In het voorjaar is het tijd voor een nieuwe schutting

bezig met de tuin en schuttingenHebben jullie er al bij stilgestaan, dat het over minder dan 50 dagen alweer lente is? Dat is echt zo! Dan krijgen we hopelijk weer meer zon, warmer weer, meer licht overdag en kunnen we lekker naar buiten. Als ik nu een blik in de tuin werp, dan zie ik dat alles er nog grauw uit ziet. Het hout is vies en grijs, er zitten nog geen blaadjes aan de bomen en struiken, het gras is lelijk geworden en overal zit mos op de tegels. De tuin is echt aan een opfristbeurt nodig. Daar heb ik ook eigenlijk veel zin in!

In het voorjaar is het tijd voor een nieuwe schutting

Wij hebben toen we in dit huis kwamen wonen een degelijke schutting gekocht die zo’n 10 jaar mee moet gaan. Inmiddels zijn we op de helft van die periode. We zouden er dus nog 5 jaar mee door moeten kunnen en zo te zien gaat dat ook wel lukken. Daarna zullen we in het voorjaar ook een keer een nieuwe schutting kopen. Daar is het voorjaar wel de perfecte tijd voor. Gewoon alles in 1 keer aanpakken, zodat je er een heel voorjaar en de hele zomer plezier van hebt. 

Pergola of overkapping

Onze tuin is eigenlijk ook nog niet af. Wij hebben het eerste jaar dat we er kwamen wonen een simpel ontwerp laten maken en uitvoeren. Het was namelijk een grote modderpoel en ik wilde graag dat de kinderen buiten konden spelen. Toch blijft de wens bestaan om er nog iets leukers van te maken. Iets met een pergola bijvoorbeeld, waar we een mooie roos over kunnen laten groeien en misschien een schommel aan kunnen hangen voor Fee. Je kunt dat laten doen, of zelf maken. Er zijn online hele YouTube filmpjes te vinden en bouwplaten. Dan koop je tuinhout planken en ga je op een mooie dag zelf aan de slag. Nou ja, ik niet zelf, maar mijn wederhelft houdt wel van zo’n klusje. Ook een schuurtje bouwen staat hier nog op het programma. 

Planten en de hogedrukspuit

Wat wij in elk geval altijd doen in het voorjaar is met de hogedrukspuit de tegels schoonmaken en bij het tuincentrum wat nieuwe planten kopen. Ik houd van kleur in de tuin. En fruit. Dat vind ik ook leuk voor de kinderen. Dat ze kunnen zien dat appels echt aan een boom groeien, en frambozen aan een struik. Onze aardbeiplantjes doen het ieder jaar goed en zorgen voor een ruime oogst. Heerlijk om als lunch je eigen aardbeitjes te kunnen eten. Sowieso is een meter moestuin ook altijd een aanrader. Jullie al zin om je tuin klaar te maken voor het voorjaar? 

wijntje in september bij de bbq in de tuin

Vorig artikelFoto weekoverzicht Judith #368
Volgend artikelJe eerste huis inrichten
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in