De ‘kan niet mislukken’ moederdag taart!

moederdagtaart1 Vaders en kinderen die dit lezen, schiet niet in de stress. Deze taart is het perfecte moederdagkado, binnen 15 minuten gemaakt en het kan niet mislukken! Dit recept is inclusief tips en boodschappenlijstje om er voor te zorgen dat het echt niet fout kan lopen. De ‘kan niet mislukken’ moederdag taart is dé hit voor elke moederdag! Misschien ook handig om de papa’s even te tippen om het proces te begeleiden met hun kinderen…

De ‘kan niet mislukken’ moederdag taart!

Zoals gezegd is dit recept een toptip, zeker voor wie vergeten is een moederdagcadeau te kopen of te maken. Het is tevens ontzettend leuk om met de kinderen te maken. De voorpret die ze er van hebben is geweldig. Je kunt de taart nog versieren met gezellige vlaggetjes die de kinderen maken waar ze een mooie spreuk op zetten. Plak de vlaggetjes aan een sateprikker en steek ze in de taart voor een persoonlijke touch.

Wat heb je nodig?

  • Mengkom, mixer en eventueel staafmixer
  • 250 ml slagroom die je nog moet opkloppen – 250 ml is 1 verpakking
  • 250 ml mascarpone – staat in de koeling bij de kaas, is 1 verpakking
  •  kant & klare cake bodem – bij de AH in het schap, bij de cakemix e.d., ligt onderin. Is een ronde verpakking met 3 lagen taartbodem van ongeveer €1,30.
  •  grote bak aardbeien
  • 1 eetlepel suiker

moederdagtaart2

Hoe maak je het?

Maak de mengkom schoon met afwasmiddel (ook al komt deze schoon uit de kast). Zorg ervoor dat je deze goed droog maakt en raak de binnenkant niet aan met je vingers. De slagroom wil niet opkloppen als de binnenkant vet is. Klop de slagroom samen met 1 eetlepel gewone suiker tot deze stijf is, ongeveer 4 minuten. Je merkt het vanzelf als het zover is.

Slagroommengsel

Pak een nieuwe kom, doe hier de mascarpone in met 1 eetlepel water en roer dit met een vork ‘ los’ tot een glad mengsel. Voeg dit bij het slagroommengsel en roer met een vork door. Pureer een handvol aardbeien of prak deze fijn met een vork en voeg toe aan het slagroom & mascarpone mengsel.

Taart vullen

Haal de kant & klare taartbodems uit de verpakking en snij deze heel voorzichtig met een lang mes los van elkaar. Doe dit voorzichtig want anders scheurt de bodem. Als er 1 kapot is gegaan, geen zorgen je hebt maar 2 van de 3 nodig! Leg 1 taartbodem op een groot bord en besmeer met de helft van het mengsel, leg de 2e taartbodem op het mengsel en besmeer ook deze met de overige helft van het mengsel.

Finishing touch

Was de aardbeien, haal de kroontjes eraf, en snij in plakjes en leg deze op de taart. Versier eventueel nog met persoonlijke vlaggetjes die je aan een satéprikker bevestigt en in de taart prikt. Geef jezelf en je kinderen een groot applaus, jullie hebben net een fantastische taart gemaakt!

Extra tip

Tip: Zet een (soep)kom op de kop en zet het bord met de taart hier op. Zo heb je een mooie presenteer schaal voor de moederdag taart. Eet smakelijk!

PS Voor iemand die niet van aardbeien en slagroom houdt is deze no-bake Arretjescake een prima alternatief!

moederdagtaart3

Vorig artikelActiviteiten voor kinderen rondom bevrijdingsdag 2015
Volgend artikelMaak en ontwerp je geboortekaartje zelf!
Marijke Germeraad
Marijke is een 30 jarige food-blogger en moeder van een dochtertje van 2. Lekker eten is voor haar belangrijk maar dan wel graag gezond, makkelijk & snel :-)! Dit is de reden dat zij haar eigen blog is begonnen om recepten te delen en zo te laten zien dat je na een drukke werkdag snel een maaltijd op tafel kan hebben. Voor Hip & Hot schrijft zij over makkelijke recepten, keukengadgets en nog veel meer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in