Leuke voorleesboeken voor Kerst

Met kerst is het heerlijk om de kinderen voor de lezen. Onder de kerstboom, of voor wie net als ik met dikke zwangere buik amper meer kan opstaan, gewoon op de bank. Kaarsjes aan en lezen maar. Dit zijn leuke voorleesboeken.

Het kerstverhaal van Pieter Konijn– Emma Thomson- 14,95 euro

Pieter en zijn vriendjes proberen te voorkomen dat de kalkoen als hoofdgerecht op de kersttafel beland. Om in de echte Engelse kerstsfeer te komen, inclusief sneeuw, kerst opwinding en een happy ending.

kerstverhaalpieterkonijn

Ties en Trijntje in December– Yvon Jaspers & Philip Hopman- 15,95 euro

Fijn advent-voorleesboek voor de feestdagen. Voor elke dag is er een verhaal over de december-avonturen van Ties en Trijntje met mooie, warme tekeningen.

tiesentrijntjeindecember

Hoe de Gniep de Kerst stal– dr Seuss- 12,95 euro

Ergens in een sneeuwvlok ligt het magische land van de Hunnen, een piepklein volkje dat houdt van feestvieren en Kerstmis. Boven op de berg woont Gniep, die het kerstfeest haat. Niemand weet waarom, waarschijnlijk is zijn hart gewoon twee maten te klein. Vermomd als kerstman gaat hij de berg af om het kerstfeest van de Hunnen te bederven. Maar die steken daar een stokje voor.

Een gek en grappig dr Seuss verhaal, verteld op rijm. Leuk om voor te lezen en zelf te lezen, tot ca. 10 jaar. Echt heel leuk!

hoedegniepkerststal

Kerstmis met Muis – stickerboek– Lucy Cousins- 6,50 euro

Om heerlijk te stickeren bij de kerstboom en zo zelf je eigen mooie kerstverhaal in te vullen.

kerstmismuisstickerboek

Tot slot: voor als je zelf even tijd hebt in alle kerstdrukte, lekker deze lezen (in het Engels): Christmas at Rosie Hopkins sweetshop van Jenny Colgan- 11,99 euro. Perfect voor onder een dekentje met warme chocolademelk dichtbij de kerstboom.

christmassweetshop

 

 

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in