Hoe bespaar je op parkeerkosten bij het vliegveld?

parkeren bij vliegveldHet is altijd een dilemma bij een vroege vlucht: ga je nou met de trein, de auto of een taxi? Alle opties hebben voor- en nadelen, dus het is goed om ze tegen elkaar af te wegen voor je een beslissing neemt. Hieronder neem ik je mee in de afwegingen die je kunt maken. Uiteindelijk kies je toch wat voor jouw situatie het beste past. Alle opties kosten geld, de ene optie is net wat comfortabeler dan de andere. Hoe bespaar je op parkeerkosten bij het vliegveld? Ik leg het je hieronder precies uit. 

Hoe bespaar je op parkeerkosten bij het vliegveld?

Als eerste kijken we naar de meest comfortabele optie: je eigen auto. Daar zitten heel wat voordelen aan. Ten eerste ben je van niemand afhankelijk. Wij hadden laatst bijvoorbeeld 2 uur vertraging, maar konden de taxi niet meer afzeggen. Met als gevolg dat we dus 2 uur op het vliegveld zaten te wachten. Waren we met de auto gegaan, dan hadden we een stuk later kunnen vertrekken. Je eigen auto is natuurlijk ook het meest bekend, je kunt al je spullen er in kwijt en het rijdt lekker. Tot slot is het ook als je thuiskomt altijd fijn om in je eigen auto te kunnen stappen. Het enige is dat je natuurlijk wel parkeerkosten moet maken. Gelukkig zijn er verschillende opties om goedkoper uit te zijn als je parkeert in de buurt van het vliegveld. Veel parkeerplekken liggen wat verder bij Schiphol vandaan, waardoor je soms maar €3,81 per dag betaald! Er is dan meestal een gratis busverbinding geregeld naar het vliegveld. Je kan zelf een aantal parkeerplekken vergelijken via Schiphol Parking.

Met de trein naar het vliegveld

De trein kan prima zijn, maar als je niet in de buurt van het station woont, is het vaak wel een gesleep met de koffers. Soms moet je dan alsnog een taxi regelen om je naar het station te brengen. Een ander puntje is het tijdstip. Niet overal in Nederland vandaan kun je op ieder tijdstip met de trein vertrekken. En heel vroeg met de trein vind ik zelf altijd vervelend. Je moet dan immers nog vroeger opstaan, omdat je eerst nog naar een stations moet. Voor mij is de trein dus meestal geen optie, tenzij iemand me even snel kan brengen ofzo. En ik op een normaal tijdstip kan vertrekken. In de spits is ook niks met je koffers, dan is er nergens plek om comfortabel te staan of te zitten. Qua kosten is het soms ook niet echt goedkoper, zeker niet als je met een heel gezin moet reizen. 

Met de taxi

Een taxi kan op zich wel prettig zijn, mits je dus geen vertraging hebt. Die taxibedrijven plannen namelijk hun ritten vooraf in. Dus als je onverhoopt vertraging hebt en belt of ze later willen komen, dan kan dat vaak niet. Daarnaast is een taxirit sowieso duurder dan de trein of met je eigen auto gaan. Hoeveel duurder hangt af van de afstand en het aantal personen natuurlijk. Mijn ervaring is, dat je vaak goedkoper uit bent als je de auto een weekje ergens kunt parkeren dan dat je met een taxi gaat. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van hoe lang je weggaat. Ga je voor twee weken, dan wordt dat verschil al minder groot en ga je voor 3 weken of zelfs een maand, dan lopen de parkeerkosten natuurlijk hoger op. Maar zeker voor 1 a 2 weken is parkeren bij een Schiphol parkeerplaats financieel vaak gunstiger. 

Laat je rijden

Het allerfijnste (en goedkoopste) is het natuurlijk om je door iemand te laten brengen en halen. Dat is in het weekend of de avonduren vaak geen probleem, maar moet je heel vroeg vertrekken of ga je vliegen op een normale werkdag, dan is het waarschijnlijk lastig om daar animo voor te vinden. Ben je toch weer aangewezen op eigen vervoer of openbaar vervoer. Ik hoop dat deze blog je het iets makkelijker heeft gemaakt om de juiste keuze te maken. 

vliegveld wachten

Vorig artikelDe leukste plafondlampen verzameld
Volgend artikelLekker vegetarisch eten doe je zo!
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in