Een positieve ervaring met de Hello Fresh box

Je kunt eigenlijk bijna niet meer om Hello Fresh heen. Elk event, in elk magazine, online of soms zelfs op tv zie je ze voorbij komen. Toch was niet altijd iedereen even positief, waardoor ik soms terughoudend was in het aangaan van een abonnement. Vooral er weer vanaf komen scheen een klus te zijn. Gelukkig hoorde ik recent dat Hello Fresh vernieuwd is, en er veel verbeteringen zijn doorgevoerd. Ik besloot het dan toch maar eens te proberen…

Waarom Hello Fresh?

Er zitten namelijk echt een heleboel voordelen aan Hello Fresh. Om te beginnen eet je gezond. Dat is best wel een uitdaging als je een drukke baan hebt en 4 kinderen. Ik kom zo vaak laat thuis. De kinderen zijn dan moe en hebben honger, en ik zelf eigenlijk ook. Vaak is een pizza in de oven dan een stuk aantrekkelijker dan bedenken wat we gaan eten en vervolgens nog een uur in de keuken staan met zeurende kinderen om je heen. Op zulke momenten is Hello Fresh ideaal. Je hoeft niet meer te bedenken wat je maakt, de ingrediënten en het recept liggen klaar en je kunt het recept gewoon volgen. Bovendien is het meeste hartstikke vers, waardoor je geen schuldgevoel hebt dat je de kinderen en jezelf wèèr geen verse groenten voor zet.

Vroeger niet, nu wel

Wat is er dan allemaal veranderd? Voor een complete lijst verwijs ik je naar de website van Hello Fresh, maar wat ik zelf ontzettend fijn vindt zijn de volgende punten.

  • Je kunt veel gemakkelijker je lidmaatschap opzeggen of je abonnement tijdelijk pauzeren, verminderen of aanpassen. Dit doe je uiterlijk op woensdag elke week, want daarna gaan ze de volgende box alweer inpakken, zodat je die op tijd geleverd krijgt.
  • Vroeger kon je de recepten niet kiezen, maar nu kun je uit 10 recepten kiezen wat jij die week wil eten. Wij eten bijvoorbeeld nooit kip, omdat ik daar heel ziek van wordt, dus koos ik deze week vooral vegetarisch en vis.
  • De bezorgtijden zijn flexibel en je krijgt een dag van te voren een smsje met een richttijd. Dat vind ik heel handig, want dan hoef je niet een heel dagdeel thuis te wachten. Bij mij ging het trouwens de eerste keer mis met bezorgen, maar ik had heel fijn contact via de sms waardoor het helemaal goed kwam.
  • Je kunt kiezen voor 3,4 of 5 maaltijden per week. Wij kozen voor 5, zodat ik voor door de week alles klaar had liggen. In het weekend steken we in de zomer graag de barbecue aan, dus dan kies ik liever zelf.
  • Kies je maaltijden via de app, de computer of zelfs via de klantenservice (voor wie wat minder handig is met al die apparatuur). Dat gaat heel handig, zowel app als website werken goed. Je kunt het bij wijze van spreken even snel in de tram regelen, op weg naar je werk.

Ervaringen

De box werd bij mij op zaterdag bezorgd. Dat weekend hadden wij andere plannen met eten, dus ik zocht uit hoe het zat met de houdbaarheidsdatum van alle artikelen. Die was ruim, waardoor we op maandag konden beginnen. Ik maakte een schema wat ik welke dag wilde eten, en legde alles in de zakjes klaar in de keuken. De verse spullen die je koel moet bewaren gingen in de zakjes met datum in de koelkast. Toevallig was ik deze week superdruk en elke dag laat thuis. Het was dan ook heel fijn dat ik niet meer hoefde na te denken over het eten als ik thuis kwam.

Ruime hoeveelheden

Ik bestelde de box voor 6 personen, en kwam er achter dat het eigenlijk best wat minder kan. Ik hield redelijk wat over, want de kinderen eten natuurlijk niet zoveel. Dus ik kan het makkelijk aanpassen naar 4 personen, dan redden wij het ook. Scheelt toch weer in de prijs. Over die prijs gesproken, dat viel me dus reuze mee. Ik was voor 5 dagen en 6 personen €132,00 kwijt. Als ik voor 4 personen bestel is dat maar €89. Ter vergelijk: wij doen normaal ook voor ongeveer €150,00 per week boodschappen, dat komt op ongeveer hetzelfde bedrag uit.

Jij ook?

Wil jij ook het gemak van Hello Fresh ervaren? Dan heb je geluk! Ik mag namelijk €25 korting weggeven op de eerste box die je bestelt. En ja, dan heb je meteen een lidmaatschap, maar die kun je dus tegenwoordig weer heel gemakkelijk opzeggen. Al betwijfel ik of je dat zult doen, want het is echt heel handig.

Gebruik hiervoor bij je bestelling de code FLEXQK5. Deze code is geldig t/m 30 juni 2017 op een Family Box, Original Box of Veggie Box. De code geeft 25 euro korting op de eerste box die je bestelt, je vult ‘m rechtsboven in. Bestel hier je Hello Fresh box!

Filmpje!

Jaja, ik kan niet achterblijven met het maken van filmpjes, want het schijnt helemaal hip te zijn, dat vloggen. Dus Maik filmde mij, terwijl ik kook uit de Hello Fresh box. Zo kun je zien hoe ik een overheerlijke, kakelverse wortel/tomatensoep maak met spinaziepannenkoekjes. Superlekker was het! Het geeft een goed beeld van het werk wat je nog hebt aan het koken uit de box, de kwaliteit van de ingrediënten en het eindresultaat.

Vorig artikelZo staat je zwembad in een handomdraai
Volgend artikelSpeelgoed dat altijd leuk blijft
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in