Kastanje pesto, een recept voor bij brood of groenten

Kastanje pestoKastanje pesto is één van de heerlijke recepten die je kunt maken met tamme kastanjes. Ik ben zelf gek op kastanjes. Naast dat ze gezond zijn, kun je er enorm veel zoete, maar ook hartige gerechten mee maken. Zodra het herfst is, probeer ik tamme kastanjes te rapen of plukken. Ik heb geluk, want ik weet twee tamme kastanjebomen in de buurt te vinden die ieder jaar vol hangen. Meestal neem ik de kinderen mee, en natuurlijk een tas om de kastanjes in mee te nemen. Eenmaal thuis ga ik ze eerst poffen, om er daarna andere lekkere gerechten van te maken. Er zijn genoeg recepten te vinden. Je kunt kastanjes zowel in taarten en cakes verwerken als in hartige gerechten. In deze blog dus de kastanje pesto, een recept voor bij brood of groenten.

Lees ook: Kastanjesoep, de allerlekkerste!

Kastanje pesto, een recept voor bij brood of groenten

Tamme kastanjes vind ik in de herfst een cadeautje van Moeder Natuur. Ze groeien gewoon aan de boom, je hoeft er niets voor te doen, ze zijn er gewoon. Ze kosten geen geld en je kunt er eindeloos mee variëren. Bovendien zijn kastanjes gezond! Je kunt ze zo rauw eten, maar dan zijn ze best lastig te pellen. Daarom pof ik ze altijd eerst. Dat kan op de barbecue, in de oven of in de pan. Op internet kun je precies vinden hoe je dat het beste kunt doen, easy peasy. Deze kastanje pesto heb ik zelf verzonnen, omdat ik een keer focaccia ging maken en geen boter meer in huis had. Ik had nog wel olijfolie en vers gepofte kastanjes liggen, plus parmezaanse kaas. Ik besloot wat te proberen en het resultaat is deze heerlijke pesto. Je kunt hier eindeloos mee dippen: met brood of rauwkost. Erg lekker, en een origineel bijproduct als je bezoek hebt in de herfst.

Tip: puzzelen met kastanjes

Kastanje pesto, een recept voor bij brood of groenten

Wat heb je nodig?

Om het recept van deze kastanje pesto te maken heb je niet veel ingrediënten nodig, het meeste heb je waarschijnlijk wel in huis. De tamme kastanjes moet je natuurlijk wel even plannen. Als je trouwens geen boom in de buurt hebt, dan kun je ze ook gewoon kopen hoor. Hier bijvoorbeeld koop je ze online.

  • 25 gram gepofte kastanjes
  • 6-8 eetlepels olijfolie
  • 25 gram parmezaanse kaas
  • paar druppels citroensap
  • een klein teentje knoflook
  • peper

recept met tamme kastanjes

Zo maak je het

Doe alle ingrediënten bij elkaar in een hoge kom en pureer met de staafmixer. Pureer tot de pesto goed smeuïg is. Leg er een takje groen in, bijvoorbeeld rozemarijn. Of bestrooi met rode pepertjes die je hebt fijngemalen. Klaar is je Kastanje pesto! Je kunt er zeker weten de blits mee maken bij je bezoek. Het is ook leuk als voorafje met kerst. Serveer met een lekker stuk brood of rauwkost die je er in dipt. Het is extra leuk als je wat van de holsters van de kastanje en wat bladeren op een houten plank legt. En misschien een paar kleine kastanjes die je over hebt. Zo krijg je een echte herfstplank.

Tip: koop zelf een tamme kastanje en plant in je tuin!

kastanje pesto recept

Vorig artikelHerfstbloeiers in de tuin
Volgend artikelFoto weekoverzicht Judith #300
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in