Backyard Cooking, koken tijdens de vakantie

Backyard cookingOf je nu wel weggaat, of niet weggaat deze zomer, koken moet je toch. Sterker nog: hoe kun je beter het vakantiegevoel oproepen, dan door in je achtertuin te koken? Of in een park, op het strand of in het bos? Een barbecue, kampvuur of gasbrandertje, meer heb je daar niet voor nodig. En een paar spannende recepten natuurlijk. Die vind je in het nieuwe boek van The Holy Kauw Company: Backyard Cooking. Met prachtige foto’s van onder andere Liesbeth Disbergen en Simone van Rees. Alleen daarom wil je dit boek al hebben. Backyard Cooking, koken tijdens de vakantie!

Lees ook: Inspiratie voor een outdoor avontuur met kinderen

Backyard Cooking, koken tijdens de vakantie

De zomer zal er voor veel mensen anders uitzien dan ze gewend zijn. Gelukkig heeft ons eigen Nederland ook genoeg te bieden. Ik heb al veel mooie plekjes mogen ontdekken en ik ben nog lang niet klaar. Toch is het extra leuk als je zo’n uitje in eigen land afsluit of start met een kookproject in de vrije natuur. En dat is waar Backyard Cooking erin komt. In dit boek laten Mireille & Arno van The Holy Kauw Company zien hoe je op een eenvoudige manier lekkere en voedzame gerechten maakt. Back to basic dus, zoals je ook op de camping kookt in feite. Wie dus toch op vakantie gaat: stop dit boek gerust in je backpack, want je kunt het goed gebruiken om buiten te koken.

sinaasappelkoffie backyard cooking

Cooking Hacks

Het boek begint met wat cooking hacks. Zo staan er trucjes in om van beestjes af te komen, hoe je snel verschillende toppings of dips kunt serveren, hoe je de bbq snel kunt aansteken en op welke manier je pannenkoekenbeslag kunt gebruiken zonder dat het een al te erge kliederboel wordt. Handige tips waar je zeker iets aan hebt!

Tip: Koop hier een outdoor pannenset
Tip: De Onja Stove, een tweepits gaskoker voor outdoor

smores backyard cooking

De recepten in Backyard Cooking

Wat voor recepten staan er dan in dat boek? Dat vroeg ik mezelf ook af. Nou, best originele. Heb je ooit eens een ei gebakken in een papieren zak boven een vuurtje? Ik niet. Maar in Backyard Cooking lees je precies hoe je dat organiseert en het lijkt me te gek om dat eens met de kinderen samen te doen deze zomer. Ook leer je hoe je broodjes maakt uit blik of koffie drinken uit een uitgeholde sinaasappel. Aangezien het oog ook wat wil, kan ik je verklappen dat hoe basic het ook is, alles ziet er even stylish uit. Zo wordt back to basic ineens superhip!

brood uit blik

Pasta, salades en tosti

Op vakantie doe je natuurlijk niet te ingewikkeld, dus als je thuis in je achtertuin gaat koken of op het strand, in het bos of park, dan houden we het ook simpel. Pasta, tosti, salade, allemaal lekker. Of ga eens zelf kokkels rapen en maak ze klaar met wat pasta en zeekraal. Een visje of risotto is natuurlijk ook zeer smakelijk. Vergeet ook de toetjes niet! Poffertjes en fruit. Er staan zelfs heerlijke homemade limonades in. Met dit boek kom je de zomer wel door. Fijne zomer!

over_BYC

Vorig artikelFoto weekoverzicht Judith #286
Volgend artikelFoto weekoverzicht Judith #287
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in