Italiaans? Nee, Fins! | Iittala

Italiaans? Nee, Fins! | IittalaHeb je ooit geweten hoe blij je jezelf kunt maken met Fins kwaliteitsdesign? Nee? Nou, daar gaat wat ons betreft gauw genoeg verandering in komen!

De afkomst van servies zou niet zo belangrijk moeten zijn, zou je denken. Iets is typisch Nederlands, Brits, Vlaams, Duits, etc. Maar het gaat er toch gewoon om of het mooi is? Wat kan jou het land van herkomst dan schelen?

Tja, Iittala is nou eenmaal heel erg verbonden aan Finland, waar het al sinds 1881 niet meer weg te denken valt. Het is schitterend design, maar ook eigenzinnig en absoluut in het oog springend. En we zeggen nou wel dat het puur Fins design is, maar de bovengenoemde eigenheimerigheid komt onder andere van het feit dat er ook gebruik gemaakt wordt van toptalent van over de landsgrenzen.

Wil je meer te weten komen over de kwaliteit van Iittala? Bekijk dan deze klassieke reeksen eens!

Iittala Origo

Een regenboog is zo’n algemeen goed, kun je daar nou nog inspiratie uit halen? Alberto Häberli, een grote naam uit Zwitserland, wel. Op verschillende manieren zijn diverse kleuren verwerkt in de bekers en borden van dit populaire servies. Dat maakt het je mogelijk om meerdere onderdelen van hetzelfde formaat te bestellen maar dan wel met een ander patroon. Of je zorgt ervoor dat alles gelijk is, natuurlijk. Dat hangt er natuurlijk weer helemaal vanaf wat je instelling is.

Iittala Kastehelmi

Dauwdruppels zijn de inspiratie voor de Kastehelmi reeks. Dat is dan ook precies wat dit Finse woord betekent. Op glazen, schalen, borden en theelichtjes zit hetzelfde aantrekkelijke reliëf. Nog mooier: je hebt de mogelijkheid om al jouw serviesonderdelen in diverse kleuren aan te schaffen!

Iittala Kastehelmi

Iittala Birds by Toikka

De echte natuurliefhebber mag Birds by Toikka niet overslaan. Deze fel gekleurde vogels van professioneel glaswerk zijn gemaakt om in welke ruimte van jouw woning dan ook een prachtige blikvanger te zijn. Ieder glazen beeldje is gebaseerd op een andere vogel. Houd jij het bij een enkele of maak je graag de hele verzameling compleet?

Iittala Birds by Toikka

Vorig artikelHoe verschillen porselein en aardewerk van elkaar?
Volgend artikelAan de Zeeuwe kust met Landal
Vrouw, 44, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in