Lelijke Truien Dag, doe jij mee?

IJslandse trui KirkjufellTrek vandaag de aller-aller-allerlelijkste trui aan die je hebt, want het is Lelijke Truiendag! Lelijke truiendag is in 2015 gestart door 2 gasten op Facebook. Doordat dit werd opgepakt door Radio 3FM kreeg het landelijke bekendheid en tja, dan gaan mensen er over schrijven en aan mee doen. Lelijke Truien Dag is eigenlijk het zusje van Foute Kersttruien Dag, wat ook ieder jaar wint aan populariteit. Of je er aan meedoet of niet moet je natuurlijk zelf weten, maar het is natuurlijk wel grappig.

Lelijke Truien Dag

Nu is lelijk natuurlijk een subjectief begrip, want wat de ander mooi vindt, vind jij misschien wel superlelijk. Je kunt dus een trui aan doen waarvan je al regelmatig gehoord hebt dat ie lelijk is (maar zelf vind je het wel meevallen), of je kunt een ontzettend lelijke trui kopen die je speciaal bewaart voor Lelijke Truien Dag elk jaar. Ik vind mijn IJslandse trui bijvoorbeeld hartstikke mooi, maar ik weet dat er mensen van gruwelen 🙂 I don’t care… Zelf vind ik deze trui überlelijk, maar die schijnt onder gamers helemaal hip te zijn.

Geef een Lelijke Trui cadeau

Het is natuurlijk ook grappig om je kinderen of je wederhelft een ontzettend lelijke trui cadeau te doen. Of misschien een collega die geen idee heeft dat het Lelijke Truiendag is en er niks van snapt als dit cadeau ‘s morgens op z’n bureau ligt. Ook kinderen vinden het vaak heel leuk om aan dit thema mee te doen en doen graag een lelijke trui aan.

Warme Truien Dag

Over enkele weken is het ook Warme Truien Dag, op 7 februari. Deze speciale dag is iets beter bekend dan Lelijke Truien Dag, maar op zich niet minder leuk. Doe dus niet meteen je warmste trui aan, dan heb je dus op 7 februari niks meer te dragen. Overigens is het momenteel helemaal geen weer voor Warme Truien Dag, dus het is de vraag of je hier aan mee gaat doen.

Waar koop je een Lelijke Trui?

Tja, waar koop je een lelijke trui voor Lelijke Truien Dag. Dat is natuurlijk lastig. Mijn beste tip is om in ieder geval online te kijken bij verschillende winkels. Wehkamp heeft bijvoorbeeld heel wat truien in het assortiment. Er zit vast iets oerlelijks bij. Een zelfgebreide trui van je oma doet het trouwens ook altijd goed.

Facebook pagina Lelijke Truien Dag

Meer weten over Lelijke Truien Dag? Op deze facebookpagina kun je er meer informatie over vinden, als wordt deze tegenwoordig niet meer heel actief bijgehouden uit tijdgebrek. Een beetje terugschollen levert wel leuke inspiratie op.

Leuk om te doen op school of kantoor

Wil je wel iets doen aan Lelijke Truien Dag? Dan is het leuk om op school of op kantoor een Lelijke Truien Dag verkiezing te houden. Vertel iedereen om z’n lelijkste trui aan te trekken.  Laat iemand bij binnenkomst een foto maken van elke collega of elk kind met z’n lelijke trui aan. Maak een collage van de truien via een collage app op de iPhone, bijvoorbeeld Diptic. Zet bij elke trui een nummer en mail dit rond aan je collega’s. Vraag ze te stemmen op de lelijkste trui. Regel een prijs voor de collega of het kind met de trui die het meest genoemd is als de lelijkste trui. Bijvoorbeeld een reep Tony Chocolonely of een fles wijn.

lelijke truien dag

Vorig artikelJachtschotel met tomaat en kikkererwten
Volgend artikelNationale Tulpendag, wat kun je doen?
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in