Je TV meubel stylen, zo doe je dat!

TV meubel prontoIn een tijd dat er steeds meer online gekeken wordt, verdwijnt de televisie in sommige huishoudens. Zonde! Er zijn namelijk genoeg redenen om je tv wel in huis te houden. Een tv heeft namelijk een lekker groot scherm, waardoor het toch echt fijner kijken is dan op je computer, tablet of smartphone. Een bezwaar is misschien dat hij niet zo mooi staat in je interieur. Toch kun je er, met het juiste TV Meubel, echt iets leuks van maken. Je moet alleen even weten hoe je het kunt stylen. Daarom deze inspiratieblog met tips:hoe kun je een TV meubel stylen?

Tips om je TV meubel te stylen

TV meubels zijn er natuurlijk in alle soorten en maten. Wij houden zelf van een modern interieur, dus hebben wij gekozen voor een TV meubel dat strak en wit is, en een hippe look & feel heeft. Wij hebben twee TV meubels, beneden en op de slaapkamer, waar wij ook een televisie hebben. Praktisch en mooi zijn met elkaar verbonden bij onze oplossingen, hieronder zal ik laten zien hoe wij ons TV meubel hebben gestyled.

De TV in je woonkamer

Als je de televisie in de woonkamer hebt, kun je kiezen voor een aparte TV hoek (mits de ruimte dat natuurlijk toelaat) of een TV in je zithoek. Als je de televisie in de zithoek hebt, wil je misschien liever dat je hem kunt afdekken. Een TV meubel met een kast die dicht kan, is dan een goed idee. Zo kun je de kast dicht doen als je visite hebt en de kast open doen als je televisie wil kijken. Laatst zag ik ook in een tijdschrift dat iemand er een schuifdeur van hout had gemaakt. Die schoven ze voor de televisie als ze niet keken, en hij ging opzij als er een TV avondje was. Zag er heel leuk uit!

Onze TV beneden

Wij hebben een redelijk ruime woonkamer, waardoor wij een aparte TV hoe hebben gemaakt. Daar staat een klein bankje, een bijzettafel en er ligt een kleed. Het TV meubel dat wij hebben is klein, omdat de piano er naast moet staan. Ik vind het wel belangrijk dat de snoeren achterlangs kunnen, zodat deze niet in het zicht liggen. DVD’s en afstandsbedieningen liggen in de kast, achter de deurtjes. De leren greepjes hebben we er zelf aan gezet, vond ik leuker dan van die standaard greepjes.

TV meubel stylen

Wat kun je op een TV meubel zetten?

Een TV meubel stylen is niet zo ingewikkeld als het lijkt. Je komt een heel eind als je de juiste accessoires erbij zoekt. Dat hoeft helemaal niet duur te zijn trouwens. Accessoires kunnen van mooi design zijn, maar ook bij goedkopere winkels als de HEMA, Xenos, Action, Ikea en Kwantum kun je een heleboel mooie vazen, kaarsen of schilderijen vinden. Belangrijk is dat het bij elkaar past. Qua kleur en qua stijl. Maak er een geheel van, dan is alles met elkaar verbonden en valt de televisie minder op. Je TV meubel wordt vanzelf een eye-catcher als je er een eenheid van maakt.

Een TV meubel in de slaapkamer

In de slaapkamer heb je misschien weer andere wensen voor je TV meubel dan in de woonkamer. Ik had dat in ieder geval wel. Belangrijk voor mij was, dat het TV meubel flink wat bergruimte had. Daarnaast wilde ik dat de tv wat hoger stond, zodat ik liggend vanuit bed goed kan kijken. De snoeren en het kastje van de digitale TV wegwerken vond ik ook een must, en ook dat is gelukt. Daar heb ik het TV meubel weer anders gestyled. Ook weer gewoon met leuke accessoires, in een andere kleur dan beneden, want onze slaapkamer is groen. Een mooie vaas, een houten beeldje, kaarsen, dat soort dingen. Ben heel blij met het resultaat. Binnenkort wil ik nog wat plankjes boven het TV meubel, zodat daar nog een paar mooie plantjes op kunnen.

Inspiratie

Ik hoop dat mijn voorbeelden genoeg inspiratie hebben gegeven om zelf aan de slag te gaan met je TV meubel. Zie het als een uitdaging om er iets moois van te maken! Zorg voor eenheid in kleur, vorm en stijl en je zult zien dat je in een mum van tijd een prachtige look & feel kunt creëren. Vind je het leuk om jouw eigen gestylde TV meubel te delen? Doe dat dan op Instagram met de hashtag #showjetvmeubel

tv meubel slaapkamer stylen

Vorig artikelINAMOOD, vlees als beleving
Volgend artikelDe leukste beterschapskaarten voor kinderen
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in