Lego House in Denemarken, is het de moeite waard?

buiten balkon lego houseIedereen kent Legoland in Billund wel, maar wist je dat er in dezelfde plaats nog een geweldig leuke attractie van Lego voor kinderen zit? Het in 2017 geopende Lego House zit namelijk in het centrum van Billund en is misschien nog wel leuker dan Legoland! Het is in elk geval droger, mocht het weer niet mee zitten, want Lego House is binnen. Ik ben er in april geweest met de kinderen en kreeg van veel mensen de vraag: Lego House in Denemarken, is het de moeite waard? Ik kan alvast verklappen: ja! In deze blog vertel ik je alles over Lego House. Hoe groot het is, hoe lang je er bezig bent, voor welke leeftijden Lego House geschikt is, of er genoeg te doen is, welke faciliteiten zijn er, waar kun je parkeren, waar kun je overnachten en nog veel meer!

overzicht legohousepastel legohouse

Hoe ver rijden is Lego House in Billund?

Het fijne van zowel Legoland als Lego House is, dat het vanuit Nederland prima aan te rijden is. Vanaf Den Haag, waar wij in de buurt wonen, is het precies 7 uur rijden (zonder stoppen) Dat betekent dat als je het in één dag wil rijden, dat ook kan. Wij kozen er voor om het in 2 dagen te doen. De eerste dag reden we naar Flensburg, waar we in een hotel zaten, de tweede dag hadden we nog anderhalf uur te gaan voor Billund. Dat kwam vooral, omdat wij op doorreis waren naar Stavanger, en we ‘s avonds de boot zouden hebben. Lego House in Denemarken is dus prima aan te rijden vanuit Nederland, maar ook heel geschikt om te bezoeken op doorreis naar bijvoorbeeld Noorwegen of Zweden. De foto hieronder is gemaakt in Flensburg, waar we ‘s avonds nog lekker gegeten hebben.

flensburg

Voor welke leeftijden is Lego House geschikt?

Aangezien ik vier kinderen heb in de leeftijd van 4 tot 12 jaar, kon ik goed uittesten voor welke leeftijden Lego House geschikt is. Vooraf twijfelde ik of onze dochter van twaalf Lego House wel leuk zou vinden. Zij haalt namelijk haar neus vaak op voor lego en speelt er eigenlijk niet meer mee. Toch was zij degene die aan het einde van de dag zei: “Ik wil nog niet weg, ik wil blijven! Het is hier zo leuk!” Dat zegt denk ik wel genoeg. Lego House is namelijk geschikt voor zowel de kleintjes als de grotere kinderen. Lego House in Denemarken, is het de moeite waard voor grotere kinderen? Ja dus! Zonder twijfel!

warriors legohouseoefenen egohouse

Naar Lego House met jonge kinderen

Voor de jonge kinderen is er in Lego House in Denemarken een heleboel te vinden van Duplo. Zij kunnen vooral bouwen, automatische treintje laten rijden, enorme dino’s bekijken, bij de duplo waterval spelen en buiten op de balkons klimmen en klauteren. Ik zou zeggen dat Lego House eigenlijk leuk is voor alle leeftijden, maar als je slechts één kind hebt zou ik adviseren om erheen te gaan vanaf een jaar of 3.

voor legohouse billund

Lego House met oudere kinderen

Hoe ouder de kinderen zijn, hoe meer ze kunnen doen in Lego House in Denemarken. Voor de kinderen vanaf een jaar of 10 zijn er bijvoorbeeld kleine studiootjes waar je een stop motion filmpje kunt maken. Daar ben je best wel een tijdje mee bezig en de wat grotere kinderen begrijpen het principe van zo’n filmpje ook al. Maar er zijn nog veel meer activiteiten die voor alle leeftijden geschikt zijn. Bouwen kun je namelijk op elk leeftijdsniveau, het resultaat zal alleen anders zijn. Als volwassene vond ik het zelfs ook leuk om te bouwen, maar ik denk dat zeker tot een jaar of 15 Lego House kan boeien.

stopmotion legohousebouwen blauwe zone legohouse

Wat is er allemaal te doen in Lego House?

Poeh, heb je even? Ik ga mijn best doen te beschrijven hoe Lego House er uit ziet en wat er te doen is. Sowieso is het een bijzonder gebouw, dat zie je al meteen als je aankomt. De lego stijl is overal doorgevoerd, dat is eigenlijk heel grappig. Voor het gebouw staan 3 grote lego blokken in de primaire kleuren en het gebouw zelf is ook heel hoekig gemaakt, alsof het van lego gebouwd is. Het heeft diverse gekleurde balkons, waar steeds ook iets te doen is. Vooral bij mooi weer is het leuk om hier af en toe even van de zon te genieten, terwijl de kinderen spelen.

legohouse trappen buitenlegohouse balkon blauw

Een grote hal bij binnenkomst in Lego House

Als je binnenkomt sta je in een grote hal. Hier vind je de informatiebalie en de shop, maar er zijn ook al meteen wat dingen te doen. Terwijl wij met de kaartjes bezig waren, werd er in het midden van de hal al druk gebouwd door de kinderen. En vlak voor de shop kon je testen welk legopoppetje je bent, dat vonden ze ook geweldig om steeds opnieuw weer te doen. En hahaha als je dan als meisje een jongenspoppetje bleek te zijn, een piraat ofzo. Grote lol hadden ze. Als je de kaartjes hebt, kun je op een andere plek in de hal scannen en dan krijg je een gepersonaliseerd armbandje, waarmee je vanalles kunt doen in Lego House. Heel handig, want via de Lego House app, kun je dan later alles wat je gemaakt hebt en gefotografeerd hebt weer terug halen met jouw persoonlijke code van dat armbandje.

legohouse hallegohouse armband

De trap naar boven

Als je met je armbandje naar binnen bent gegaan via de poortjes, zie je een trap naar boven. Langs deze trap staat een gigantische boom van legoblokjes, met vanalles dat er omheen en op gebouwd is. Doordat wij er rond Pasen waren, zag je ook regelmatig dit thema door Lego House terug komen in de vorm van eitjes, haasjes en kippen. Erg grappig. Via de trap loop je naar de bovenste verdieping, en de boom is dus net zo hoog als het hele gebouw. Je kijkt je ogen uit en als je boven bent, begint Lego House met een paar enorme dinosaurussen en vitrines met allerlei favoriete lego items van ontwerpers. Hier hebben we op ons gemak rondgekeken (en meteen even een plaspauze ingelast, want de wc zat daar ook)

legohouse boomtree of life lego house

Activiteiten in Lego House

Lego House is verdeeld in kleuren. Elke kleur heeft activiteiten voor jong en oud. Het is allemaal enorm interactief, waardoor niemand zich ook maar een moment hoeft te vervelen. Zo kun je je eigen legopoppetje bouwen uit verschillende onderdelen en fotograferen, je kunt op een klein vierkantje een stukje van een stad bouwen, je kunt een soort 3d lasergame doen, waarbij je legopoppetjes moet redden van ijs en water, zodat ze terug naar de boot kunnen, je kunt stop motion filmpjes maken, je eigen visje ontwerpen en in een aquarium laten zwemmen (dit vonden mijn meiden het leukste), je kunt een auto bouwen van lego en daar een racewedstrijd mee doen (dit vond Yuren het leukste), je kunt bloemen bouwen, je vergapen aan alles wat er overal gebouwd is van legosteentjes, lego bewegen door geluid en nog veel meer. Beneden in de kelder van Lego House staan alle dozen lego ooit uitgebracht in het echt of op de computer, wat vooral leuk is voor de ouders om te bekijken.

warrior legovisjes legohouse

poppetje maken legohousegele zone legohouse

Hoe lang ben je bezig in Lego House?

Dat was ook een vraag van iemand: hoe lang ben je bezig in Lego House? Je kunt je er eigenlijk een hele dag vermaken als je wil, want de kinderen willen als je het hele rondje gedaan hebt de leukste dingen het liefst nog een keer doen. Het hangt denk ik ook van de drukte af, want als er veel kinderen zijn moet je waarschijnlijk bij sommige activiteiten wat langer wachten. Gemiddeld gezien kun je in zo’n vier uur heel Lego House wel gezien hebben. Mocht je dus op doorreis zijn en niet zoveel tijd hebben, dan kun je Lego House inplannen vanaf dat je een uur of 5 over hebt. Langer kun je je er zeker wel bezig houden. De vraag: “Lego House in Denemarken, is het de moeite waard?” is ook als het gaat om hoe lang je je er kunt vermaken dus zeker een ja.

lego house gebouw in legolegohouse pretpark

Waar kun je parkeren voor Lego House?

Lego House zit in het centrum van Billund. Een schattig en niet al te druk dorpje met wat kleine winkeltjes. Wij parkeerden bij de bakkerij die er zit, tevens een aanrader voor de lunch trouwens. Ik dronk er een heerlijke kop warme chocolademelk en at er smörrebröd op een bankje in de zon. Naast de bakker is een kleine parkeerplaats waar je gratis kunt parkeren. Mocht het daar vol zijn, dan is er een grote parkeergarage naast LEGO House, maar daar is parkeren niet gratis (DKK 10 – ong. € 1.35 per uur)

legohouse vitrinelego house muur blauwe zone

vlinders legohousekoffie legohouse

Lunch tijdens je bezoek aan Lego House

Lunchen in Lego House is heel leuk! Er zijn eigenlijk twee opties: of je gaat eten bij Brickaccino, waar je terecht kunt voor koffie of thee met iets zoetigs of een lichte lunch. De andere optie is Mini Chef, wat heel erg leuk is om te doen. Hier bouw je als het ware je eigen lunch, waarbij elk legoblokje staat voor een bepaald voedingsmiddel. Via onderstaand filmpje kun je precies zien hoe dat werkt. Is het de moeite waard om te lunchen bij Mini Chef? Wij denken van wel, maar zelf verkozen we op deze zonnige dag uiteindelijk de zon boven de ervaring van het bouwen van onze eigen lunch.

Lunch buiten Lego House

Als je de lunch in Lego House te duur vindt, of het is heel mooi weer en je hebt geen zin om binnen te zitten, zoals wij, kun je ook je lunch halen bij de bakker of de supermarkt en lekker buiten opeten in de zon. Dat mag ook in Lego House op de balkons trouwens, je mag gewoon je eigen eten en drinken meenemen en op eten. Wat sjieker is Hotel Refborg Kro, een soort Deense Herberg. Kinderen zijn er zeker welkom.

smörrebröd bakker billundterras buiten legohouse

Overnachten in de buurt van Lego House

Toen wij Lego House bezochten waren we op doorreis naar Noorwegen. Wij hebben dus overnacht in Flensburg in een hotel, reden de volgende dag door naar Hirtshals waar we ‘s nachts op de boot naar Stavanger sliepen. Op de terugweg komen we ook weer door Denemarken. We bezoeken dan Legoland en logeren in Ribe bij Vakantiepark Ribe Byferie. Dit kun je boeken via Dansk.nl. Je moet dan nog wel een stukje rijden om Legoland en Legohouse te bezoeken, maar Ribe is wel een ontzettend leuk stadje, dus dat pik je dan ook meteen mee.

ribe feriepark legohouse

Lego House in Denemarken, is het de moeite waard?

Ik verklapte het eigenlijk al helemaal aan het begin: Lego House is een absolute topper en zeker de moeite waard om te bezoeken met kinderen in de leeftijd van 3 tot 15 jaar. Iedereen zal het er naar zijn zin hebben en zelfs volwassenen kunnen in Lego House weer even kind zijn en naar hartelust bouwen met legosteentjes. Plezier dus voor het hele gezin en zonder twijfel het geld en de moeite waard om voor naar Billund in Denemarken te rijden! Via Dansk kun je trouwens met een speciale aanbieding zelfs de avond van te voren nog kaarten bestellen voor LEGO House. Handig als je twijfelt tussen Legoland of Lego House, maar het van het weer wil laten afhangen.

Op zoek naar meer Denemarken inspiratie? Djurs Sommerland is ook leuk!

narcissen legobrug lego

blokjes rood legoalle combinaties lego

Datum beoordeling
Beoordeeld bericht
Lego House Billund Denemarken
Aantal sterren
51star1star1star1star1star
Vorig artikelFoto weekoverzicht Judith #226
Volgend artikelSmart Games: Coral Reef
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in