Lekker vegetarisch eten doe je zo!

vegetarisch voorgerecht champignon carpaccioHet is niet eens meer zo zeer ‘hip en hot’, maar eigenlijk al heel gewoon: minderen in vlees- en visconsumptie. Veel Nederlanders eten één of meerdere keer per week vegetarisch. Dit is namelijk goed voor je eigen lichaam, het dierenwelzijn en het milieu. En, je hoeft niet eens in te leveren op smaak! In dit artikel lees je (kook)tips om voortaan optimaal te kunnen smullen van je vegetarische maaltijden.

  1. Neem de tijd

Voor elke verandering in ons leven geldt: verandering kost tijd. Verwacht niet van jezelf dat je het van de één op de andere dag ‘goed’ doet. Vegetarisch eten kun je eenvoudig stapsgewijs opbouwen. Probeer het eerst eens 1 à 2 dagen per week. Bij voorkeur op vaste dagen. Je kunt het vervolgens opbouwen tot het punt waar jij je goed bij voelt. Uiteindelijk gaat het voornamelijk om je mindset.

  1. Doe (online) inspiratie op

Wellicht denk je dat vegetarisch gaan eten betekent dat je ontzettend beperkt bent in je maaltijdkeuze. Het tegendeel is waar: de vegetarische keuken heeft ontzettend veel te bieden. Het is misschien nieuw, maar zeker niet minder. Online kun je ontzettend veel inspiratie opdoen voor lekkere vega recepten. Of schaf een kookboek aan.

  1. Kies voor vleesvervangers

Ook zijn er tegenwoordig ontzettend veel hoogwaardige, ontzettend smaakvolle vleesvervangers te verkrijgen. Vleesvervangers maken de overgang van wel vlees naar minder (of geen) vlees een stuk eenvoudiger. Sommige zijn zelfs niet van ‘echt’ te onderscheiden. Ideaal als je een keer een AVG’tje wilt eten bijvoorbeeld. Ook kun je koken met eiwitrijke producten als tempeh, tofu of halloumi. Deze fungeren ook uitstekend als vervanger van vlees of vis in gerechten.

  1. Verken internationale keukens

Veel internationale keukens zijn meer gefocust op vegetarisch eten dan de Nederlandse keuken. Met name de Aziatische en Midden-Oosterse keukens lenen zich uitstekend voor vegetarische gerechten. De gerechten zijn bijzonder smaakvol. Dit is te danken aan het gebruik van kruiden en specerijen. Bereid je kruidenrek eens uit en je zult ervaren dat het je vegetarische gerechten naar een hoger leven brengt.

vega gourmet recepten

Vorig artikelHoe bespaar je op parkeerkosten bij het vliegveld?
Volgend artikelFoto weekoverzicht Judith #375
Judith van Wijk
Vrouw, 46, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in