Interview met een travelblogger: Tom van Traveltomtom.net

traveltom5

In aanloop naar de zomervakantie interviewen we een aantal reisbloggers. Ter inspiratie, om te genieten van hun verhalen en prachtige foto’s. Je kunt ze natuurlijk blijven volgen, wie weet word je wel aangestoken met het reisvirus! Deze week Tom van Traveltomtom.net

Vertel: wie ben je!

Mijn naam is Tom Grond en ik ben de travelblogger achter Traveltomtom.net. Opgegroeid in het Zuid-Limburgse Simpelveld vlakbij het drielandenpunt. Tegenwoordig reis ik de wereld rond op zoek naar gave plekken, geweldige avonturen, trendy hotels en hippe eettentjes.

Wanneer ben je gestart met je blog en waarom?

Ik blog eigenlijk pas actief sinds november 2015. Sinds mijn eerste wereldreis in 2008 heb ik meerdere malen de wereld over gereisd en daarmee veel geloofwaardigheid opgebouwd bij mede reizigers. Steeds meer mensen vroegen me om advies. Daarbij kwam dat mijn Instagram @traveltomtom alsmaar meer volgers kreeg en bekende bloggers mij vroegen of ik een artikel voor hun website wilde schrijven.

Op dat moment kwam het besef dat ik zelf een blog moest starten en toen ging het ineens heel hard. Doordat ik de juiste mensen in het blog wereldje ben tegengekomen die mijn werk op waarde schatte ben genoemd in enkele bekende travel magazines als onder andere beste travelblogger to follow on Snapchat en Instagram.

traveltom3

Welk moment wist je: ik wil reizen?

Misschien is het wel met de paplepel ingegoten daar ik een aantal kilometers van de Duitse en Belgische grens ben opgegroeid. Maar het besef kwam pas echt toen ik besloot om voor 6 maanden naar Aruba te vertrekken. Dikke tranen op Schiphol en heimwee na drie dagen, maar het bleek de sleutel te zijn tot het leven wat ik tegenwoordig leid. The Caribbean way of life leerde mij dat het leven meer was dan wat onze samenleving van ons verwacht. Gelukkig zijn is het allerbelangrijkste en reizen tovert nog elke dag een glimlach op mijn gezicht.

traveltom7

Wat is je favoriete stad of land en waarom?

Ik krijg deze vraag heel vaak voorgeschoteld en ik vind het heel moeilijk om hier een antwoord op te geven. Barcelona is mijn overall favoriete stad en daar zie ik mij ooit nog wel eens stranden, maar de gaafste stad vind ik misschien wel Kaapstad. Het heeft een diepe indruk op mij gemaakt met zijn vele gezichten. De gave hippe wijken zoals Camps Bay en Clifton Beach, de Tafelberg, Lions Head, de unieke historie, de geweldige omgeving en natuur, het heerlijke eten, de lekkere wijnen en de lieve mensen.

Overigens mogen wij in Nederland best trots zijn op Amsterdam. Het staat nog steeds heel hoog in mijn lijstje met favoriete steden.

Mijn favoriete land is misschien nog wel moeilijker te beantwoorden. In dat lijstje komen zeker Zuid-Afrika en Nieuw-Zeeland voor. Ik ben heel erg vaak in Thailand geweest dus dat mag ook niet in dit lijstje ontbreken. Het ontzettend diverse Argentinië heeft al meerdere malen mijn hart gestolen, zoals ook Brazilië tijdens het laatste WK voetbal dat gedaan heeft. Dan mis ik nog Nepal dat mij geweldige ervaring bezorgd heeft en als laatste noem ik geen land maar een eiland. Het wordt steeds moeilijker een plek op aarde te vinden die een diepe indruk op mij maakt, maar toen ik in december 2014 van Japan naar Hawaii vloog was het gelijk liefde op het eerste gezicht. Ik ben alleen nog maar op het Oahu geweest, maar wat is het machtig mooi, echt een unieke plek op aarde.

Welke keuken vind je het lekkerst?

India was voor mij de grootste verrassing op het gebied van eten. Ik eet echt werkelijk alles en probeer heel vaak onbekende gerechten uit. In India werd ik telkens weer overvallen door smaak sensaties en elke regio heeft weer andere specialiteiten. Het klinkt tegenstrijdig met wat je in de reisgidsen leest, maar probeer vooral op straat te eten, daar ontdek je de lekkerste gerechten. Argentijnse barbecue en Zuid-Afrikaans eten is ook overheerlijk.

Wat is je ultieme vakantietip voor Nederland?

Het Zuid-Limburgse heuvelland klinkt misschien heel saai, maar de omgeving is echt een uniek stukje Nederland. Een weekendje weg is het zeker waard, huur een scooter, verdwaal in de Limburgse Heuvels en rijd door drie landen in één dag! Ik ben op wel honderden eilanden geweest, maar nog nooit op de Waddeneiland. Misschien wordt het eens tijd daar ook een kijkje te nemen, ik hoor vaker dat het er geweldig moet zijn!

traveltom1

Wat is in jouw ogen de meest hippe plekje op aarde?

Elke wereldstad heeft wel zijn eigen stadsdeel dat helemaal hip is. Zo zullen Amerikaanse steden zoals Miami, LA en New York altijd voorop lopen wat dat betreft. Maar je kunt steden zoals het Colombiaanse Medellin niet onderschatten, daar lopen zoveel mooie hippe mensen rond dat lijkt alsof je op een filmset bent beland. Een minder geliefde stad voor vele reizigers, maar het Braziliaanse Sao Paulo is ook een hele trendy stad. Er wonen net zoveel mensen als in heel Nederland en er is verder niets bijzonders te doen dan uiteten en stappen, maar als je het hip en trendy wilt dan kun je het hier vinden. Of wat te denken van Tokyo of Seoul, misschien niet onze stijl, maar super hip.

traveltom6

Hoe ziet je werkdag er uit?

Fulltime reizen en bloggen zijn zeker niet makkelijk te combineren. Zeker nu ik tegenwoordig de droombaan van Luxury hotel reviewer bij toeval heb weten te bemachtigen. Hierdoor krijg ik luxe hotels aangeboden in ruil voor exposure. Het klinkt heel makkelijk, je maakt een foto, je plaatst het op social media en je ligt de rest van de dag aan het zwembad. Zo makkelijk is het helaas niet! Iedere twee of drie dagen reis ik van het ene luxe resort naar het andere. Als ik aankom word ik ingecheckt en heb ik meestal gelijk een meeting met het management. Dan word ik uitgenodigd voor lunch, krijg ik een massage of andere activiteit aangeboden en ‘s avonds een diner. Als ik dan terugkom op mijn kamer rond 22.00 uur dan heb ik eigenlijk pas tijd om te hetgene te doen wat ik zou moeten doen: Social Media en bloggen. De volgende dag zul je dan iets moeten produceren waar je tevreden mee bent, dat moet je dan bewerken en dan pas kun je het uploaden. In de tussen tijd moet je plannen wat je volgende week naartoe gaat, moet er nog geblogd worden en zul je interactief met je volgers bezig moeten zijn. Bloggen is veeleisend: je bent de hele tijd online, je kijkt voortdurend op je mobiel en bent tot wel 15 uur per dag actief met je werk bezig.

Klagen zal ik echter nooit, want als je tot de conclusie komt dat je blog en je social media je werk is dan betekent dat dat je van je hobby je werk gemaakt hebt!

traveltom8

Schrijf je op reis of schrijf je thuis je artikelen?

Hierin zeg ik altijd dat ik mij onderscheid van vele andere travelbloggers die telkens trips maken en daar naartoe gaan waar ze uitgenodigd worden. Ik ben voortdurend op reis en kies mijn bestemmingen uit op basis van waar ik zelf graag naartoe wil.

Wat is jouw ultieme reiservaring?

Dat zijn er natuurlijke ontelbare, maar hetgeen mij het meeste is bijgebleven is het beklimmen van een +6.000m berg. Ik zeg altijd: I love the beach, but the mountains make me smile! Een expeditie in Bolivia naar de top van een berg was zo een zware uitputtingsslag dat ik wel kon huilen van blijdschap toen ik de top behaalde. Het is het zwaarste wat ik ooit in mijn leven gedaan heb, maar ik zal nooit vergeten wat voor geweldige ervaring het was om de top van een berg te bereiken bij zonsopgang. Het smaakt naar meer, maar ik heb de kans niet meer gekregen om aan een expeditie deel te nemen.

Heb je een mooie voor-op-reis-tip?

Ik ben helemaal weg van Zuid-Amerika, maar het meeste waar voor je geld krijg je toch echt in Azië. Ik heb inmiddels vele mensen naar Nepal gestuurd en iedereen heeft me achteraf bedankt. De bevolking is uitermate vriendelijk, het is een van de goedkoopste landen ter wereld, de landschappen zijn geweldig, de Himalaya is het meest gigantisch dat je ooit in je leven zult zien en avontuur is overal te vinden.

Heb je een levensmotto? Daar sluiten we dan graag mee af!

Laat je niet leiden door wat je omgeving van je verwacht, maar doe datgene wat je leuk vindt. Ik heb geen idee waar mijn leven naartoe gaat en zeker niet wat de toekomst mij gaat brengen en waar ik terecht kom, maar wat als ik dat juist een heerlijk gevoel vindt? Waarom is dat verkeerd?

Als je geen bestemming hebt, kun je ook niet verdwalen: vrijheid is het mooiste!

traveltomluchtballon

Vorig artikelZomertrend: werken vanuit blokhut of tuinhuisje
Volgend artikel5 tips om eenvoudig de kinderkamer een boost te geven
Daniëlle van den Oetelaar
Daniëlle is 35 jaar en woont samen met man, zoontje Loek (juli 2015) en poes Mik in Arnhem. Ze werkt als communicatieadviseur bij een afvalrecyclingbedrijf. Maar het liefst is ze thuis. Lekker het bos in, spelen met Loek, hakend op de bank, een nieuw recept uitproberen en op zondag met z'n drietjes in bed wakker worden. Kleine dingen die groots aanvoelen. Voor Hip & Hot neemt ze onder andere kijkjes achter de schermen van webwinkels.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in