’s.

woonspullen roell
Fotocredits Maartje Strijbis: http://www.maartjestrijbis.com/

Wat is jouw ultieme reiservaring?

De wereldreis die ik met mijn vriend heb gemaakt is denk ik wel mijn ultieme reiservaring geweest. We zijn van San Francisco naar L.A. gegaan en hebben toen een roadtrip door West-Amerika gemaakt. Vervolgens stond Hawaii op de planning en via daar zijn we naar Australië gevlogen om daar de Oost-kust te ontdekken. Daarna gingen we naar Singapore, Maleisië, Japan, Indonesië, Vietnam, Cambodja en Thailand (voor reistips over Thailand met kinderen, check de blog van Gezin op Reis).

Heb je een mooie voor-op-reis-tip?

Mijn reistip: Neem altijd minder mee dan je denkt. Niks is zo irritant als een backpack of giga koffer bij je te hebben en er na de reis achter te komen dat je eigenlijk maar twee sets kleding hebt gebruikt. Dus, pak vooral minder in!

Heb je een levensles/wijsheid/motto? Daar sluiten we dan graag mee af!

Blijf niet alleen dromen over reizen, maar ga het doen. Als je écht op reis wilt en de wereld wilt ontdekken, ga er dan echt voor. Vaak zeggen mensen dat geld het probleem is of tijd, maar ook dat ze bang zijn om te gaan reizen. Maar als je er echt over droomt moet je er voor gaan. Vaak kun je op meer dan je denkt besparen (die sportschool die je nooit gebruikt, minder shoppen of uit eten, goedkoper boodschappen doen of een kleiner bel-abonnement nemen en zeg dan direct ook dat ene tijdschrift op) en op werk kunnen ze vaak gek genoeg ook wel even zonder jou!

Roëll blijven volgen? Dat kan via haar website WeAreTravellers.nl.

Vietnam Mui Ne wereldreis

Vorig artikelDe tofste overhemden voor mannen
Volgend artikelDe leukste thee- en pluktuinen van Noord-Holland
Daniëlle van den Oetelaar
Daniëlle is 35 jaar en woont samen met man, zoontje Loek (juli 2015) en poes Mik in Arnhem. Ze werkt als communicatieadviseur bij een afvalrecyclingbedrijf. Maar het liefst is ze thuis. Lekker het bos in, spelen met Loek, hakend op de bank, een nieuw recept uitproberen en op zondag met z'n drietjes in bed wakker worden. Kleine dingen die groots aanvoelen. Voor Hip & Hot neemt ze onder andere kijkjes achter de schermen van webwinkels.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in