Niet te missen hotspots in Newcastle

Weten jullie nog dat ik vorig jaar in mei met de kinderen naar Newcastle ging? Met de boot. We bezochten oa het Harry Potter kasteel. Je kunt die blogs hier en hier lezen. Het was superleuk, ik was er nog lang niet uitgekeken. We troffen het ook erg met het weer. Je leest maar weinig over Newcastle in de reisgidsen, maar ik zag hele hippe tentjes en er was zoveel leuks te doen voor kinderen. Echt een geweldige bestemming om eens te overwegen met kinderen.

Niet te missen hotspots in Newcastle

Zoals ik al schreef is er veel meer in Newcastle te doen dan je denkt of reisgidsen vermelden. Een gemiste kans! Dat vond DFDS Seaways ook. Zij lanceerden daarom een superhip platform. Een platform voor kinderhotspots in Newcastle. Met het oog op de voorjaarsvakantie wilde ik dit graag met jullie delen. Wil je namelijk nog even weg, dan is dit een heel erg goed idee. Door de boottocht merk je weinig van de reis. Aan boord is genoeg te doen voor de kinderen, er zijn diverse restaurants en de rest van de tijd slaap je. De hutten waren klein, maar comfortabel en hoewel ik even tegen zeeziek aan zat, zette het niet door en heb ik een prima heen- en terugreis gehad.

Newcastle

In Newcastle moet je een klein stukje rijden naar de stad, die vol met leuke restaurantjes en winkels zit. Wat hebben wij geshopt daar! Vooral voor de kinderen. Voor weinig geld ontzettend leuke kleding kunnen scoren, Fee heeft zoveel plezier gehad van haar winterjasje dat we daar kochten. Ik krijg er nog elke dag complimenten over. Een van de hoogtepunten was ook het eten bij Jamie Oliver. Leuke tent, heel kindvriendelijk en zoals je kunt verwachten subliem qua smaken. De kinderen hebben ook zitten smullen.

Activiteiten

Naast het winkelen en eten was het Alnwick Castle een van de hoogtepunten. Het was een prachtige dag en de kinderen genoten volop van de mooie en spannende plekjes daar. Ze mochten vliegen op een bezemsteel, pijl en boog schieten, door doolhoven rennen en nog veel meer. Voor het openluchtmuseum wil ik echt nog een keer terug en Yuren zou supergraag het dinomuseum willen bezoeken.

Platform hotspots

Wat vind je nu op het platform van DFDS Seaways? Je kunt daar kiezen uit een thema. Bijvoorbeeld Magie & Sprookjes. Of Ridders & Ruines. Dino’s en dieren of Voetbal & Fun. Dit kun je natuurlijk samen met je kinderen doen. Als je een keuze aanklikt, volgen alle hotspots rondom dat thema in Newcastle. Zo kun je zorgvuldig je trip plannen, de kinderen betrekken in de voorbereidingen en genieten van de voorpret.

Heb ik je geïnspireerd voor de voorjaarsvakantie?

Vorig artikelFoto weekoverzicht Judith #108
Volgend artikelWaarom je wél moet nadenken over je uitvaart
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in