Toprestaurants waar je best wil eten, als je budget hebt

toprestaurants-europaHet is simpel. Ik hou ontzettend van uit eten gaan. Je zou het eigenlijk wel een hobby kunnen noemen. Ik ga ook regelmatig. Met vriendinnen of met Maik. Echt genieten vind ik dat. Het is niet alleen het eten, maar het hele pakket: tijd voor jezelf, bijpraten, niet zelf hoeven koken en opruimen, een wijntje, lekker eten. Ik vond een aantal toprestaurants in Europa waar ik best graag eens zou willen eten, als ik er budget voor had. Wie weet ooit… Droom je mee?

noma

  1. Restaurant Noma in Kopenhagen, Denemarken staat bekend als een van de beste restaurants ter wereld. Ik las er al regelmatig over in diverse tijdschriften en ik heb zelfs al eens geprobeerd te reserveren, toen ik een mooie aanbieding van een vlucht naar Kopenhagen voorbij zag komen. Het is me nog niet gelukt. Toch zou ik heel graag eens eten bij Noma. Kopenhagen is sowieso een leuke stad, het lijkt me heerlijk om er nog eens een dagje rond te struinen en dat af te sluiten met een bijzonder etentje van maarliefst €228,00. Dat mòet wel lekker zijn, toch?
  2. Mugaritz in Errenteria, nabij San Sebastian in Spanje. Dit restaurant heeft El Bulli kwaliteit. Dus dan weet je het wel. Je krijgt er 24 gerechtjes, stuk voor stuk culinaire verrassingen en betaalt daarvoor €185,00 exclusief wijn. Tja… Even sparen nog maar.
  3. Ben je deze zomer in Italië en dan ook nog eens in de buurt van Modena (Emilia-Romagna), sla dan Osteria Frencescana niet over. Alleen van dinsdag tot en met zaterdag open voor lunch en diner. Het begint bij €170,00, maar wil je echt uitpakken, dan kun je ook tweehonderd euro neertellen.
  4. Iets dichter bij huis, in Parijs, vinden we restaurant Mirazur. Daar was ik van de zomer nog, maar om nou alleen bij zo’n restaurant aan te schuiven vind ik ook weer zo wat. Bij Mirazur geniet je niet alleen van fantastisch eten, er is ook een uitzicht waar je geen genoeg van krijgt. Alle ingrediënten voor een topavond dus. Nu nog ergens een goed gevulde portemonnee op straat vinden…
  5. When in Wenen… Dan eet je bij Steirereck. Om eerlijk te zijn vind ik het interieur niet zo heel erg aanspreken, maar misschien is dat anders als je er zit. Het eten schijnt geweldig te zijn, als ik de kenners mag geloven. Je kunt kiezen voor een menu of a la carte, net wat je wilt. Qua prijs is dit de beste keuze, voor €142,00 heb je al een 7 gangen menu exclusief drankjes. En Wenen is verder een prachtige stad, dus wat let je?

Bij welk toprestaurant zou jij nog wel eens willen eten?

mirazur

Vorig artikelWat zijn verantwoorde tussendoortjes?
Volgend artikelA quiet night together…
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in