De ‘kan niet mislukken’ moederdag taart!

moederdagtaart1 Vaders en kinderen die dit lezen, schiet niet in de stress. Deze taart is het perfecte moederdag kado, binnen 15 minuten gemaakt en kan niet mislukken. Dit recept is inclusief tips en boodschappenlijstje om er voor te zorgen dat het echt niet mis kan gaan.

Nodig

Mengkom, mixer en eventueel staafmixer

Ingrediënten

– 250 ml slagroom die je nog moet opkloppen – 250 ml is 1 verpakking

– 250 ml mascarpone – staat in de koeling bij de kaas, is 1 verpakking

– kant & klare cake bodem – bij de AH in het schap, bij de cakemix e.d., ligt onderin. Is een                                                       ronde verpakking met 3 lagen taartbodem van ongeveer €1,30.

– grote bak aardbeien

– 1 eetlepel suiker

 

moederdagtaart2

Bereiding

Stap 1: Maak de mengkom schoon met afwasmiddel (ook al komt deze schoon uit de kast). Zorg ervoor dat je deze goed droog maakt en raak de binnenkant niet aan met je vingers. De slagroom wil namelijk niet opkloppen als de binnenkant niet ontvet is.

Stap2: Klop de slagroom samen met 1 eetlepel gewone suiker tot deze stijf is, ongeveer 4 minuten.

Stap 3: Pak een nieuwe kom, doe hier de mascarpone in met 1 eetlepel water en roer dit met een vork ‘ los’ tot een glad mengsel, voeg dit hierna bij het slagroommengsel en roer met een vork door.

Stap 4: Pureer een handvol aardbeien of prak deze fijn met een vork en voeg toe aan het slagroom & mascarpone mengsel.

Stap 5: Haal de kant & klare taartbodems uit de verpakking en snij deze heel voorzichtig met een lang mes los van elkaar. Doe dit voorzichtig want anders scheurt de bodem. Als er 1 kapot is gegaan, geen zorgen je hebt maar 2 van de 3 nodig!

Stap 6: Leg 1 taartbodem op een groot bord en besmeer met de helft van het mengsel, leg de 2e taartbodem op het mengsel en besmeer ook deze met de overige helft van het mengsel.

Stap 7: Was de aardbeien, haal de kroontjes eraf, en snij in plakjes en leg deze op de taart.

Stap 8: Geef jezelf en je kinderen een groot applaus, jullie hebben net een fantastische taart gemaakt!

Tip: Zet een (soep)kom op de kop en zet het bord met de taart hier op. Zo heb je een mooie presenteer schaal voor de moederdag taart.

Eet smakelijk!

moederdagtaart3

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here