The best of Pinterest: herfst 2015

De herfst is het perfecte seizoen om je knutselspullen uit de natuur te halen. Takjes, eikels, bladeren en kastanjes.

De kastanje poppetjes met behulp van lucifers hebben we vast allemaal wel eens gedaan. Maar er is nog veel meer mogelijk. Een rondje Pinterest zorgde bij mij voor de nodige inspiratie:

Dennenappels horen ook absoluut bij de herfst en worden ook veel gebruikt in knutselwerken. Maar je kan ze gewoon verven. Niet alleen de kinderen kunnen ermee aan de gang. Ook ik schuif aan als de verfspullen op tafel staan. Spelen met kleur, van licht naar donker bijvoorbeeld en spelen met hoe je ze verft. Zoals alleen de randjes zoals Grace op haar blog laat zien.

Geverfde dennenappel herfst

Let er wel op dat je ze eerst op een lage temperatuur in de oven bakt. Zo bak je de beestjes uit de dennenappels en heb je er geen over je tafel lopen tijdens het schilderen.

Eikels zijn natuurlijk ook weer volop te vinden. Beschilder ze in een mooie (pastel)kleur en teken er gezichtjes op. Maak een touwtje aan het dopje vast en klaar is je herfstketting.

herfst ketting eikel

Maar wat nou als het regent en de alles onder de modder zit? Dan ga je aan de slag met papier. Mooie herfstbladeren vouwen bijvoorbeeld. Maak er een heleboel en hang ze op aan een touwtje in de kamer om de herfst te vieren!

herfstbladeren papier DIY

Ben je handig met een haaknaald en draad? Dan zijn deze gehaakte eikels natuurlijk helemaal leuk!

Annemarie haakte ze in vrolijke kleuren waardoor ze extra opvallen. Leuk om ergens neer te leggen zoals op een seizoenstafel, maar ook zeker leuk om een slinger van te maken of een krans mee te versieren. Op het blog van Annemarie vind je een link naar de beschrijving.

gehaakte eikels herfst

Vorig artikel6 tips voor de kinderboekenweek 2015
Volgend artikel19 geheime tips voor moeders
Joyce Valkenburg
Joyce Valkenburg ontdekte het bloggen een paar jaar geleden. Het begon als een soort fotoboek voor haar zelf en voor later voor haar 3 kinderen. Het bloggen in combinatie met social media vond ze zo leuk dat ze bij Hip & Hot de plek vond om deze 2 dingen te combineren. Op Twitter, Pinterest en Instagram is ze te vinden op de naam @zjojes. Haar blog heet De Wondere Wereld Van Klein Grut.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in