Lekker afkoelen: waterijs met alcohol!

Ik heb mazzel deze week! Ik mag van 24 ICE hun ijslolly’s testen. Of zoals 24 ICE het zelf noemt: frozen cocktails. De push-up ijsjes zijn een hit op festivals, maar je kan er dus ook thuis van genieten. Gewoon zomaar omdat het zo lekker is of op een feestje in de tuin. De recepten van de cocktails komen van Koninklijke De Kuyper, ’s werelds grootste producent van cocktaillikeuren, dus dat belooft wat.

Frozen Cocktails

De vriesijsjes (met 5% alcohol) bevatten per ijsje slechts 50 calorieën en bestaan uit natuurlijke ingrediënten. Ik ontving de handige mixverpakking met de vijf verschillende smaken: Mojito, Limoncello, Piña Colada, Vodka Energy en Strawberry Daiquiri. De ijsjes van 65 ml worden altijd vloeibaar geleverd in een mooie langwerpige doos. Je legt ze in de vriezer bij minimaal -18 graden, even wachten tot ze compleet bevroren zijn (ongeveer een halve dag) en… klaar! Je kunt de ijsjes tot minimaal een jaar in vloeibare vorm bewaren en ze kunnen ook zonder probleem meerdere malen ontdooid en ingevroren worden. De verpakking (100% recyclebaar) is duidelijk, mooi en eenvoudig open te scheuren.

Wat vind ik van de smaken?

Mojito (witte rum, suiker, limoensap, koolzuurhoudend water en munt)
Ongetwijfeld de meest bekende cocktail ter wereld. En niet voor niets. Dit frisse ijsje is superlekker op een hete zomer/stranddag.

Limoncello (citroen – traditioneel uit Sorrento – water, alcohol en suiker)
Niet zo sterk als de echte Limoncello maar wel lekker fris.

Piña Colada (witte rum, kokosmelk en ananassap)
Kokos staat altijd erg hoog in mijn smaakjes top 10. Zo ook dit ijsje, tropisch smaakje en daardoor heerlijk zomers.

Vodka Energy (energiedrank en wodka)
Ik associeer deze smaak vooral met uitgaan, dus voor thuis sla ik deze de volgende keer even over maar hij lijkt me wel erg geschikt voor tijdens het uitgaan, op festivals en andere evenementen. Als je fan bent van energy drinks dan moet je deze zeker uitproberen.

Strawberry Daiquiri (aardbeien, witte rum, verse limoensap en suikersiroop)
Mierzoet en fris tegelijk! Ik word er vrolijk van en hij smaakt goed naar aardbeien.

De ijsjes zijn uiteraard geen exacte kopie van de versie die we uit het glas kennen, maar wat mij betreft komen ze goed in de buurt. De alcoholsmaak stijgt er niet bovenuit, wat ik zelf erg prettig vind maar het wordt zo ook wel erg verleidelijk om het niet bij maar eentje te houden. Qua kleur zijn ze erg fel, waardoor het 100% natuurlijke er voor mij wel een beetje vanaf gaat.

Te koop bij diverse slijterijen (o.a. Mitra) en online bij Drank.nl vanaf 7,49 per 5 stuks tot 59,95 voor 50 ijsjes. Niet eens een heel forse prijs als je bedenkt dat het bijzondere ijsjes zijn mét alcohol. Misschien overbodig om te melden, maar toch even voor de zekerheid: deze ijsjes zijn door de alcohol niet geschikt voor kinderen.

Laat je ons even weten wat jouw favoriete smaak is? En welke smaak mis je nog? Ik zie persoonlijk Gin Tonic ook wel zitten.

Vorig artikelFoto weekoverzicht Judith #134
Volgend artikel5 zomeractiviteiten met kinderen in New York
Bianca Overboom
Bianca Overboom van Overboomtekstenzo heeft Journalistiek – Geschreven Pers gestudeerd en deze kennis later aangevuld met de opleiding TOP-heao communicatie. Opdrachten volgden bij regionale dag- en weekbladen en al vrij snel kreeg ik de mogelijkheid voor een wekelijkse column bij een landelijk bekend tijdschrift. Na functies in het bedrijfsleven als communicatieadviseur en contentmanager, ben ik terechtgekomen bij een communicatiebureau waar ik diverse content regelde voor verschillende doelgroepen, media en opdrachtgevers. Van multinationals tot eenpitters. Van artikel, persbericht en brochure tot relatiemagazine, corporate story, complete webcontent en sociale media. En toen… lonkte het avontuur van de freelancemarkt. Bianca schrijft voor Hip & Hot artikelen over oa wonen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in