Je eerste huis inrichten

Je eerste huis inrichten bijzettafelMijn puber kijkt er al naar uit, over 3 jaar, haar eigen huisje. Stiekem denk ik dat ze dan nog helemaal niet het huis uit gaat, maar dromen mag natuurlijk. En ik snap het, volgens mij deed ik dat ook op die leeftijd. Mijn eerste huisje was klein, maar perfect voor mij. Veel geld had ik niet, maar toch had ik in de loop van de jaren wat gespaard om de hoognodige dingen te kunnen kopen. Oh, wat keek ik daar naar uit! Je eerste huis inrichten is één van de leukste dingen. Eindelijk je eigen keuzes maken, zonder afhankelijk te zijn van wat je ouders willen. 

Je eerste huis inrichten

Mijn eerste huisje was een klein 3 kamer appartement. Het had een kleine woonkamer, maar alles paste erin. Een bank, salontafel, eettafel, een tv kast en een boekenkast. Ik had een gezellige zithoek met een modulaire bank waardoor ik de losse componenten op verschillende manieren kon neerzetten. Zo liep ik toen al regelmatig te schuiven met de inrichting. Ik hou ervan om dat regelmatig te doen, steeds je woonkamer een beetje anders te maken. Daarom was die bank met losse delen ook zo fijn. Ik heb ‘m uiteindelijk verkocht en in dit huis heb ik een bank waar ik eigenlijk niet zo blij mee ben. Wellicht toch weer eens een andere kopen. 

De basis voor een eigen woning

Naast een bank, heb je natuurlijk ook een eettafel, stoelen, een bed, bureau en wat kasten nodig. Wie niet zoveel budget heeft, kan een deel natuurlijk bij een Kringloopwinkel op de kop tikken, of wellicht iets vinden op marktplaats. Toch is het wel heel gaaf als je in je eerste huis meteen al wat nieuwe meubels kunt aanschaffen. Het is dus zeker handig om daar op tijd voor te gaan sparen. Je hebt eetkamertafels in verschillende prijsklassen, dus je hoeft niet per se met een hele dure te beginnen als je budget beperkt is. Ook bijzettafeltjes kosten niet zoveel, die kun je prima als salontafel gebruiken en regelmatig verzetten. Zo krijgt je interieur een speelse look & feel.

Je eerste huis inrichten eettafel

Kasten zorgen voor rust

Een belangrijke tip is om te zorgen voor voldoende kastruimte. Dichte kasten zorgen voor rust. Zorg dus zeker dat je ook voor kasten budget over houdt. Kasten zijn een musthave voor je woonkamer, je slaapkamer en je werkplek. In je eerste huis heb je misschien niet zoveel plek voor kastruimte, denk daardoor goed na over een slimme indeling. Veel winkels kunnen je daar bij helpen. Ook Pinterest heeft volop ideeën voor een praktisch indeling als je klein woont. Zo houd je meer ruimte over voor de andere meubels zoals je bank of je eettafel. Je wil immers ook vrienden en familie kunnen ontvangen.

Mix & Match

Een beetje mixen & matchen dus tussen nieuw en modulaire bank

Vorig artikelIn het voorjaar is het tijd voor een nieuwe schutting
Volgend artikelFoto weekoverzicht Judith #369
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in