Jonnie de spin voorlezen in de herfst

Het boek Jonnie van Guido van Genechten is opnieuw uitgebracht. En dat is maar goed ook, want het is een lief boekje over een spin die graag vriendjes wil, maar waarvoor iedereen wegrent omdat ze denken dat hij helemaal niet lief is. Alle dieren zijn bang voor hem. Gelukkig weet de lezer aan het einde van het boek dat spinnen niets doen en ze alleen maar taart met je willen delen… Dit boek over spinnen past perfect bij het thema herfst en vriendjes maken. En… Yuren koos het in 2012 voor de kinderboekenweek. Ik heb het intussen al een keer of 100 voorgelezen, peuters & kleuters houden immers van herhaling. En die Jonnie hè? Das echt een hele lieve spin!

Verwerkingsactiviteit

Na het lezen kun je allerlei activiteiten verzinnen om met de kinderen te doen. Uiteraard kun je een gesprekje voeren over het boek. Kijken of je kindje het boek begrepen heeft. Het is ook een goede aanleiding voor een gesprekje over bang zijn. Is je kindje wel eens bang? Waarvoor?

Verder is het leuk om spinnen te zoeken buiten. Misschien kun je er eentje vangen en in een potje doen. Thuis bekijken met een vergrootglas. Daarna kun je samen de spin tekenen. Hoeveel poten heeft hij? Waar zitten zijn ogen? Welke kleur is ie? Tekenen kan met potlood of pastelkrijt. Verven kan natuurlijk ook.

Met zwart papier maak je een spin. Extra leuk is het om met sateprikkers en wol een web te maken en de spin daar in te hangen!

Veel plezier!

Vorig artikelWereldkinderen
Volgend artikelMejuffrouw Muis
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in