K(r)oningsdag!

kroontje van wc rol Op een beetje koningsdag mag een goede kroon natuurlijk niet ontbreken. Met deze DIY heb je in een handomdraai een leuk kroontje in huis. Jong en oud, deze staat iedereen.

Benodigdheden

  • WC-rolletje
  • Masking tape (of gekleurd papier)
  • Elastiek
  • Schaar
  • Eventueel lijm

Wat te doen?

Beplak het lege wc-rolletje laag voor laag met een fleurige masking-tape. Als het hele rolletje beplakt is knip dan de punten van het kroontje erin. Prik onderaan twee gaatjes waar het elastiekje moet komen. En haal tenslotte een elastiek door beide gaatjes heen.

benodigdheden diy koningsdag

 

Printable

Uiteraard hoef je de kroontjes niet per se te beplakken met masking tape, dit kan ook mooi papier zijn of laat de kinderen met verf aan de slag gaan. Alles kan! Voor degene die wat minder tijd hebben om het kroontje zelf te decoreren vind je hier een printable met een eenvoudige print voor een prinsje en prinses.

Fijne Koningsdag!

meisje met zelfgemaakt kroontje

Vorig artikelVandaag is … blauw!
Volgend artikelVandaag is … rood!
Fiona Dijkhuizen
Fiona is 29 jaar. Werkt als zelfstandig grafisch ontwerper onder de naam la fille en is bezig met het opzetten van een online conceptstore (lancering eind 2015). Heeft een extreme voorliefde voor typografie en Barcelona. Is dan ook vaak te vinden in Spanje. In liefdevolle verwachting van hun eerste kindje en past in de tussentijd graag op o.a. haar nichtje en neefje (6 en 1 jaar). Is gek op DIY-en. Kan helemaal wild worden van rommelmarktjes, vintage prints en blote voeten in het zand. Verdere passies zijn moderne dans (ook met dikke buik), reizen en biologisch eten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in