DIY zomerse parasolletjes maken

zomerse papieren parasolletjesHet was alweer een mooie, zomerse dag vandaag. De kinderen moeten dan goed drinken. Helaas lukt dat niet altijd. Daarom bedacht ik deze leuke DIY zomerse parasolletjes maken. Dit verhoogd de feestvreugde, is leuk om te maken en stimuleert om te drinken.

Hoe maak je het?

Zorg voor vellen papier met leuke patroontjes. Zet een paar plastic bekers op tafel, potloden, lijm, scharen en saté prikkers. Laat de kinderen met de bekers rondjes omtrekken op het papier. Daarna knippen ze het uit. Bepaal het midden van het uitgeknipte rondje en knip er een klein stukje tussen uit. Lijm de uiteindes over elkaar heen en laat drogen.

Daarna prik je de satéprikker door het hoedje heen. Eventueel bevestig je aan de onderzijde nog wat plakband, om te voorkomen dat het hoedje gaat schuiven.

zelf een parasolletje makennodig parasolletje maken

Cocktails maken

Zet diverse soorten limonade neer. Wij hadden bijvoorbeeld appeldiksap, frambozensiroop, water en dubbel fris. Geef elk kind een leeg glas of leeg flesje. Zet ook fruit neer, in stukjes gesneden. Bijvoorbeeld een kers, een aardbei, wat nectarine en appel. Laat de kinderen eerste door de verschillende soorten limonade te mengen een lekkere cocktail maken. Daarna zet je er een vrolijk gekleurd rietje in. Als laatste mogen de kinderen fruit rijgen op hun satéprikker en deze ook in het glas of het flesje zetten.

4 flesjes op een rijtje

Opdrinken!

De vrolijke cocktail is klaar! De kinderen mogen het nu opdrinken en het fruit lekker opeten. Als het op is, kunnen ze er nog eentje maken. Zo drinken ze ongemerkt toch lekker wat weg met dit warme weer.

zomerse parasol maken

Vorig artikelRebojito, een fris zomerdrankje
Volgend artikelInterview met een travelblogger: Milou van Explorista
Judith van Wijk
Vrouw, 46, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in