Foto weekoverzicht Judith #375

kikkerdrilHet was een drukke week, met de verjaardag van Fee die gedeeltelijk in het water viel doordat ze ziek werd, mijn sollicitatie en gewoon werk en alles daar omheen. Helaas komt er voor mij nog een hele drukke week aan, maar daarna wordt het gelukkig weer wat rustiger. 

Lees ook: Leuke leesboeken voor volwassenen

Maandag

Toen Maik de kinderen naar school bracht, ging ik alvast ruim 3 km wandelen. Altijd fijn om de ochtend met wat beweging te beginnen, want daarna stond er een ochtend overleg gepland en dan zit ik alleen maar. Na de lunch heb ik een hele poos aan de nieuwsbrief gewerkt voor mijn werk. Dat vind ik leuk om te doen, beetje puzzelen met tekst, beeld en linkjes. Om half 3 had ik weer een afspraak op een school, waar ik lopend heen ging. Maik had namelijk de auto nodig, want Lenthe moest een prik halen en dat was niet heel dicht in de buurt. Ze had er wel een beetje last van en was een beetje hangerig. Yuren vroeg om 16.15 uur of ik nog “even” met hem naar de bibliotheek kon, want hij moest as woensdag een werkstuk inleveren het had nog geen boek 🙂 Vast herkenbaar voor vele moeders, haha. Ik besloot maar met hem te rijden. We hadden 3 kwartier, want om half 6 moest hij weer bij de voetbaltraining staan. Vraag me niet hoe, maar het is gelukt! Mijn moeder liet weten dat er kikkerdril was, wat ik graag wilde hebben voor de kinderen om te zien hoe ze kikkers worden. Zo’n leuk proces altijd. 

ribus

Dinsdag

Ik was vrij laat gaan slapen en dus werd ik moe wakker. Het beloofde een drukke dag te worden, dus al vroeg zat ik achter mijn laptop. Daar heb ik eigenlijk tot 11 uur hard gewerkt. Ik zat in zo’n lekkere flow, het zonnetje scheen en alles lukte, fijn is dat. Om half 12 ging ik richting Høv in Wateringen, een heel leuk koffietentje waar ik eigenlijk nog nooit geweest was, maar waar ik wel al van had gehoord. Ik had er afgesproken met een collega voor werkoverleg tijdens de lunch. Dat was leuk en gezellig. De tijd vloog voorbij. Eind van de dag had ik nog een gesprek over Sterre haar profielkeuze voor volgend jaar als ze naar de 4e gaat en een afspraak met de meester van Yuren, omdat ik daar klassenouder ben. De schoolverlaters hebben nog wat leuke dingen staan het komende half jaar namelijk en dat moet worden afgestemd. 

HOV conceptstore

Woensdag

De dag van de gemeenteraadsverkiezingen. Eerst een rondje hardlopen, want dat was dinsdag niet meer gelukt. Was een te drukke dag geweest, dus dan maar in de ochtend meteen. Ging lekker, dat lentezonnetje ook, heerlijk! Tijdens de ochtendspits boekten Maik en ik een lang weekend Ameland met Pasen. Yuren wil al heel lang een keer naar een Waddeneiland. Texel ben ik zelf al 2 keer geweest, dus kozen we Ameland. Een mooi huisje in de duinen, superveel zin in. Fee nam de uitnodigingen van haar kinderfeestje mee naar school en ik ging op pad voor het volgende gesprek in mijn sollicitatie. Helaas hoorde ik eind van de dag dat ik het niet geworden ben. Dat is natuurlijk jammer, maar de reden begreep ik wel. Het mooi is: ze waren wèl heel enthousiast over mij, wilden me graag hebben, zagen mijn talent, maar kozen niet voor mij vanwege het feit dat ik nu eenmaal nog geen ervaring heb om zo’n groot team aan te sturen en ze middenin een fusie zitten. Het risico voelde te groot. Toch mag ik volgende week nog op een gesprek, want ze zeiden ook: jij moet echt een volgende stap gaan zetten, zodat je hier in kan groeien. Dus ga ik volgende week nog een keer in gesprek. Wie weet wat dat nog brengt. Het was sowieso ontzettend leuk om in zo’n traject te zitten. 

stemmen gemeenteraad maart 2022pip op yoghurtbak

Donderdag

We zaten vroeg bij de huisarts. Sterre had wat dingen, zoals pijn in haar nek en ze ziet slecht in de klas op het bord. Fee heeft al heel lang een paar flink opgezette lymfeklieren in haar nek. Daar is in augustus een echo van gemaakt en die was goed, maar de huisarts had zelf een brief gestuurd dat ze er toch nog eens naar wilde kijken. En ook na deze keer wil ze even overleggen met de kinderarts of ze er toch niet een keer in moeten prikken. Ik hoop eerlijk gezegd van niet, want ik maak me zelf geen zorgen en ik wil haar liever niet van die nare dingen laten ondergaan, maar ja. Ik ben ook geen dokter… Yuren heeft een asymmetrische romp. Zelf ben ik bekend met een scoliose, dus ik wilde daar toch even naar laten kijken. De huisarts heeft ons verwezen naar de orthopeed, dus daar moet ik binnenkort een afspraak maken. Op het laatst vroeg ik of ze ook even in mijn oor wilde kijken, omdat ik zo slecht hoor aan 1 kant. Nu bleek het helemaal vol met oorsmeer te zitten, dus dat is hopelijk de oorzaak. Ik mag nu volgende week mijn oren laten uitspuiten.

kids bij de dokter maart 2022fee paasei bij de dokter

Borrelen

Daarna bracht ik alle kinderen naar school en werkte ik nog wat. Eind van de middag ging ik naar mijn werk, waar we een donderdagmiddagborrel hadden. Dat was gezellig. Daarna ging ik naar huis en konden we gelijk door naar de ouderavond op school. Lekker drukke dag dus. ‘s Avonds moesten we ook nog slingers ophangen en cadeautjes inpakken voor de verjaardag van Fee de volgende dag. Ik was blij toen ik om half 11 in mijn bed lag. 

widar ouderavond

Vrijdag

Fee werd 7! Een bijzondere dag voor haar, als je 7 wordt kijk je daar het hele jaar naar uit. Helaas werd het een teleurstelling. Fee kwam om 5 uur huilend uit bed en ik voelde gelijk dat ze koorts had. Hoge koorts ook. Zo hadden we het niet bedacht, haar verjaardag! Ondanks de koorts kwam ze nog wel naar beneden en leek ze opgewekt genoeg om taart te eten en cadeaus te ontvangen. Ze ging niet naar school met de hoge koorts, maar ze mocht wel even komen trakteren om half 12. Zo fijn! Ze had daar erg naar uit gekeken en alles stond al klaar. De koorts werd wel steeds hoger, dus gaf ik haar een paracetamol voor we gingen. Zo kon ze toch een beetje genieten van het trakteren. Na een uur of 3 was de pcm uitgewerkt en toen werd ze eigenlijk steeds beroerder. Suf, buikpijn, moe. Ze is in ons bed gaan liggen en daar is ze eigenlijk gebleven. Avondeten hoefde ze ook niet. 

fee hoge koorts 41 gradenfee ziek op 7e verjaardag

Zaterdag

Na een onrustige nacht, waarbij Fee de 41,3 aantikte qua koorts, begon de dag. Fee klaagde al meteen over buikpijn, en het duurde niet lang voor ze moest overgeven. Maik stond met Yuren op het voetbalveld, ik rende met emmertjes en keukenrol heen en weer. Fee wilde ook niet dat ik wegging uit bed. Dus bleef ik bijna de hele ochtend naast haar liggen. Met tussendoor even douchen en ontbijten, terwijl Lenthe bij haar zat. Ik belde de familie af, want een verjaardagsfeest zat er niet in met onze zieke Fee. Toen Maik terug was, ging ik even naar de sportschool. Toen ik thuiskwam ging ik opnieuw bij haar zitten. Tegen half 4 wilde ze wel wat proberen te eten. Dat bleef er in. Daarna viel ze lang in slaap en toen ze wakker werd zag ik direct dat ze er beter uit zag en opgewekter was. De koorts was weg en ze wilde ook wel avondeten. Ze knapte de uren erna zienderogen op, dus besloot ik dat haar kinderfeestje de dag erna gewoon kon doorgaan. 

fee 7 jaarcadeautjes fee 7 jaar

Zondag

Ik werd wakker en het eerste wat ik zag waren twee appjes van ouders die zieke kinderen hadden en dus niet naar het kinderfeestje van Fee konden komen. Dat was natuurlijk heel rot voor de kinderen zelf, maar ook voor Fee. We hadden namelijk een feestje met oud-Hollandse spelletjes bedacht in teams, en met maar 4 kindjes was dat echt een beetje weinig. Toen ik Fee op de hoogte stelde, noemde ze meteen een aantal namen van kinderen die ze eigenlijk toch al wilde uitnodigen (maar wat niet kon, omdat ik 7 kinderen wel genoeg vond). Dus besloot ik de ouders te bellen of ze zin hadden om te komen. Gelukkig reageerden zowel ouders als kinderen enthousiast en zo hadden we een hele gezellige ochtend met koekhappen, 4 op een rij, ezeltje prik, spijkerpoepen, sjoelen enzo. We hielden de scores bij en hadden aan het einde voor iedereen een prijs, waarbij de nummer 1 als eerste mocht kiezen en er voor degene met de minste punten nog maar 1 prijs over was. Gelukkig was iedereen blij met wat hij of zij had. Daarna had ik een uurtje om te stofzuigen en op te ruimen en toen ging ik mijn ouders halen van het station. Ook de tante van Fee kwam. Zo werd het toch nog een leuk verjaardagsweekend. Fee genoot, en dat was natuurlijk het allerbelangrijkste!

kinderfeestje fee 7 jaar

Vorig artikelLekker vegetarisch eten doe je zo!
Volgend artikelHuidige pandemie zorgt voor toename aan romance scams
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in