Foto weekoverzicht Judith #226

Het was oprecht even wennen hoor, om na zo’n heerlijke vakantie weer aan het werk te gaan. Van twee weken zelf je tijd kunnen indelen naar ineens weer vroeg op en naar afspraken enzo. Zowel de kinderen als wij zelf hadden er moeite mee. Gelukkig wen je er wel snel aan en toen het vrijdag was vonden we dat de week best goed was verlopen. Ook weer fijn om je eigen ritueeltjes te hebben en mijn oude vertrouwde havermoutpap als ontbijt 🙂

Maandag

Hoe ik het heb kunnen afspreken weet ik ook niet, maar 9 uur sharp zat ik maandagochtend alweer op een werkafspraak. Waar ook nog eens de verwarming stuk was, dus koud! Daarna had ik de keus om naar kantoor te gaan of naar huis, maar ik koos naar huis, zodat ik onder het werken door de vakantiewas kon doen. Om 14.00 uur had ik de volgende afspraak en die duurde de rest van de middag. Daarna ben ik nog even snel naar de sportschool gegaan, maar het lukte me niet om het hele programma af te werken, omdat het al laat was. Thuis snel koken (ook wennen, als je dat bijna 2 weken niet hebt gedaan) en toen de kinderen naar bed. Die waren doodmoe van laat gaan slapen en toch weer vroeg eruit. Ze lagen naast hun bord half te slapen ‘s avonds 🙂

Dinsdag

‘s Morgens feliciteerde ik eerst vriendin Niky, die de “cuarenta y tres” leeftijd heeft bereikt die mij komende augustus te wachten staat en moest me toen alweer haasten voor een afspraak. Nou is momenteel de Koningstunnel in Den Haag afgesloten en dat was ik een beetje vergeten door de vakantie. Hierdoor is het steeds heel erg file als je Den Haag in wil en dus kwam ik 10 minuten te laat op mijn afspraak. Beetje vervelend wel, gelukkig was het niet zo heel erg. Na deze afspraak had ik er nog twee op verschillende plekken waarvan er eentje best pittig was, en toen was het opeens ook alweer avond. Na het eten deden we nog even een spelletje Manhattan (een leuk, nieuw spel wat we hebben). Ik was ontzettend moe, ondanks dat ik goed had geslapen, dus ik besloot daarna lekker in bad te gaan. Met dank aan Maik die het hele avondritueel met en zonder kinderen op zich nam.

Woensdag

De ochtend begon ook vandaag vroeg, met een belangrijk overleg op kantoor. Dat verliep goed, en daar was ik blij mee. Daarna zat ik te twijfelen wat ik zou doen: nog even op kantoor blijven om bij te kletsen met collega’s over de vakanties of meteen weer naar huis om te gaan werken. Ik koos voor het eerste: bijpraten en vakantieverhalen horen en vertellen is namelijk ook waardevol. Na het werk was ik uitgenodigd bij Strandbar Xiringuito in Scheveningen om de nieuwe kaart te proberen. Heerlijk gegeten en leuke mensen ontmoet ook. Hier kom ik zeker nog eens terug van de zomer!

Donderdag

Mijn vrije dag, die ik begon in de sportschool. Eindelijk even tijd om goed te sporten. Het jammere is, dat daarna de halve ochtend alweer voorbij is. Op de Vrije School gaan de kinderen bij de kleuters alleen de ochtenden naar school, waardoor ik haar dus elke dag om half 1 moet ophalen. Ik had donderdag na het sporten ook nog een werkafspraak trouwens. Het was een groot overleg waarvan een aantal mensen alleen op donderdag konden, dus ik dacht: ach ja, ik kan best even langskomen… Daarna dus naar school gegaan om Fee te halen. ‘s Middags gingen we een klasgenoot van Lenthe interviewen over zijn bijzondere huisdieren: koeien! Ze hebben ook een instagramaccount: @kijk_nou_een_koe. Ik werk mee aan de Seizoener, dat is een antroposofisch magazine, waar ook altijd een stuk van de Vrije School in komt van mijn kinderen. Vandaar dat ik dit interview deed. Het was erg gezellig en de kinderen hebben de hele middag gespeeld. Opeens was het alweer 5 uur!

Vrijdag

Ik begon de ochtend niet zo lekker: Fee was superdwars en wilde opeens hulp bij dingen die ze normaal altijd gewoon alleen doet, zoals traplopen, kleren aan doen, uitkleden enz. Ik had geen zin mijn havermoutpap koud te laten worden, dus het draaide er op uit dat ik dat zat te eten, terwijl zij een half uur lang aan het krijsen was. Om kwart over 8 nam Maik haar en de rest gelukkig mee naar school, zodat ik even wat rust had. Ik heb eerst het interview uitgewerkt, wat ik helaas niet kon doormailen, omdat mijn mail het niet deed. Lekker handig. Daarna heb ik nog wat gewerkt aan de blogs over de vakantie. Er zijn zoveel vragen over onze trip door Denemarken en Noorwegen gekomen, dat ik het goed uit wil werken, maar dat kost een hoop tijd. Na twee blogs was het alweer kwart over 12 en moest ik gaan afronden om Fee te halen. De blog over Bergen in Noorwegen staat in elk geval online.

Zaterdag

Na de ontzettend leuke, maar ook drukke meivakantie en hectische werkweek deze week, merkte ik dat ik even behoefte had aan rust. Ik nam me dus voor om deze zaterdag lekker niks te doen. Dat hadden de kinderen trouwens ook nodig, dat ze even hun eigen ding konden doen. Dus ik ging wel zwemmen, maar daarna deed ik lekker heel weinig. Alleen in de zon zitten. Het is in de tuin echt al heel lekker als de zon schijnt, ik was zelfs verbrand. Maik was daarentegen erg actief: hij ruimde de tuin op en bracht meteen alles naar de reiniging. Ruimt lekker op. Tenslotte wilde ik de trampoline verder naar achteren hebben. Volgens Maik kon dat niet, omdat we dan de fietsen niet kwijt zouden kunnen, maar ik wilde het per se proberen. Uiteindelijk lukte het toch, en de fietsen staan er nu gewoon omheen. Gaat prima en heeft in huis veel meer licht nu dat ding achterin de tuin staat.

Tweede gaatje

Wat ik zaterdag nog wel deed, was met Sterre naar de stad fietsen om een tweede gaatje te laten prikken. Dat wilde ze zo graag, dus ik vond het wel leuk om met haar te gaan doen. Ze hield zich heel stoer en was er blij mee.

Keelpijn

Ik had trouwens de hele week al flinke keelpijn, mijn huig was helemaal dik en glazig. Ik kon er nauwelijks van eten, eigenlijk alleen yoghurt enzo. Toch was ik niet ziek, heel raar, want de laatste keer dat ik zo’n erge keelpijn had lag ik met 40 graden koorts op bed. Nu liep ik gewoon rond, al kon ik dan niet zo goed eten en drinken. Vandaar dat mijn lunch op zaterdag bestond uit een schaaltje skyr (en mijn ontbijt ook).

Zondag

Het was natuurlijk moederdag. Lenthe had me de dag ervoor gevraagd wat ik voor ontbijtje wilde. Ik zei: havermoutpap. Toen zei ze: nee, maar voor moederdag? Dus ik zei: havermoutpap. Lenthe: neeeee, ik bedoel een feestmaaltijd, croissantjes ofzo! Ik: oke, doe dan maar croissantjes 😉 Dus dat kreeg ik. Met aardbeien en een eitje en versgeperste sinaasappelsap. Lenthe kwam het hoogstpersoonlijk boven brengen. Natuurlijk waren er ook zelfgemaakte cadeautjes. Lieve briefjes, een sleutelhanger, tekeningen. Sterre had zelfs een heel hart met post it briefjes op de deur geplakt met lieve en grappige quotes. Ik ben verwend dus! Gelukkig was de keelpijn ‘s morgens eindelijk ook weg, na een week ellende, dus ik kon weer normaal eten.

Hay sonos limited edition

Maik had ook nog een grote verrassing voor me. Ik wilde al heel lang een roze sonos van Hay, maar die was steeds uitverkocht. Omdat het een limited edition was, dacht ik dat deze ook niet meer zou komen, dus ik had ‘m eigenlijk uit mijn hoofd gezet. Nu had Maik toevallig gezien dat er laatst weer een paar waren, dus hij had ‘m meteen besteld en moederdag was dus een leuke gelegenheid om het te geven. Ik had het echt totaal niet verwacht, des te leuker de verrassing natuurlijk. Inmiddels is ie alweer niet meer te vinden in roze, dus dat maakt me extra blij ermee.

Nieuwe kleren

De kinderen trokken na het ontbijt allemaal hun nieuwe kleren aan van Maxomorra. Eigenlijk nog net iets te koud, maar dat mocht de pret natuurlijk niet drukken 🙂 Leuk zijn e he?

Sporten en kinderfeestje voorbereiden

Na het ontbijt ben ik gaan sporten en daarna lekker in het zonnetje gaan zitten met een boek over kinderfeestjes: Kinderfeestjes met een verhaal. Yuren wil een drakenfeest en in dit boek staat een drakenfeest helemaal uitgeschreven, ideaal. Ondertussen keken we grand prix en hadden we ook nog 2 kinderen te spelen. Lekker druk en gezellig dus. ‘s Avonds aten we nasi, lekker buiten, en daarna ging iedereen naar bed. Op naar weer een nieuwe werkweek!

Vorig artikelLuchtkwaliteit in huis is van belang voor de gezondheid!
Volgend artikelLego House in Denemarken, is het de moeite waard?
Judith van Wijk
Vrouw, 46, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in