Reistrends voor moeders in 2025

relax-mama-vakantieTrendbureau Cherry LAB en ANVR onderzochten samen hoe moeders reizen in 2025. Grappig dat de uitkomst van dit onderzoek eigenlijk precies gaat over de balans die ik zelf zoek op reis. De balans tussen me time en mama zijn. Nog meer dan voorheen vinden moeders de vakantie een moment voor quality time met het gezin. We zijn immers zo druk met werk en andere verplichtingen. Anderzijds hebben we als mama zijnde op reis behoefte aan me-time en willen we onze andere ‘rollen’ herontdekken of nieuw leven inblazen. Een goede balans tussen deze twee reisbelevingen vormt de sleutel tot moedersucces in 2025! 

1. Home away from home
De jaarlijkse bijtank-vakantie wordt heilig in 2025 want het dagelijks leven wordt nog digitaler en planmatiger geleefd. Cocoonen en quality time met familie en vrienden zijn dan ook het uitgangspunt. Naast uitrusten willen we verbondenheid voelen en de band met onze dierbaren versterken. We zoeken comfort en veiligheid: genieten kan pas op een veilige bestemming waar alles goed geregeld is. Omdat de jaarlijkse trip een divers gezelschap kent, zijn betrouwbaarheid, flexibiliteit en persoonlijke aandacht essentieel. Er is namelijk weinig tijd te verliezen en er moet met ieders wensen rekening worden gehouden. We worden dan ook steeds creatiever in de invulling. Zo gaan we niet alleen met drie of meer generaties op reis, maar nemen we ook nog onze vrienden mee. Ook combineren we verschillende accommodaties; eerst verblijven we een week in een villa en daarna overnachten we in een campertje op de camping met de zoete inval. De mannen gaan samen vissen als de vrouwen aan het winkelen zijn en (overgroot)oma en -opa spelen met de kids als papa en mama er even samen tussenuit willen. Schermpjes gaan mee, maar zo min mogelijk aan (dat lukt met deze tips vast!), want we willen ons verbonden voelen met het de mensen om ons heen. Het gevoel van thuis, maar dan net even anders!
view-anvr
2. Renew yourself on the go
Jezelf opnieuw ontdekken wordt een belangrijke behoefte in 2025. Zowel zakelijk als privé slaan we regelmatiger een nieuwe weg in. Multileven vervangt lineair leven: zo kan de fase van moeder, parttime werknemer en yogafanaat worden opgevolgd door die van ondernemer en foodie. De voorspelling is dat we steeds vaker op reis gaan, alleen of met naasten, omwille van zelfontplooiing en zingeving en om oude patronen te doorbreken en plaats te maken voor nieuwe gedachten. Door te ontsnappen van je werk, gezin en je vertrouwde omgeving, kun je even echt stilstaan bij wat je hebt, jezelf weer opladen, je eigen identiteit versterken of zelfs een nieuwe ik ontdekken. Denk hierbij aan oplaadtripjes met o.a. stiltewandelingen, meditaties, yogaretraites, mama & kind retreats en sapkuren. Maar ook bijvoorbeeld op maat gemaakte themareizen zoals ‘no husbands allowed’ of ‘digital detox 2.0’, waarbij je totaal disconnected bent van de buitenwereld.
kids-sjouwen-koffer-schiphol
Vorig artikelStoer voor je vent PME Legend
Volgend artikelBack to the sportschool, 4 weken later
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in