5 zomeractiviteiten met kinderen in New York

Laila woont in New York en zocht voor Hip & Hot uit wat je met kinderen kunt doen in de Big Apple. In de zomer zijn er een heleboel activiteiten voor volwassenen, maar wat is er nou leuk om met kinderen te doen op een warme zomerdag in New York City? Samen met haar zoon Max testte ze vijf leuke zomeractiviteiten voor jullie.

Fietsen in Central Park

Central Park is een fantastisch leuk park waar in de zomer van alles te doen is. Er is een dierentuin, een openbaar zwembad, er zijn speeltuinen en kraampjes waar je drinken of een ijsje kunt halen. Central Park is maar liefst 3,4 vierkante kilometer groot. Als je een paar uur hebt om dit hele park te ontdekken dan kan ik jullie aanraden om fietsen te huren. Voor een fiets voor volwassenen betaal je voor vier uur slechts 17 dollar en per kinderfiets betaal je 15 dollar.

Luna Park & Coney Island

Helemaal onder in Brooklyn vind je een prachtig strand met een boulevard en het populaire Luna Park. Het Luna Park is te beschrijven als een grote kermis of een klein pretpark. Je vindt er attracties voor jong en oud. Je betaalt per attractie dus je kunt het zo duur maken als je zelf wilt. Wij vonden het Wonder Wheel een aanrader. Nog nooit hadden wij een reuzenrad meegemaakt waar de bakjes over een baan bewogen. De attracties zijn vrij prijzig, als je besluit om meerdere attracties te bezoeken is het mogelijk om een dagpas te kopen (49 dollar voor volwassenen en 29 dollar voor kinderen op weekdagen) zodat je alle attracties zo vaak als je wilt kunt bezoeken. Naast het Luna Park vinden wij het strand ook een aanrader. In de zomer kan het vrij druk zijn maar als je iets van het Luna Park weg loopt vind je een rustiger stuk met een leuke speeltuin met sproeiers. Voor het eten kun je terecht bij Nathan’s voor hun wereldbekende hotdog.

Waterspeeltuinen

Wat wij onwijs leuk aan New York vinden is de hoeveelheid parken en speeltuinen. Bijna op elke straathoek vind je wel een speeltuin. Veel speeltuinen hebben ook nog eens leuke sproeiers om op een warme zomerdag af te koelen. Onze favoriete waterspeeltuin is de Hudson River Park Pier 25 Play Area. Deze speeltuin heeft alles wat kinderen leuk vinden. Vallende emmers, sproeiers en genoeg ruimte om lekker te rennen. Naast deze speeltuin zit een midgetgolf baan die leuk te combineren is met een bezoek aan de speeltuin.

Staten Island Ferry

Bij mooi weer is het natuurlijk heerlijk om op het water te zijn. Een bootje huren in New York is vrij prijzig maar met de Staten Island Ferry kun je gratis de overtocht maken. Het leuke is dat je ook nog eens dicht langs het vrijheidsbeeld komt om wat mooie foto’s te schieten. Je kunt de boot pakken op Whitehall Terminal Manhattan. Als je op Staten Island bent is het leuk om het Staten Island kindermuseum te bezoeken.

Manhattan Public Library

Ook in de zomer regent het natuurlijk wel eens of is het te warm om buiten te zijn, dan zoek je liever een plek met airco op. De Manhattan Public Library is dan zeker een aanrader.

De bibliotheek organiseert regelmatig leuke activiteiten voor kinderen in verschillende leeftijden. Wij zijn zelf bij Family Story Time geweest. Dit wordt elke zaterdag georganiseerd van 15:00 t/m 15:30 uur. Er worden verschillende verhaaltjes voorgelezen en er wordt ook wat gezongen en bewogen. Mijn 5-jarige zoon vond het heel erg leuk. De vrouw die de verhalen voorlas deed dit ook vol passie en was enorm ingespeeld op de kinderen. Heel leuk om te zien. Naast de activiteiten kun je ook rustig een plekje opzoeken om daar een boekje te lezen. Er zijn wekelijks een heleboel leuke kinderactiviteiten. Neem een kijkje op de website om te kijken wat er te doen is als jij in NYC bent!

Over Laila

Laila is 29 jaar en woont samen met haar man Rogier en zoon Max in New York. Dankzij het werk van haar man kregen zij de kans om naar de Big Apple te verhuizen. Dit is een droom die is uitgekomen. Samen met haar zoon Max onderzoekt zij de leukste kindvriendelijke activiteiten in het drukke New York. Ga je binnenkort met kinderen naar New York, dan kun je meer tips lezen op haar eigen website www.littleapple.nl.

Vorig artikelLekker afkoelen: waterijs met alcohol!
Volgend artikelTuinmeubilair, niks vergeten?
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in